AED trainer

Een AED trainer wordt gebruikt om verschillende scenario’s te oefenen. Het is niet mogelijk om met een gewone AED realistisch te oefenen. Door de verschillende oefenscenario’s raakt u bekend met de AED en weet u wat u moet doen bij een hartstilstand. Een AED trainer is een AED trainingsapparaat en dus niet de instructeur die de AED-trainer is. Elke AED beschikt over een trainingsapparaat. Direct naar: AED trainers en trainingsartikelen.

247,93 Excl. BTW
289,26 Excl. BTW
475,21 Excl. BTW
50,83 Excl. BTW
367,77 Excl. BTW
516,53 Excl. BTW
495,87 Excl. BTW
289,26 Excl. BTW

Gratis AED trainer

AEDmaster stelt de AED trainer gratis beschikbaar voor verenigingen en opleiders in Nederland. De reden is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Iedereen moet zijn/haar steentje bijdragen tijdens de COVID-19, althans dat vinden wij. Daarom stellen wij AED trainers GRATIS beschikbaar. Hierdoor kunnen de cursussen, waarin reanimatie met de AED centraal staan, gewoon doorgaan. Door de strengere regelgeving van het RIVM kunnen er nu niet zoveel mensen gebruikmaken van een AED trainer. Terwijl juist de AED bediener / burgerhulpverlener belangrijker is dan ooit.

Gevolgen COVID 19

Iedereen wordt getroffen door COVID-19 en dit heeft grote gevolgen voor onze maatschappij. Op het moment zijn er meer besmettingen dan ooit. De kans dat een slachtoffer wordt gereanimeerd wordt steeds kleiner. Steeds meer mensen zijn thuis en bedrijven zijn dicht. Veel van deze bedrijven hebben hun AED’s, helaas nog steeds, binnen hangen. Hierdoor zijn de AED’s niet vrij toegankelijk en kunnen dus ook niet worden ingezet bij een hartstilstand.

Daarnaast is de kans dat er geen AED bediener aanwezig is, omdat hij/zij thuis werkt. Dus er is een situatie ontstaan waarin de AED en AED bediener, in veel situaties, van elkaar gescheiden zijn. Daarnaast gaan mensen met hartklachten minder snel naar het ziekenhuis, simpelweg omdat er onvoldoende capaciteit is. Of gewoon omdat de angstig zijn om COVID-19 op te lopen, aangezien hartpatiënten tot de risicogroep behoren. Dit een zorgelijke ontwikkeling en daarom komt AEDmaster in actie!

AED trainer COVID-19

Hoe krijg ik de AED trainer?

Hieronder staat beknopt omschreven hoe u gebruik kan maken van een AED trainer van AEDmaster. Wij proberen het proces zo eenvoudig mogelijk te houden. Als u nog vragen hebt, dan adviseren wij u contact met ons op te nemen. Dit kan zowel per mail als per telefoon.

 1. U maakt kenbaar wanneer en welke AED trainer u nodig heeft.
 2. Wij melden u aan en inventariseren wat u nodig heeft aan lesmateriaal, zoals de oefenelektroden en de plakkers.
 3. De AED trainer wordt naar het gewenste adres gestuurd.
 4. U gebruikt de trainer voor de cursus en maakt de trainer zorgvuldig schoon.
 5. De AED trainer wordt in desbetreffende doos terug gestuurd naar AEDmaster.

Hoe zit het met de gebruikskosten?

De enige kosten die wij in rekening brengen zijn de gebruikskosten van het lesmateriaal en de verzendkosten van de AED trainer. Wel vinden wij het belangrijk dat ook u uw steentje bijdraagt en daarom willen wij graag dat genoemd worden op uw website, met een verwijzing naar AEDmaster. Zodat ook andere verenigingen en opleiders gebruik kunnen maken van ons aanbod. Hoe meer mensen het weten, hoe groter het bereik en des te groter de impact. Helpt u ons mee?

AED trainer veilig gebruiken bij COVID-19

Richtlijnen AED cursus

Er is een protocol opgesteld door alle brancheverenigingen die BHV- EHBO-, reanimatie en veiligheidscursussen geven. Het doel van dit protocol is om veilig cursussen te geven binnen de richtlijnen van het RIVM. Hieronder de hoofdpunten in het kort:

 • Opleidingsinstituten zijn zelf verantwoordelijk voor het opvolgen van de richtlijnen RIVM.
 • De veiligheid van cursisten en personeel staat te allen tijde voorop.
 • De focus is gericht op hygiëne- en veiligheidsmaatregelen rondom Covid-19.
 • Het maximale aantal deelnemers is afgestemd op de 1.5 meter afstand.
 • De tijdelijke reanimatierichtlijnen maken onderdeel uit van de lesinhoud.
 • Reanimatie handelingen en het aanleggen van verbanden worden niet op elkaar geoefend.
 • Bij klachten blijf je thuis.

Welke AED trainers zijn er?

Elke AED merk heeft haar eigen AED trainer. Wij adviseren altijd te oefenen met de AED die bij u in de buurt hangt of die op het werk aanwezig. Er zijn namelijk, per AED, onderlinge verschillen. Elke trainer is geschikt om als vol- of halfautomatische AED te gebruiken. Direct een AED trainer kopen. Hieronder een greep uit ons assortiment.

Defibtech lifeline view aed trainer kopen

Zoll plus AED trainer

Heartsine 350P AED trainer

Philips HS1 AED trainer

AED trainer kopen? 6 must knows:

Volg een AED cursus

Zorg er voor dat u jaarlijks met dezelfde AED oefent als u ook in de buurt of op het bedrijf heeft hangen. Wij adviseren om dit op te nemen in het onderdeel ”levensreddende handelingen”, tijdens de jaarlijkse BHV cursus.

Koop een AED die u kent

U gaat een AED kopen, maar weet niet welke? Wij adviseren altijd de AED te kopen waar u ook mee geoefend heeft. Op deze manier is de AED al bekend en hoeft u niet een aparte cursus te volgen.

meer over AED Recyclen

U gaat een AED kopen en dit is een grote uitgave. Vervolgens biedt de AED verkoper u de mogelijkheid om een servicecontract af te sluiten. U heeft weinig kennis over het product en bent geneigd om zo’n servicecontract af te sluiten. Wat logisch is, want wij Nederlanders zijn gewend om ons overal tegen te verzekeren. Wij raden dit af.

meer over AED servicecontract

Elke AED (automatische externe defibrillator) is gemaakt om bij een hartstilstand een schok toe te dienen. Wat dat betreft doet elke AED haar werk. Echter zijn de onderlinge verschillen groot. Hier staan vragen die beantwoord moeten worden om de AED op uw situatie aan te laten sluiten:

 1. Is de AED geschikt voor kinderen?
 2. Wie gaat de AED bedienen?
 3. Op wat voor locatie komt de AED te hangen?
 4. Moet de AED bestand zijn tegen het Nederlandse weer?
 5. Beschikt de AED over de juiste keurmerken?
 6. Wat valt er onder garantie?
 7. Heeft de AED ook onderhoud nodig?
 8. Hoeveel AED’s moet ik, per locatie, kopen?
 9. Moet de AED beveiligd worden?
 10. Wat is het voordeel van een AED met wifi/3G?

Bovenstaande vragen zijn een greep uit de zaken waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een AED. Daarom is het verstandig op u wensen, aan ons door te geven middels:

AED offerte: Er wordt een situatieschets gemaakt (120 sec).

AED kopen & Aanmelden

Als u een AED koopt doet u er verstandig aan om deze meteen bij het reanimatie oproepsysteem aan te melden. Dit oproepsysteem is rechtstreeks verbonden met de 112-alarmcentrale. Hierdoor maakt u het mogelijk dat burgerhulpverleners, in een noodsituatie, gebruik kunnen maken van uw AED. U krijgt de kosten vergoed.

aanmelden AED

Een half- of volautomatische AED kopen?

Er zijn op het moment twee verschillende soorten AED’s op de markt. De AED (Automatische Externe Defibrillator) die u het beste kan kopen is afhankelijk van uw eigen situatie. Deze twee soorten zijn de halfautomatische AED en de volautomatische AED.

Grootste verschillen

 • De half automatische AED onderscheidt zich, doordat de AED bediener de uiteindelijke schok zelf toedient aan het slachtoffer.
 • Bij een volautomatische AED wordt de schok automatisch toegediend, nadat de elektroden juist zijn geplaatst.
meer over vol- of halfautomatische AED
Waarom een offerte opvragen bij AEDmaster?