FDA keurmerk AED

Regelmatig wordt ons de vraag gesteld wat het FDA keurmerk is en waarom je juist een AED moet kopen die over dit keurmerk beschikt? Dus wat houdt het keurmerk in en waarom is het zo belangrijk? En natuurlijk geven wij antwoord op de vraag waarom je alleen maar FDA gecertificeerde AED’s bij ons kan kopen. Dus wil je een AED kopen? Lees dan eerst dit artikel. Wellicht helpt het bij uw keuze.

Wat is het FDA keurmerk?

Het FDA keurmerk is een certificering die wordt afgegeven door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Het geeft aan of een product veilig is voor gebruik. Dit keurmerk wordt vaak gebruikt op medische apparatuur en farmaceutische producten, waaronder ook AED’s. Het keurmerk geeft aan dat het apparaat is getest en voldoet aan de veiligheidsnormen van de FDA. Zo weet je als gebruiker dat je een betrouwbaar en veilig AED apparaat in handen hebt. Zelf controleren of de AED over het keurmerk beschikt? Dat kan je hier controleren.

De 5 belangrijkste eisen voor het FDA keurmerk

De FDA (Food and Drug Administration) is een Amerikaanse organisatie die de veiligheid en kwaliteit van voedingsmiddelen, medicijnen en medische apparatuur controleert. Om een FDA-keurmerk te krijgen, moet een product aan bepaalde eisen voldoen.

De vijf belangrijkste eisen zijn:

  1. Veiligheid: Het product moet veilig zijn voor gebruik en geen gevaar opleveren voor de gezondheid van de mensen die het gebruiken.
  2. Effectiviteit: De AED moet effectief zijn en goed werken voor het doel waarvoor het is ontworpen.
  3. Kwaliteit: Het apparaat en de losse accessoires moeten van hoge kwaliteit zijn en goed gemaakt, zodat het lang meegaat en goed blijft werken en betrouwbaar is.
  4.  Productinformatie: De informatie over het product, zoals de gebruiksaanwijzing en waarschuwingen, moet duidelijk en begrijpelijk zijn, zodat mensen weten hoe ze het moeten gebruiken en wat ze kunnen verwachten.
  5. Inspectie: De fabrikant wordt regelmatig geïnspecteerd door de FDA. Hierdoor weten ze zeker dat het aan alle gestelde eisen voldoet en wordt je als eindgebruiker maximaal beschermd. 

Welke AED’s zijn FDA gecertificeerd?

Het antwoord op deze vraag is eenvoudig, want alle AED’s die AEDmaster verkoopt beschikken over het FDA keurmerk. Hierdoor weet je dus zeker dat alle AED’s aan de hoogst mogelijke kwaliteit voldoen. En daarom maakt het eigenlijk niet uit welke AED u kiest, want wij verzekeren je dat elke AED naar behoren functioneert en minimaal 10 jaar meegaat. 

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste AED?

Ben je op zoek naar een bepaalde AED die het beste aansluit bij jouw situatie? Maar dan gebruik van onze unieke configurator en kies voor de laatste optie. Wij maken dan in eenvoudige stappen een situatieschets en doen je direct een passend aanbod. Wel zo gemakkelijk en ook nog eens super voordelig.

Waarom kiest AEDmaster voor FDA gecertificeerde AED’s

Wij kiezen voor de hoogst mogelijke kwaliteit. Dat houdt in dat ons assortiment minder uitgebreid is dan veel van onze collegae, maar wij wel zeker weten dat alle artikelen aan de hoogste kwaliteit voldoen 

Het grootste voordeel

Het grootste voordeel is dat wij niet in hoeven te zitten over de kwaliteit, de service en de beschikbaarheid van (reserve) onderdelen. Daarnaast maken wij ook een ethische afweging, want wij stellen kwaliteit boven winstgevendheid. Dit vinden wij belangrijk. 

Wij moeten 100% zeker weten dat onze AED’s je niet in de steek laten, want dit heeft  zeer ernstige gevolgen voor het slachtoffer, de AED-bediener en ons als bedrijf.  

De voordelen van een FDA gekeurde AED zijn: ✅De AED is gegarandeerd van de hoogste kwaliteit ✅ Beschikbaarheid van (reserve)onderdelen is gewaarborgd ✅Een minimale levensduur van 10 jaar  ✅Lange fabrieksgarantie ✅Hoge mate van betrouwbaarheid.

De AED merken die over een FDA certificering beschikken zijn: Defibtech, Zoll, Heartsine, Cardiac Science en Physio Control.

FDA staat voor: Food and Drug Administration. Dit is Amerikaanse overheidsinstantie die toeziet op de de kwaliteit van o.a. medische hulpmiddelen, zoals AED’s en aanverwante artikelen. 

De meest gestelde vragen over het FDA keurmerk 

Regelmatig worden dezelfde vragen, die betrekking hebben op het FDA keurmerk, gesteld. Daarom staan hier de meest voorkomende vragen. Mocht je nog met andere vragen zitten? Laat het ons weten, want wij helpen u graag. 

Wat mag je van ons verwachten?

AEDmaster staat voor het hartveiliger maken van Nederland. Door onze jarenlange ervaring in de veiligheidsbranche, weten wij als geen ander wat belangrijk is. Het belangrijkste dat ben jij! Jij bent degene die misschien je buurman, collega of een familielid kan redden bij een hartstilstand. De enige manier om jouw echt te helpen is door 100% onafhankelijk te zijn. Althans dat vinden wij.

Tot slot de beste tips

Een AED kopen doe je eens in de 10 jaar. Althans dat is minimale levensduur van een FDA gecertificeerde AED. Om tot de beste keuze te komen zijn er een aantal opties die je hierbij helpen.

Uitleg en betekenis AED

Heb je nog nooit eerder van een AED gehoord, in handen gehad of mee getraind? Bekijk dan onze pagina over de AED. Hier staan aan alle feiten en mogelijkheden uitgelegd. Hierdoor weet je meteen wat een AED kan, hoeveel levens er mee worden gered en wat het zo uniek maakt. 

Basisinformatie van de AED

Heb je nog nooit eerder van een AED gehoord, in handen gehad of mee getraind? Bekijk dan onze pagina over de AED. Hier staan aan alle feiten en mogelijkheden uitgelegd. Hierdoor weet je meteen wat een AED kan, hoeveel levens er mee worden gered en wat het zo uniek maakt. 

AED koopadvies

Je wilt een AED kopen, maar weet nog welke. Dan is het verstandig om onze pagina met koopadviezen te bekijken. Hier vind je alles wat je moet weten, voordat je een AED koopt. Zoals de verschillende functies, subsidie mogelijkheden, soorten AED’s, prijzen, tips en nog veel meer. 

AED kopen

Als je weet over welke functionaliteiten de AED moet beschikken en waar je de AED wilt plaatsen? Dan kun je overgaan tot de aankoop van een AED. Door ons filter zie je direct welke AED of AED pakket het beste bij aansluit bij jouw situatie. Twijfel je toch? Neem dan contact op.

Offerte opvragen

Een AED offerte opvragen loont altijd. Door onze unieke offerte tool zijn er meerdere opties. Weet je precies wat je wilt vraag dan om de beste prijs (30 sec). Weet je het ongeveer doorloop een paar stappen (60 sec). Wilt u advies aan de hand van uw situatie. Kies dan voor de laatste optie (120 sec).

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel