Elektroden AED

Elektroden kopen voor uw AED? Koop AED elektroden met laagsteprijsgarantie. Wij hebben uiteengezet waar u om moet denken, als u elektroden gaat kopen. Weet u precies waar u naar op zoek bent? Ga dan direct naar alle elektroden.

Set elektroden kopen bij AEDmaster, waarom?

Steeds meer AED merken betreden de markt. Deze merken prijzen hun eigen AED’s en aanverwante artikelen aan, zonder rekening te houden met uw situatie. Dit is natuurlijk niet de bedoeling! Om dit te voorkomen ondersteunen wij u bij het selecteren van de juiste AED en bijpassende elektroden set. Daarom hebben wij alle ”must knows” op een rijtje gezet. AEDmaster is 100% onafhankelijk. Wij denken met u mee, geven advies en garanderen de laagste prijs. Wel zo gemakkelijk!

Kosten elektroden AED

Er zijn verschillende soorten AED elektroden op de markt en de prijzen variëren behoorlijk. Dit komt doordat elke merk haar eigen elektroden, met haar eigen functionaliteiten en houdbaarheid heeft. Door deze onderlinge verschillen lopen de AED kosten, voor de elektroden, sterk uiteen. De goedkoopste elektroden zijn de Defibtech Lifeline elektroden, met een prijs van €59,-. en daartegenover zijn de duurste elektroden de; Zoll 3 elektroden met een prijs van €186,-. Echter beschikken de Zoll 3 elektroden wel over CPRD en zijn ze zowel geschikt voor kinderen als volwassenen. Terwijl de elektroden van Defibtech Lifeline AED alleen geschikt zijn voor volwassenen. Er zijn ook aparte kinderelektroden, maar deze moet u los kopen.

Welke soorten elektroden zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten elektroden. Helaas worden er (nog) geen elektroden als universele set verkocht. Dit zou het voor een ieder veel gemakkelijker maken. Elk AED merk heeft dus haar eigen elektroden.

AED elektroden voor volwassenen

Dit soort AED elektroden kan alleen worden gebruikt bij volwassenen. U koopt een AED inclusief een paar volwassenelektroden.

Kinderelektroden

De kinderelektroden zijn geschikt voor kinderen tot 8 jaar of tot 25 kg en worden op de voor- en achterzijde van het lichaam geplaatst. Bij volwassenen is dit op de borst.

Gecombineerde elektroden

Er zijn ook elektroden die zowel geschikt zijn voor kinderen als volwassenen. Zeer gemakkelijk in gebruik. U hoeft geen aparte elektroden aan te schaffen en daarbij hoeft u de elektroden, bij een hartstilstand, ook niet om te wisselen.

CPR-D elektroden

Deze elektroden zijn voorzien van CPR-sensor, waardoor er realtime reanimatiefeedback wordt gegeven tijdens de reanimatie. Deze ondersteuning  is zeer waardevol en wordt aanbevolen door de Europese Reanimatie Raad.

Zoll Plus elektroden

Zoll plus AED kopen

Soorten +  vervangingstermijn:

CPR-D elektroden (5 jaar)
Elektroden volwassenen (2 jaar)
Aparte kinderelektroden (2 jaar

Naar alle elektroden
Waar elektroden AED plaatsen voor volwassenen en kinderen

Waar brengt u elektroden aan op het lichaam?

Elke AED beschikt over twee elektroden en is een set. Het is ontzettend belangrijk dat de elektroden op de juiste wijze worden aangebracht. Gebeurt dit niet correct dan heeft het grote gevolgen voor de patiënt. Er wordt onderscheid gemaakt in kinderen en volwassenen.

Bevestiging elektroden volwassene

Bij volwassenen plaatst u de ene elektrode onder het rechter sleutelbeen naast het borstbeen. De andere elektrode plaatst u 5 tot 10 centimeter onder de linker oksel. De CPR-D elektroden van Zoll zijn al voorgevormd, waardoor de elektroden zeer makkelijk zijn aan te brengen.

Bevestiging elektroden kind

Is uw kind jonger dan 8 jaar of lichter is dan 25 kg? Dan plaatst u de ene elektrode aan de achterzijde, tussen de schouderbladen, op de rug. De andere elektrode plaatst u aan de voorzijde op het borstbeen.

Houdbaarheid elektroden

Alle elektroden zijn voorzien van een geleidende gel. Deze gel zorgt ervoor dat de schok, vanuit de AED, op de juiste wijze wordt overgebracht. Deze gel is beperkt houdbaar. Stel u ziet dat de elektroden niet meer in een dichte verpakking zitten? Koop dan altijd een nieuw setje. Tevens kunnen de elektroden nooit een tweede keer gebruikt worden. Dus u dient de elektroden na gebruik weg te gooien. De vervangingstermijn varieert. De Zoll 3 elektroden moeten na 5 jaar worden vervangen, de Heartine elektroden na 4 jaar en de Defibtech Lifeline View elektroden na 2 jaar.

AED kopen? 8 must knows:

U gaat een AED kopen, om bij een hartstilstand, een schok toe te dienen. Wat dat betreft doet elke AED haar werk. Echter zijn de onderlinge verschillen groot. Hier staan vragen die beantwoord moeten worden om de AED op uw situatie aan te laten sluiten:

 1. Is de AED geschikt voor kinderen?
 2. Wie gaat de AED bedienen?
 3. Op wat voor locatie komt de AED te hangen?
 4. Moet de AED bestand zijn tegen het Nederlandse weer?
 5. Beschikt de AED over de juiste keurmerken?
 6. Wat valt er onder garantie?
 7. Heeft de AED ook onderhoud nodig?
 8. Hoeveel AED’s moet ik, per locatie, kopen?
 9. Moet de AED beveiligd worden?
 10. Wat is het voordeel van een AED met wifi/3G?

Bovenstaande vragen zijn een greep uit de zaken waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een AED.  Daarom is het verstandig om u wensen, aan ons door te geven middels:

AED offerte: Er wordt een situatieschets gemaakt (120 sec).

U gaat een AED kopen en dit is een grote uitgave. Vervolgens biedt de AED verkoper u de mogelijkheid om een servicecontract af te sluiten. U heeft weinig kennis over het product en bent geneigd om zo’n servicecontract af te sluiten. Wat logisch is, want wij Nederlanders zijn gewend om ons overal tegen te verzekeren. Wij raden dit af.

meer over AED servicecontract

AED kopen & Aanmelden

U gaat een AED kopen en er verstandig aan om deze meteen bij het reanimatie oproepsysteem aan te melden. Dit oproepsysteem is rechtstreeks verbonden met de 112-alarmcentrale en een initiatief van de Hartstichting. Hierdoor maakt u het mogelijk dat burgerhulpverleners, in een noodsituatie, gebruik kunnen maken van uw AED. U krijgt de kosten vergoed.

aanmelden AED

Zorg er voor dat u jaarlijks met de AED trainer oefent. Wij adviseren om dit op te nemen in het onderdeel ”levensreddende handelingen”, tijdens de jaarlijkse BHV cursus.

U gaat een AED kopen. Zorg ervoor dat de AED over het juiste keurmerk beschikt en aan de wet- en regelgeving voldoet.

meer over AED wet- en regelgeving

Een half- of volautomatische AED kopen?

Er zijn op het moment twee verschillende soorten AED’s op de markt. De AED die u het beste kan kopen is afhankelijk van uw eigen situatie. Deze twee soorten zijn de half-automatische AED en de vol-automatische AED.

Grootste verschillen

 • De half automatische AED onderscheidt zich, doordat de AED bediener de uiteindelijke schok zelf toedient aan het slachtoffer.
 • Bij een volautomatische AED wordt de schok automatisch toegediend, nadat de elektroden juist zijn geplaatst.
meer over vol- of halfautomatische AED

AED recyclen

Recyclen, kan dat? Zo ja, hoe gaat dat dan in zijn werk? Deze twee vragen gaan wij voor u in dit artikel beantwoorden. Elk product kent, naast een economische levensduur ook een gebruikslevensduur. Voor een AED ligt de gebruiksduur tussen de 8 en 10 jaar. Na deze periode adviseren wij u uw AED te vervangen. Dus gaat u een nieuwe AED kopen? Ruil de oude dan in. Dit loont!

meer over AED Recyclen

Wat wordt er standaard geleverd als u een AED gaat aanschaffen? Hieronder staat in het kort wat de standaard uitrusting is. Er wordt onderscheid gemaakt in een losse AED en een AED pakket.

Safeset bestaat uit:

 • beademingsmasker
 • foliedeken
 • schaar
 • wegwerphandschoenen
 • scheermesje
 • afdroogdoekje)

Losse AED bestaat uit:

 • AED (half- of volautomaat)
 • Elektroden voor volwassenen
 • Safeset is veiliheidsset
 • Draagtas
 • Stickers
 • Accu
 • Safeset

Pakket bestaat uit:

 • Safeset
 • Losse AED
 • AED kast* of een rugtas

* De AED kast kan zowel een binnen- als buitenkast zijn. Het grootste verschil in de AED kast zit in de beveiliging, de bescherming tegen weersinvloeden. Dus gaat u een AED kast kopen? Houdt dan rekening met waar hij de AED geplaatst wordt.

Naar alle Elektroden