IP waarde AED

Wat houdt de IP waarde van een AED precies in? De IP waarde waarde geeft aan wat de stof- en waterdichtheid van het product is. Hoe hoger de IP waarde hoe beter de AED beschermd is tegen water en stof. De minimale IP waarde voor een AED, die je buiten plaatst, is 54.  

Betekenis IP waarde

De betekenis van IP is Ingress Protection. Het is een internationale afkorting en het valt onder de norm: IEC 60529. Deze internationale norm komt overeen met de Europese norm EN 60529. In Nederland wordt dit veelal omschreven als de IP beschermingsklasse.  Het beschermingsniveau wordt aangegeven doormiddel van twee cijfers die altijd volgen op de afkorting IP (IPXX). 

Eerste cijfer na IP

Het eerste cijfer van de IP waarde geeft de mate van bescherming tegen vaste stoffen. Oftewel hoe goed is de behuizing bestand tegen het binnendringen van vaste stoffen. Hier wordt een range gehanteerd van 0 t/m 6. Bij 0 is het niet beschermd en bij 6 is het stofdicht. 

Tweede cijfer na IP

Het tweede cijfer van de IP waarde geeft de mate van bescherming tegen vloeistoffen. Oftewel hoe goed is het apparaat tegen water bestand. De range van dit tweede cijfer is 0 t/m 9. Is het tweede cijfer 0, dan is er geen enkele bescherming tegen het binnendringen van water. Is dit cijfer een 9? Dan is het apparaat beschermd tegen krachtige waterstralen. Zoals een hogedrukspuit.

De IP van de AED

Wat is de IP waarde van een AED en wat zegt dit dan eigenlijk. Om dit goed in kaart te krijgen hebben wij alle AED’s gerangschikt. Met de slechtst scorende AED bovenaan. 

Eerste cijfer bij AED

Zoals in de tabel opvalt is dat de de meeste AED’s starten met een 5. Dat wil dus zeggen dat de AED beschermd is tegen het binnendringen van stof in een hoeveelheid die schade kan toebrengen aan de werking van de AED. De enige AED die hier niet aan voldoet is de Philips Heartstart HS1.

Tweede cijfer bij AED

Het tweede cijfer varieert tussen de 4 en 6. Hierin is de HS1 AED buiten bechouwing gelaten. Bij vier wordt het apparaat beschermd tegen spatwater. De geldt dus de AED’s van Defibtech. De merken Zoll, Physio Control en Cardiac Science scoren een 5. Dat houdt in dat deze AED’s beschermd zijn tegen waterstralen. De Heartsine AED’s zijn het beste beschermd en scoren een 6. Deze AED’s zijn bestand tegen krachtige waterstralen.

Conclusie AEDmaster

Nu de IP waardes van de AED’s bekend zijn, kan er geconcludeerd worden dat de meeste AED’s geschikt zijn voor het Nederlandse weer. Dat houdt in dat ze voldoende bescherming bieden en zowel binnen als buiten kunnen worden ingezet. Echter scoort de HS1AED zodanig laag, dat u deze eigenlijk alleen moet kopen als de AED binnen wordt ingezet. Weet u niet waar u de AED gaat gebruiken? Dan kan het beste een AED kopen met een minimale IP waarde van 55. Hierdoor bent u verzekerd van een AED die u niet in de staak laat. 

Onze top 3 van AED merken

  • Heartsine
  • Zoll 
  • Cardiac Science

De meest gestelde vragen over de IP waarde 

Regelmatig worden dezelfde vragen over de IP waarde gesteld. Daarom staan hier de meest voorkomende vragen. Mocht je nog met andere vragen zitten? Laat het ons weten, want wij helpen je graag. 

De voordelen van een hoge IP waarde op een AED zijn: ✅De AED is bestand tegen het Nederlandse weer ✅Het apparaat kent een langere levensduur ✅ Te gebruiken in vochtige- en stoffige ruimtes ✅AED is zowel binnen als buiten in te zetten.

Een AED die buiten komt te hangen, moet bestemd zijn tegen het Nederlandse weer. Aangezien het in Nederland behoorlijk vochtig kan zijn doe je er verstandig aan om een AED te kopen met een minimale IP waarde van 54. Dan weet u zeker dat de AED voldoende beschermd is.

IP staat voor: Ingress Protection. De I geeft de mate van bescherming tegen vaste stoffen weer en de P geeft de mate van bescherming tegen vloeistoffen. Oftewel hoe hoger de waarden, hoe hoger de stof- en waterdichtheid. 

Wat mag u van ons verwachten?

AEDmaster staat voor het hartveiliger maken van Nederland. Door onze jarenlange ervaring in de veiligheidsbranche, weten wij als geen ander wat belangrijk is. Het belangrijkste bent u! U bent degene die misschien uw buurman, een collega of familielid kan redden bij een hartstilstand. De enige manier om u echt te helpen is door 100% onafhankelijk te zijn. Althans dat vinden wij.

AED tips voor Nederland

AED tips voor Nederland Wit u een AED kopen? Hierbij de 5 belangrijkste tips voor Nederland. De aanleiding is de zoveelste storm die Nederland teistert. Algemeen bekend is dat de aanrijdtijd, in dit soort situaties, langer is dan normaal. Waardoor er een beroep op ons, als samenleving, wordt gedaan. Bij

Lees verder »

AED dekking bij u in de buurt

Hoe is de AED dekking bij u in de buurt? Hoe staat met de AED dekking bij u in de buurt? Zijn er voldoende AED’s beschikbaar en wat is de dichtstbijzijnde AED bij u in de buurt? Om deze vragen te beantwoorden hebben wij de AED’s, per provincie, in kaart

Lees verder »

AED koopadvies; Alle AED informatie overzichtelijk

AED koopadvies; Alle AED informatie overzichtelijk Ontvang het juiste AED koopadvies, want een AED kopen doet u eens per 10 jaar. Althans dat is de gegarandeerde levensduur van een FDA gecertificeerde AED. Kies daarom altijd voor topkwaliteit. Dit scheelt u kosten en zorgen. Dit is gelijk één van de belangrijkste

Lees verder »

AED Kosten

AED kosten; Wat kost een FDA gekeurde defibrillator? Wat kost een AED en met welke kosten moet u, de komende 10 jaar, rekening houden? Om het simpel te houden zijn de kosten in 3 categorieën gesplitst, namelijk; aanschafkosten, gebruikskosten en onderhoudskosten. Door de totale AED kosten te delen door de

Lees verder »

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel