AED trainer

Een AED trainer wordt gebruikt om verschillende scenario’s te oefenen. Het is niet mogelijk om met een gewone AED realistisch te oefenen. Door de verschillende oefenscenario’s raakt u bekend met de AED en weet u wat u moet doen bij een hartstilstand. Een AED trainer is een AED trainingsapparaat en dus niet de instructeur die de AED-trainer is. Elke AED beschikt over een trainingsapparaat. Direct naar: AED trainers en trainingsartikelen.

Welke AED trainer kan u het beste gebruiken?

Er zijn verschillende AED trainers op de markt, maar met welke trainer kan u het beste trainen? En waarom is het juist verstandig om te kiezen voor een universele trainer? Als het om AED-trainers gaat, zijn er verschillende opties beschikbaar. Het populairste merk AED-trainers is het merk Philips. Philips AED-trainers zijn goed gemaakt, gebruiksvriendelijk en hebben verschillende functies. Ze zijn ook compact en draagbaar, zodat ze gemakkelijk naar elke locatie kunnen worden vervoerd. Andere bekende AED-trainers zijn Cardiac Science, Zoll, Heartsine en Defibtech.

Voor wie is de AED trainer geschikt?

AED-trainers zijn niet alleen ideaal voor medische professionals, maar ze zijn ook geweldig voor eerstehulpverleners en EMT’s. Met de juiste AED-trainer kunnen eerstehulpverleners en EMT’s op een veilige en realistische manier oefenen met het reageren op verschillende medische scenario’s. Hierdoor kunnen ze zelfverzekerder worden bij het reageren op echte noodsituaties.

Realistisch oefenen

Voor eerstehulpverleners en EMT’s is de beste AED-trainer er een die een situatie uit het echte leven zo goed mogelijk nabootst. Het moet een realistisch model van een menselijk lichaam hebben, met sensoren die nauwkeurig detecteren wanneer een AED correct wordt gebruikt. 

Verschillende scenario’s en feedback

De AED-trainer moet verschillende scenario’s bevatten, zodat hulpverleners kunnen oefenen met het reageren op verschillende soorten medische hulp en direct feedback geven, zodat hulpverleners hun fouten kunnen identificeren en ervan kunnen leren. 

Philips

Philips AED trainers staan bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Ze geven de gebruiker direct feedback tijdens en na elke trainingssessie en stellen de gebruiker in staat om hun voortgang in de loop van de tijd te volgen. Ze worden ook geleverd met een verscheidenheid aan voorgeprogrammeerde scenario’s om situaties uit het echte leven te simuleren. 

Accessoires bij trainer

Bovendien worden ze geleverd met een verscheidenheid aan accessoires, zoals pads en kabels, zodat trainers hun trainingservaring kunnen aanpassen. Al deze functies maken een AED-trainer de beste keuze voor elke medische professional die voorop wil blijven lopen.

Heartsine

Het AED merk Heartsine heeft verschillende AED-trainers op de markt. 

Welke AED trainers: Heartsine 350P, Heartsine 360P en de Heartsine 500P

Scenario’s: U heeft de keuze uit 4 verschillende scenario’s

Opmerking: Een nadeel is dat voor elke type AED een aparte trainer moet worden aangeschaft. Terwijl bij de meeste andere merken er eenvoudig kan wordt geswitched tussen een half- of volautomaat.