Reanimatie feedback

Regelmatig wordt ons de vraag gesteld of de AED ook over reanimatie feedback beschikt. Echter wat houdt reanimatie feedback in, welke AED’s beschikken hier over en is het echt zo belangrijk? Op deze vragen zullen wij u antwoord geven. Dus wilt u een AED kopen? Lees dan eerst dit artikel. Wellicht helpt het bij uw keuze.

Betekenis reanimatie feedback

De betekenis van reanimatie feedback bij een AED is; De hulpverlener zo goed mogelijk begeleiden tijdens de reanimatie, waardoor het eenvoudiger is om het aanbevolen tempo en de diepte van de borstcompressie te bereiken, tijdens de hartmassage. Deze informatie wordt vanuit de AED gegeven. Hierdoor wordt de AED bediener beter begeleidt en neemt de kans op overleven toe. Het is essentieel dat de vitale organen gevoed worden met zuurstofrijk bloed. Gebeurt dit niet dan neemt de kans op overleven af, maar vergroot het juist de kans op blijvende schade, als het slachtoffer het overleefd.

Het doel van reanimatiefeedback

Doordat de hulpverlener van betere ondersteuning wordt voorzien, neemt de kans op een succesvolle reanimatie toe. Er wordt gesuggereerd dat een AED met reanimatie feedback tot wel een vijfvoudige verbetering kan leiden. Echter is dit nooit wetenschappelijk bewezen. Het is wel aannemelijk dat bij betere begeleiding van de hulpverlener de succeskans toeneemt. Echter wil het niet zeggen dat een AED zonder reanimatie feedback van mindere kwaliteit is. Aangezien er bij een reanimatie veel verschillende factoren aan ten grondslag liggen. Daarnaast zijn er tegenwoordig verschillende hulpmiddelen die hierbij ondersteunen, zoals de Lifepad.

Welke AED’s beschikken over reanimatie feedback?

Er zijn een aantal AED’s die over complete reanimatiefeedback beschikken. Deze AED’s  geven de AED bediener inzicht in niet alleen de snelheid, maar ook de diepte van de hartmassage.

Zoll

Het AED merk Zoll heeft, sinds 2002, alles AED’s voorzien van reanimatie feedback. Dit wordt ook wel Real CPR Help technologie genoemd.

Welke AED’s: Zoll Plus, Zoll 3

Real CPR Help-technologie geeft u reanimatiefeedback in realtime over de diepte en het tempo van de borstcompressies terwijl u cardiopulmonaire resuscitatie (CPR) verstrekt. Zo beschikt u over begeleiding die de CPR-kwaliteit kan verbeteren.

Conform richtlijnen: Resuscitation Council (ERC) en American Heart Association (AHA) en Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Opmerking: U kan alleen de feedback, tijdens de reanimatie, ontvangen als u gebruikt maakt van de CPR-D elektroden van Zoll. Zoll heeft productieproblemen, waardoor de AED’s aan het einde van het jaar geleverd kunnen worden.

Heartsine

Het AED merk Heartsine heeft verschillende AED’s op de markt. De AED’s zijn zeer betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. Daarnaast is het de enige AED waar zowel de batterijen als de elektroden, na inzet, volledig worden vergoed.

Welke AED: Heartsine 500P

Real-time CPR feedback: Reanimatiefeedback zonder extra hulpstukken meet deze AED hoeveel bloed er wordt rondgepompt tijdens de borstcompressies. Het apparaat geeft daarbij aan of er dieper of sneller gedrukt moet worden.

Conform richtlijnen: Resuscitation Council (ERC) en American Heart Association (AHA) en Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Opmerking: Het grote voordeel is dat u niet aparte elektroden hoeft aan te schaffen. Hierdoor weet u zeker dat u altijd de feedback ontvangt. Dus er zijn geen aparte elektroden voor nodig.

Cardiac Science

Het AED merk Cardiac Science was in het verleden altijd een zeer toonaangevend merk en de AED zijn van zeer goede kwaliteit. Echter nadat Cardiac Science is overgenomen door Zoll is de productie bijna stil te komen liggen en zijn de AED’s de duurste van de markt.

Welke AED: Cardiac Science G5

Intellisense CPR: Begeleidt hulpverleners door middel van realtime corrigerende feedback over de frequentie, de diepte en het terugveren van de borstkas voor  hoogwaardige borstcompressies

Conform richtlijnen: Resuscitation Council (ERC) en American Heart Association (AHA) en Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Opmerking: De G5 AED van Cardiac Science is één van de meest intelligente AED’s. Niet alleen de reanimatie feedback, maar ook de rescue hulp en de meertaligheid maken deze AED tot een zeer betrouwbare AED. Het grootste nadeel is alleen de prijsstelling, maar vooral de beschikbaarheid van de producten.

AED’s zonder reanimatiefeedback

Als een AED niet over reanimatiefeedback beschikt dan houdt dat dus is dat de AED niet aangeeft of de diepte en de snelheid van de hartmassage voldoende is. Wel geeft de AED het ritme van de hartmassage aan. Dit gebeurt middels een geluidsignaal.

Alternatief voor AED zonder reanimatiefeedback

Het is zonde om een AED, die wellichte betere specificaties heeft, dan een AED met Reanimatie feedback niet aan te schaffen. Simpelweg als reden dat er geen reanimatiefeedback op zit. Er moet namelijk direct gestart worden met hartmassage, alvorens de AED op locatie is. Elke minuut dat er later met de hartmassage wordt gestart neemt de overlevingskans met 10% af. 

Lifepad

Daarom adviseren wij de Lifepad aan. Dit is uniek product, waardoor je direct reanimatie feedback ontvangt en zelfs ongetraind juiste hartmassage kan geven. Wij zijn dan ook van mening dat elk huishouden in het bezit moet zijn van de Lifepad, zodat de overlevingskans van het slachtoffer veel groter wordt.

Advies AEDmaster

AEDmaster adviseert om re reanimatie los te zien van de AED. Het zijn twee maatregelen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Er moet namelijk altijd direct gestart worden met hartmassage, want zolang de AED nog niet aanwezig is bent u op uzelf aangewezen. Stel u moet 10 minuten wachten voordat de AED op locatie is, dan kan de AED wel over reanimatie feedback beschikken, maar dan is de vraag of het nog zin heeft. Daarnaast wordt de AED, in de meeste gevallen, opgehaald door een burgerhulpverlener. Deze is al getraind in het geven van hartmassage en dus is de noodzaak van feedback van minder belang.

Conclusie

Gebruik de AED voor haar primaire functie en dat is het toedienen van een schok om het hart weer op gang te helpen. Gebruik voor de reanimatie in het beginstadium een geschikt hulpmiddel, zoals de Lifepad en bewaar deze op een toegankelijke plek in huis of op je werk. Bijvoorbeeld in de EHBO, de medicijnkast of in de garderobekast. Gaat u een AED kopen of twijfelt u? Koop dan in ieder geval een reanimatiemiddel die u helpt bij het geven van hartmassage. Het is een relatief goedkoop product, maar het resultaat is onbetaalbaar.

Wat mag u van ons verwachten?

AEDmaster staat voor het hartveiliger maken van Nederland. Door onze jarenlange ervaring in de veiligheidsbranche, weten wij als geen ander wat belangrijk is. Het belangrijkste bent u! U bent degene die misschien uw buurman, een collega of familielid kan redden bij een hartstilstand. De enige manier om u echt te helpen is door 100% onafhankelijk te zijn. Althans dat vinden wij.

AED in de buurt van VVE, Stad, dorp of kerk

Een AED in de buurt; maak je buurt hartveiliger en red levens Welkom op onze informatieve pagina over het cruciale belang van toegang tot een “AED in de buurt.” In situaties waarbij elke seconde telt, kan het verschil maken tussen leven en dood afhangen van de snelheid waarmee een Automatische

Lees verder »

Alles over AED’s – Automatische Externe Defibrillators

Alles over AED’s – Automatische Externe Defibrillators Kies de expert en BESPAAR op service! De AED (Automatische Externe Defibrillator) is een apparaat dat het hartritme analyseert en herstelt. Dit wordt bereikt middels het toedienen van een schok. Onze AED’s zijn; FDA gekeurd, gaan minimaal 10 jaar en kan iedereen bedienen.

Lees verder »

AED Kosten

AED kosten; Wat kost een FDA gekeurde defibrillator? Wat kost een AED en met welke kosten moet u, de komende 10 jaar, rekening houden? Om het simpel te houden zijn de kosten in 3 categorieën gesplitst, namelijk; aanschafkosten, gebruikskosten en onderhoudskosten. Door de totale AED kosten te delen door de

Lees verder »

AED Merken

AED merken met FDA keurmerk De AED merken die AEDmaster aanbiedt zijn enkel A merken. Dat houdt in dat ze aan de aan de strengste eisen voldoen, over een FDA en CE keurmerk beschikken en zeer betrouwbaar zijn. Het grootste voordeel van een FDA gecertificeerde AED is dat er niet

Lees verder »

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel