Alles wat u moet weten over bloeddruk

Welkom op onze uitgebreide pagina over bloeddruk, een cruciale factor in hartgezondheid en algemeen welzijn. Of u nu zorgen heeft, geïnteresseerd bent in preventieve maatregelen, of simpelweg meer wilt weten over het belang van een gezonde levensstijl? Dan bent u hier aan het juiste adres. Laat ons u begeleiden door de ins en outs van bloeddruk, hoe het uw gezondheid beïnvloedt, en wat u kunt doen om het op een gezond niveau te houden.

Wat is bloeddruk?

Bloeddruk is de druk die het bloed uitoefent tegen de wanden van uw bloedvaten. Het wordt gemeten in millimeters kwik (mmHg) en wordt uitgedrukt met twee getallen: de systolische en diastolische druk.

Bovendruk (systolische druk)

Dit getal geeft de maximale druk in uw bloedvaten aan op het moment dat uw hart samentrekt en bloed door uw lichaam pompt. Een hoge bovendruk kan wijzen op een verhoogd risico op hartziekten.

Onderdruk (diastolische druk)

Dit getal meet de druk in uw bloedvaten wanneer uw hart tussen twee slagen in rust is. Een hoge onderdruk kan duiden op problemen met de elasticiteit van uw bloedvaten of weerstand tegen de bloedstroom.
Het begrijpen van deze waarden is cruciaal voor het beoordelen van uw hartgezondheid en het nemen van stappen om uw bloeddruk binnen gezonde grenzen te houden.

Het belang van het monitoren van uw bloeddruk

Het regelmatig controleren van uw bloeddruk is essentieel voor het vroegtijdig opsporen en behandelen van hoge bloeddruk, wat kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals hartziekten, beroertes, en nierproblemen. 

Hoe zit het de bloeddrukdruk in het hart?

De waarde van een AED bij hoge bloeddruk

Mensen met een hoge bloeddruk lopen een verhoogd risico op hartgerelateerde noodgevallen, waaronder hartstilstand. Een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan in dergelijke situaties het verschil maken tussen leven en dood.

Risico’s van te hoge druk voor het hart

Een te hoge druk kan het risico op hartgerelateerde noodgevallen, zoals een hartstilstand, aanzienlijk verhogen. Dit maakt het begrijpen van de rol van een Automatische Externe Defibrillator (AED) in dergelijke situaties cruciaal.

Hoe een AED kan helpen

Het is belangrijk om te benadrukken dat hoewel een AED een kritische rol speelt bij het redden van levens tijdens hartstilstanden, het ook essentieel is om proactief te zijn in het beheren en controleren van uw bloeddruk om het risico op dergelijke noodsituaties te verminderen.

De meest voorkomende vragen over de risico's van een hoge bloeddruk

Veelgestelde vragen over bloeddruk

Er kunnen veel vragen opkomen als je nadenkt over AED’s. Hieronder de meest gestelde vragen over AED’s bij jouw n de buurt.

De normale druk ligt rond 120/80 mmHg. Waarden kunnen variëren afhankelijk van leeftijd en individuele gezondheidsfactoren.

Ja, stress kan tijdelijk zeker de druk verhogen. Langdurige stress kan bijdragen aan langdurige te hoge druk.

Ja, dit kan erfelijk bepaald zijn en dus veel in families voorkomen, maar levensstijlkeuzes spelen ook een belangrijke rol.

Ja, een te hoge druk van het bloed verhoogt het risico op een hartstilstand, waarbij een AED levensreddend kan zijn.

Een AED analyseert het hartritme en geeft indien nodig een elektrische schok om het hart weer in normaal ritme te brengen.

Ja, in noodgevallen moet een AED gebruikt worden, ongeacht de druk van de persoon.

Mensen die bloeddrukmedicijnen, krijgen van hun arts te horen welke waarden voor hen goed zijn. Stop nooit zelf met je medicijnen zonder overleg met een arts.

Ook voor mensen ouder dan 70 geldt een bloeddrukwaarde van boven de 140/90 als hoog. Echter, afhankelijk van persoonlijke omstandigheden, zoals het gebruik van medicijnen, kan een iets hogere druk acceptabel zijn. Dit wordt individueel door een arts beoordeeld.

Hoe kun je gezond blijven, zodat een AED overbodig is?

Hoe kunt u uw bloeddruk gezond houden?

Het handhaven van een gezonde bloeddruk is essentieel voor het verminderen van het risico op hartziekten en het bevorderen van uw algehele welzijn.

Gezonde Voeding

Het belang van een gezond dieet kan niet genoeg benadrukt worden wanneer het gaat om het beheersen van uw bloeddruk. Focus op het eten van veel fruit, groenten, en volle granen.

Regelmatige lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging speelt een cruciale rol in het handhaven van een gezonde bloeddruk. Regelmatige fysieke activiteit (wandelen, fietsen, of zwemmen) voor ten minste 150 minuten per week kan uw hart sterker maken en efficiënter laten werken.

Beperk zout en alcohol

Zout en alcohol hebben beide een significante impact op uw bloeddruk. Overmatig zoutgebruik kan leiden tot een verhoogde bloeddruk, terwijl matig alcoholgebruik in sommige gevallen juist kan helpen deze te verlagen.

Niet Roken

Roken is een van de meest schadelijke gewoontes voor uw hartgezondheid. Het verhoogt niet alleen uw bloeddruk op korte termijn, maar draagt ook bij aan de langetermijnschade aan uw bloedvaten.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Als u meer wilt weten over de gevolgen van een hoge bloeddruk of u zit met andere vragen neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Neem vandaag nog actie voor uw hartgezondheid! 

 

Onthoud:

Een AED in de buurt kan levens redden. Wees voorbereid, wees alert en help ons om hartveiligheid voor iedereen toegankelijk te maken.

Relevante artikelen

Subsidieregeling AED

AED subsidie, is dat mogelijk? Subsidieregeling AED; wat houdt het precies in en kan u gratis een AED krijgen? U kan subsidie bij uw gemeente aanvragen als u een AED koopt en deze in de zogenaamde ”witte vlek valt. Er zijn twee verschillende soorten subsidies. De eenmalige en de structurele

Lees verder »

Burgerhulpverleners zijn cruciaal, ook in 2023

Burgerhulpverleners zijn cruciaal, ook in 2023 Hulp bieden als het echt nodig is – dat is wat een burgerhulpverlener doet. Ze zijn een belangrijke schakel in het redden van levens met behulp van een AED (Automatische Externe Defibrillator). Maar wat is nou precies die rol? Waarom is het zo belangrijk?

Lees verder »

Defibrillator kopen?

Defibrillator kopen Een defibrillator of AED kopen? In Nederland wint de AED (Automatische Externe Defibrillator) nog steeds aan populariteit. Naast ziekenhuizen en andere professionele zorgverleners, komen er steeds meer particuliere initiatieven. Zoals de aanschaf van een defibrillator voor de buurt, vve of kerk. Zoll Plus AED €1.250,00 – €1.300,00 Incl.

Lees verder »

Het AED pakket van AEDmaster

AED pakket Het AED pakket van Philips, Zoll, Defibtech, Cardiac Science, Heartsine en Physio Control. De reden dat wij deze pakketten aanbieden is om u zoveel mogelijk te ontlasten bij de keuze van een geschikt pakket. Alle pakketten zijn zo samengesteld dat u geen extra AED accessoires hoeft aan te

Lees verder »

Wetgeving AED

AED wetgeving; hoe zit dit? De AED wetgeving is op 26 mei 2020 gewijzigd. Onze AED’s voldoen aan de vernieuwde MDR wet en beschikken over het FDA en CE keurmerk. Wat houdt de wetswijziging in? De aanpassing van deze wet moet onder andere de gebruiker beter beschermen. Dat houdt in

Lees verder »

Physio Control

AED merk Physio Control Wat is het AED merk Physio Control en welke AED’s hebben ze? Welke voor-en nadelen heeft het merk? Wij geven hier graag antwoord op. Onze conclusie vindt u aan het einde van dit artikel. Direct naar alle Physio Control artikelen Physio Control Lifepak CR2 Elektroden Lifepak

Lees verder »

Onze aanbiedingen

Oorspronkelijke prijs was: €1.225,00.Huidige prijs is: €999,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €1.295,00.Huidige prijs is: €1.200,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €1.400,00.Huidige prijs is: €1.375,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €150,00.Huidige prijs is: €125,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €625,00.Huidige prijs is: €590,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €1.245,00.Huidige prijs is: €995,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €168,00.Huidige prijs is: €140,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €1.275,00.Huidige prijs is: €1.100,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €1.325,00.Huidige prijs is: €1.060,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €1.475,00.Huidige prijs is: €1.290,00. Incl. BTW

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel