AEDmaster » De beste AED van 2023
De beste AED van 2023
Wat is de beste AED? Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. Daarom hebben wij voor 2023 alle FDA gekeurde AED’s vergeleken en beoordeeld. Wij hebben de AED’s op drie punten getest. Deze punten zijn; onderhoud, veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid van de AED. Benieuwd welke AED u het beste kan aanschaffen? Ga dan direct naar de beste AED van 2023.
De beste AED wat houdt dat precies in?
Wat houdt de beste AED precies in? Als je het aan de merken vraagt, dan zullen zij altijd hun eigen AED promoten. Als je het aan de distribiteur vraagt dan zullen zij ook aangeven dat de AED die zij verkopen de beste is. Maar wat is eigenlijk de beste AED en wie kan dit het beste beoordelen? Wij zijn van mening dat je alleen een oordeel kan hebben, als je onafhankelijk bent. Daarnaast moet je exact de werking van de verschillende AED’s weten en als laatste moet je weten wat de eindgebruiker belangrijk vindt. Wij van AEDmaster voldoen als één van de weinige aan dit criterium en daarom zijn wij in staat om met een objectief oordeel te komen.
Welke AED scoort het beste op onderhoud?
De beste AED, als het om onderhoud gaat, is een onderhoudsarme AED die eenvoudig zelf te onderhouden is. Hierdoor heb je geen duur onderhoudscontract nodig en bespaar je jaarlijks honderden euro’s. Daarnaast nemen wij kosten voor de losse accessoires ook mee in onze vergelijking. De belangrijke factoren zijn; de levensduur van de batterij, de levensduur van de elektroden/pads, de zelftests en het zelfstandig uitvoeren van onderhoud.
- Zoll AED Plus en Zoll 3: De Zoll AED Plus en Zoll 3 hebben een lange levensduur van de batterij en elektroden (tot 5 jaar). De Zoll AED’s zijn ook uitgerust met een zelftestfunctie die de status van het apparaat dagelijks controleert. Ze geven een hoorbaar alarm als er iets mis is.
- HeartSine Samaritan PAD 350P, 360P en 500P: HeartSine apparaten hebben over het algemeen lage onderhoudskosten vanwege hun Pad-Pak cartridge, die zowel de batterij als de elektroden bevat. Ze hebben een levensduur van 4 jaar. Deze apparaten voeren wekelijkse zelftests uit.
- Philips Heartstart HS1 en Philips FRx: Deze AED’s hebben aparte batterijen en pads met verschillende vervangingscycli. Namelijk 2 jaar voor de elektroden en 4 jaar voor de batterijen, maar ze hebben wel zelftests om de gebruiker te waarschuwen voor naderende vervangingsdatums.
- Lifepak CR2 (Wifi en USB): De Lifepak CR2-modellen hebben een levensduur van de batterij en elektroden van 4 jaar. Deze apparaten voeren regelmatig zelftests uit.
- Cardiac Science Powerheart G5: Deze AED heeft een lange levensduur van de batterij en elektroden (ongeveer 4 jaar), en het apparaat voert dagelijks zelftests uit.
- Defibtech Lifeline en Lifeline View: Voor de Defibtech Lifeline geldt dat de batterij 7 jaar meegaat, maar de 9 volt batterij jaarlijks vervangen dient te worden. De batterij van de Lifeline View moet eens in de 4 jaar vervangen worden. De levensduur van de elektroden is 2 jaar.
AED Model | Batterij | Elektr. |
---|---|---|
Zoll Plus en Zoll 3 | 5 jaar | 5 jaar |
Philips HS1 en FRX | 4 jaar | 2 jaar |
HeartSine AED’s | 4 jaar | 4 jaar |
Lifepak CR2 (Wifi, USB) | 4 jaar | 4 jaar |
Cardiac Science G5 | 4 jaar | 2 jaar |
Defibtech Lifeline | 7 jaar | 2 jaar |
Defibtech Lifeline VIEW | 4 jaar | 2 jaar |
Conclusie
De AED’s van Zoll scoren het beste als het gaat om onderhoudsarme AED’s, waarvan je eenvoudig zelf het onderhoud kan uitvoeren. Dit komt door de lange levensduur van batterij en elektroden. Tevens voeren de AED’s van Zoll dagelijks zelftests uit. Daarbij komt dat de Zoll Plus AED is uitgerust met Batterijen type 123A. Deze batterijen zijn in elke winkel te verkrijgen. Als tweede komen de AED’s van Heartsine, gevolgd door de Philips AED’s.
Welke AED scoort het beste op onderhoud?
Een gebruiksvriendelijke AED is een AED die zowel door een professional als een ongetraind iemand eenvoudig bediend kan worden. Het is daarom essentieel om te kijken naar het essentieel om te kijken naar functies zoals duidelijke instructies, eenvoudige bediening, feedback tijdens het gebruik en visuele ondersteuning. Hier de top 3 van de gebruiksvriendelijkste AED’s.
- Zoll 3 AED: De Zoll 3 AED beschikt over de meeste functionaliteiten. Naast auditieve biedt de AED ook visuele ondersteuning. Tevens voorzit het de AED bediener van realtime reanimatie feedback de herkent schakelt het automatisch over op kinderreanimatie wanneer dit nodig is. Als laatste blijf je altijd up to date door de wifi verbinding.
- Lifepak CR2 Wifi: Deze AED beschikt niet over visuele ondersteuning en ook niet over reanimatie feedback. Wel is de AED tweetalig, beschikt het over een wifi verbinding en is het ook direct geschikt voor kinderreanimatie.
- Philips Heartstart FRX: De FRX AED heeft als grote voordeel dat het compact is, ook over visuele ondersteuning biedt en de elektroden universeel zijn. Een nadeel is dat hier een aparte kindersleutel voor nodig. Dit kan zeker voor de onervaren bediener onduidelijk zijn.
Wat is de meest veelzijdige AED?
Als je op zoek bent naar de beste veelzijdige AED. Dan moet deze AED aansluiten bij verschillende doelgroepen en branches. Daarom is het essentieel om te kijken naar; gebruiksgemak, toegankelijkheid (voor zowel volwassenen als kinderen) en de robuustheid. Op basis van deze criteria kan er geconcludeerd worden dat er 3 AED’s het beste zijn.
Zoll 3 AED: Deze AED blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid. Dankzij de Real CPR Help-technologie is het zeer geschikt voor zowel medisch personeel als leken. De CPR Uni-padz elektroden zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen, wat waardevol is voor omgevingen zoals scholen of plaatsen waar kinderen aanwezig zijn.
Philips HeartStart FRx: De HeartStart FRx is ontworpen voor gebruik in een verscheidenheid van ruige omgevingen. Het is stof- en spatwaterbestendig en het kan zowel op volwassenen als op kinderen worden gebruikt. De eenvoudige interface en gesproken instructies maken het gebruiksvriendelijk voor mensen zonder medische training.
HeartSine Samaritan PAD 500P: Dit model wordt vaak geroemd om zijn gebruiksgemak en draagbaarheid, wat het een goede keuze maakt voor veel verschillende omgevingen. Het unieke Pad-Pak systeem, dat zowel de batterij als de elektroden bevat, maakt het onderhoud eenvoudiger. Het model biedt ook realtime visuele en gesproken feedback over de effectiviteit van de borstcompressies.
Waarom is Zoll 3 AED een top keuze?
Het kiezen van de juiste Automatische Externe Defibrillator (AED) kan een uitdaging zijn, gezien de verscheidenheid aan beschikbare opties. De Zoll 3 AED is bekroond tot de ‘Beste AED van 2023’, maar wat maakt dit apparaat zo speciaal? Om u te helpen deze beslissing te nemen, hebben we hier vijf van de meest gestelde vragen over de Zoll 3 AED beantwoord. Of u nu een professional in de gezondheidszorg bent of gewoon een burger die klaar staat om te helpen in een noodgeval, deze informatie kan u helpen begrijpen waarom de Zoll 3 AED de topkeuze van 2023 is.
De Zoll 3 AED onderscheidt zich door zijn combinatie van geavanceerde technologie, gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Het beschikt over Real CPR Help-technologie voor realtime feedback over de kwaliteit van borstcompressies, en de CPR Uni-padz elektroden kunnen worden gebruikt voor zowel volwassenen als kinderen. Bovendien heeft zowel de batterij als de elektroden een levensduur van 5 jaar, waardoor onderhoud minimaal is.
Absoluut. De Zoll 3 AED is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Het biedt duidelijke audio- en visuele instructies om de gebruiker door het reanimatieproces te begeleiden, en het voert zelfs regelmatig zelftests uit om te garanderen dat het altijd klaar is voor gebruik.
De CPR Uni-padz elektroden en de batterij van de Zoll 3 AED hebben beide een levensduur van 5 jaar. Dit betekent dat ze onder normale omstandigheden slechts eens in de 5 jaar hoeven te worden vervangen, waardoor de onderhoudskosten en -inspanningen tot een minimum worden beperkt.
De Zoll 3 AED is verkrijgbaar op onze website, AEDmaster.nl. Wij bieden een breed scala aan AED’s en accessoires, en ons deskundig team staat klaar om u te helpen met eventuele vragen die u heeft.
Werkt u op de kinderopvang, een basisschool of in een pretpark? Kies dan voor een kindvriendelijke AED. Deze AED beschikt over universele elektroden, die zowel geschikt zijn voor kinderen als volwassenen. De AED’s; Zoll 3, Lifepak CR2 USB, philips FRX.
Eindconclusie: Welke AED scoort het beste?
Het is belangrijk om te benadrukken dat ‘de beste’ AED sterk afhankelijk is van de specifieke behoeften van de gebruiker en de omgeving waarin het apparaat wordt gebruikt. Echter, op basis van algemene criteria zoals gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid, en veelzijdigheid, hier zijn drie AED’s die vaak hoog scoren.
- Zoll 3 AED: De Zoll 3 AED combineert hoogwaardige technologie met gebruiksgemak. Het biedt Real CPR Help-technologie voor real-time feedback, en de CPR Uni-padz zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. De batterij en elektroden hebben een lange levensduur, wat bijdraagt aan de betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten.
- Philips HeartStart FRx: De HeartStart FRx is robuust en betrouwbaar, met duidelijke gesproken instructies en de mogelijkheid om te schakelen tussen volwassen en kindermodus met een eenvoudige sleutel. Het is ook stof- en spatwaterbestendig, waardoor het geschikt is voor gebruik in diverse omgevingen.
- HeartSine Samaritan PAD 500P: Deze AED staat bekend om zijn draagbaarheid en gebruiksgemak. Het biedt realtime feedback over de effectiviteit van de borstcompressies, en het Pad-Pak systeem maakt onderhoud eenvoudig en kosteneffectief.