De AED's die in 2024 het beste uit de test komen

Wat is de beste AED voor uw situatie? Met een markt die voortdurend verandert en technologieën die evolueren, zorgen wij ervoor dat u altijd de meest actuele en relevante informatie heeft. Dit jaar hebben we alle FDA-goedgekeurde AED’s grondig getest op onderhoudsgemak, veelzijdigheid in gebruikssituaties en gebruikersvriendelijkheid. Benieuwd welke AED u het beste kan aanschaffen? Ga dan direct naar de beste AED van 2024.

De selectiecriteria om tot beste AED te komen

Elke AED is beoordeeld op essentiële criteria om u te verzekeren van een betrouwbare keuze voor noodinterventies. Of u nu een AED zoekt voor een school, sportclub of kantooromgeving, onze vergelijking van 2024 helpt u bij het maken van een geïnformeerde beslissing. Lees verder om te ontdekken welke AED’s dit jaar als beste zijn beoordeeld en vind de perfecte match voor uw behoeften.

De beste AED: Wat houdt dat precies in?

Wat betekent ‘de beste AED’ eigenlijk? Vraag het aan de fabrikanten, en zij zullen onvermijdelijk hun eigen producten aanbevelen. Vraag het aan distributeurs, en ze zullen beweren dat de AED’s die zij aanbieden de beste zijn. Maar hoe bepaal je objectief welke AED u het beste kan kopen? Bij AEDmaster geloven we dat je pas een gefundeerd oordeel kunt vellen als je onafhankelijk en grondig geïnformeerd bent.

FDA gekeurde AED topmodellen
Enkele FDA gekeurde topmodellen
HS1 Heartstart halfautomatische AED van Philips
Philips Heartstart HS1 AED; beoordeelt door gebruiker als ideale thuis AED.

De kerncriteria

Om de beste AED te identificeren, baseren we ons op drie kerncriteria

  • Onafhankelijkheid: Alleen een onafhankelijke partij kan een onbevooroordeelde beoordeling geven over de diverse beschikbare AED’s.
  • Kennis van zaken: Je moet de werking van de verschillende AED’s grondig begrijpen, van hun technische specificaties tot hun praktische toepasbaarheid in noodsituaties.
  • Gebruikersfeedback: Het is cruciaal om te weten wat de eindgebruikers belangrijk vinden—hun ervaringen en voorkeuren spelen een sleutelrol in het bepalen welke AED het meest effectief en gebruiksvriendelijk is.

AEDmaster

Bij AEDmaster voldoen wij aan al deze criteria, waardoor wij in staat zijn om met een objectief oordeel te komen. Dit stelt ons in staat om u de beste AED’s van 2024 aan te bevelen, niet alleen gebaseerd op onze tests, maar ook op echte feedback van gebruikers en onpartijdige technische evaluaties.

AED merk Zoll (AED Plus en AED 3
Zoll; het AED merk met het minste onderhoud

De meest onderhoudsvriendelijke AED?

De ideale AED vereist weinig onderhoud en is gemakkelijk zelf te onderhouden, wat jaarlijks honderden euro’s bespaart. Wij evalueren ook de kosten van accessoires. Belangrijke factoren zijn de levensduur van de batterij en elektroden, zelftestfuncties en het gemak van zelfonderhoud.

Zoll AED Plus en Zoll 3

Deze modellen hebben een lange levensduur van batterij en elektroden (tot 5 jaar) en voeren dagelijks zelftests uit met een hoorbaar alarm bij problemen.

HeartSine Samaritan PAD 350P, 360P en 500P

Deze AED’s hebben lage onderhoudskosten dankzij een Pad-Pak cartridge voor batterij en elektroden, goed voor 4 jaar. Ze voeren wekelijkse zelftests uit.

Philips Heartstart HS1 en Philips FRx

Deze AED’s hebben aparte batterijen en elektroden met een levensduur van respectievelijk 4 jaar voor batterijen en 2 jaar voor elektroden. Ze beschikken over zelftests die gebruikers waarschuwen voor de vervangingsdatums.

Het AED merk met de laagste onderhoudskosten

De gebruiksvriendelijkste AED in 2024

Een gebruiksvriendelijke AED kan zowel door professionals als ongetrainde personen worden bediend. Hier volgt de top 3 van de meest gebruiksvriendelijke AED’s:

Zoll 3 AED

Deze AED staat bovenaan vanwege zijn uitgebreide functionaliteiten. Naast auditieve biedt deze AED ook visuele ondersteuning en voorziet de gebruiker van realtime reanimatiefeedback. Het apparaat herkent automatisch wanneer kinderreanimatie nodig is en blijft altijd up-to-date door een wifi-verbinding.

HeartSine Samaritan PAD 350P

Bekend om zijn intuïtieve gebruiksgemak, wat hem ideaal maakt voor onervaren gebruikers. Dit model is compact, eenvoudig te bedienen, biedt zowel visuele als gesproken instructies en is zeer voordelig geprijsd. 

Philips Heartstart HS1

Deze AED is staat er om bekend dat het de ideale thuis AED is en daarom ook niet voor niet de meest verkochte AED ter wereld. De HS1 biedt ook visuele ondersteuning en heeft een gebruiksvriendelijk interface met duidelijke, gesproken instructies. 

Philips Heartstart FRx AED kopen - hartstichting adviseert buurt aed -861304 bestel nu
De populairste AED onder buurt en VVE

De meest veelzijdige AED

Op zoek naar een veelzijdige AED? Een topkeuze moet bruikbaar zijn voor diverse doelgroepen en in verschillende branches. Belangrijke eigenschappen zijn gebruiksgemak en toegankelijkheid voor zowel volwassenen als kinderen. 

Zoll 3 AED

Uitblinkend in gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid, maakt de Zoll 3 AED gebruik van Real CPR Help-technologie, waardoor deze geschikt is voor zowel medisch personeel als leken. De CPR Uni-padz elektroden, die zowel voor volwassenen als kinderen gebruikt kunnen worden, maken deze AED ideaal voor locaties zoals scholen of plekken waar kinderen aanwezig zijn.

Lifepak CR2 Wifi

Deze AED valt op vanwege zijn Wifi connectiviteit en gebruiksgemak. Het is speciaal ontworpen voor snelle inzetbaarheid, met wifi-mogelijkheden die real-time data versturen naar medische teams. De Lifepak CR2 AED kan worden ingezet voor volwassenen en kinderen en is tweetalig

Philips HeartStart FRx

Deze Heartstart FRX AED is ontworpen voor gebruik in een verscheidenheid van ruige omgevingen. Het is stof- en spatwaterbestendig en kan zowel op volwassenen als op kinderen worden gebruikt. Bovendien wordt de FRx sterk aanbevolen door de Hartstichting, waardoor het een betrouwbare keuze is voor een breed scala aan situaties.

Beste AED Defibrillator 2024 Zoll 3 - Philips Heartstart frx - Heartsine 350P
De 3 beste AEDs van 2024.

Welke AED scoort het beste in 2024?

Het is essentieel om te benadrukken dat ‘de beste’ AED sterk afhangt van de specifieke behoeften van de gebruiker en de context waarin het apparaat gebruikt wordt. Toch, gebaseerd op algemene criteria zoals gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en veelzijdigheid, scoren deze drie AED’s consistent hoog:

Zoll 3 AED

De Zoll 3 AED blinkt uit door geavanceerde technologie gecombineerd met gebruiksgemak. 

Philips HeartStart FRx

De HeartStart FRx staat bekend om zijn robuustheid, betrouwbaarheid en veelzijdigheid. Daarnaast beveelt de Hartstichting deze AED niet voor niets aan.   

HeartSine Samaritan PAD 350P

Deze AED valt op door zijn draagbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Het is voordelig geprijsd en biedt real-time visuele en gesproken feedback. De Pad Pak combineert batterij en elektroden, wat onderhoud eenvoudig en kostenbesparend maakt.

AED Defibrillator vragen om keuze te maken

Vragen en antwoorden 

Wij krijgen regelmatig specifieke vragen over AED’s. Om u op weg te helpen staan hieronder de meeste gestelde vragen met hun antwoorden. 

Een automatische externe defibrillator, of AED, is een apparaat dat wordt gebruikt om potentieel levensbedreigende hartritmen zoals ventriculaire fibrillatie en ventriculaire tachycardie te detecteren en te behandelen. Het apparaat analyseert het hartritme en kan automatisch een elektrische schok toedienen als dit nodig is om het hart weer een normaal ritme te geven. Meer informatie over een AED

Ja alle AED’s, die AEDmaster aanbiedt, zijn ontworpen voor gebruik door zowel medisch personeel als leken. Ze zijn uitgerust met gesproken instructies om gebruikers stap voor stap te begeleiden bij het uitvoeren van defibrillatie, waardoor ze toegankelijk zijn voor iedereen.

AED’s zijn gebruiksvriendelijk en vereisen geen formele training. Echter, het wordt aanbevolen dat individuen die regelmatig toegang hebben tot een AED, zoals schoolpersoneel of kantoormedewerkers, een CPR- en AED-gebruikstraining volgen om de effectiviteit in noodsituaties te verhogen.

 

Een AED is uitgerust met geavanceerde technologie die het hartritme analyseert en bepaalt of een schok noodzakelijk is. Het apparaat zal alleen adviseren een schok toe te dienen als het detecteert dat het ritme van het hart dit vereist.

De beste locaties voor AED’s zijn plaatsen waar veel mensen samenkomen of waar het risico op hartstilstanden hoger is, zoals sportscholen, scholen, luchthavens, en grote kantoren.

Het onderhoud van een AED omvat het regelmatig controleren van de batterij en elektrodepads, het uitvoeren van zelftests volgens de instructies van de fabrikant, en het volgen van de aanbevolen vervangingsschema’s om ervoor te zorgen dat de AED altijd klaar is voor gebruik. 

In veel regio’s zijn er Good Samaritan-wetten die bescherming bieden aan mensen die in noodsituaties hulp bieden. Deze wetten zijn bedoeld om mensen aan te moedigen om hulp te bieden zonder angst voor juridische gevolgen.

De kosten van AED’s variëren, maar veel modellen zijn beschikbaar tussen €800 en €2000. Overweeg ook de kosten voor vervanging van onderdelen zoals batterijen en pads. Meer informatie over AED kosten.

Hoe is de beste AED dekking in provincies van Nederland

Tips voor het kiezen van het juiste type AED

Twijfelt u welke type AED het beste bij u past? Dan staan hieronder een aantal tips die u helpen bij uw keuze.

Laat u adviseren en vraag een offerte op

Een waardevolle tip voor het kiezen van de juiste type AED, met name als je twijfelt tussen een volautomatische en een halfautomatische AED, is het opvragen van een AED offerte. Dit is een effectieve manier om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt die past bij jouw specifieke behoeften, omgeving, en budget.

Vergroot uw kennis en volg een reanimatiecursus

Hoewel een AED een cruciaal hulpmiddel is bij een hartstilstand, is cardiopulmonale reanimatie (CPR) een essentiële vaardigheid die de overlevingskansen significant kan verhogen. Een CPR-cursus biedt niet alleen kennis over hoe effectief reanimatie uit te voeren, maar leert ook hoe en wanneer een AED correct te gebruiken.

Verkort de reactietijd door een halfautomaat te kiezen

Hoewel de reactietijd tussen vol- en halfautomatische AED’s over het algemeen vergelijkbaar is, vereist een halfautomatische AED een actieve stap om de schok toe te dienen. Dit kan cruciaal zijn in situaties waar elke seconde telt. Evalueer of dit impact kan hebben op de keuze. Meer informatie.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Als u meer wilt weten over de verschillende tussen de AED’s of u zit met andere vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Neem vandaag nog actie voor uw hartgezondheid! 

Onthoud:

Een AED in de buurt kan levens redden. Wees voorbereid, wees alert en help ons om hartveiligheid voor iedereen toegankelijk te maken.

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel