AED kosten

Wat kost een AED eigenlijk? De kosten zijn gesplitst in aanschafkosten, gebruikskosten en onderhoudskosten. Door de totale AED kosten te delen door de economische levensduur is het mogelijk om de gemiddelde AED kosten per jaar te berekenen. Dit hebben wij voor u gedaan. 

Aanschafkosten AED

De aanschafkosten van een AED variëren tussen € 1000 – € 2500. Er komen steeds meer AED’s op de markt die uitgebreidere functies hebben, waardoor de aanschafkosten stijgen. Bijvoorbeeld een Wifi aansluiting, een lcd scherm en een geïntegreerde kinderfunctie. Het is goed om te weten dat de hoogte van de AED kosten niets over de kwaliteit zegt. Om deze kwaliteit te waarborgen verkopen wij enkel AED merken die over het FDA en CE keurmerk beschikken.

Extra kosten bij aanschaf AED

 • Losse kinderelektroden om AED geschikt te maken voor kinderreanimatie.
 • Een AED kast beschermt uw AED tegen weersinvloeden en diefstal.
 • Niet elke AED heeft standaard een beschermtas.

Gebruikskosten AED

Wat kost een AED aan gebruikskosten en wat zijn gebruikskosten? De gebruikskosten van een AED zijn kosten die, na inzet, gemaakt worden om de AED weer gebruiksklaar te maken. Zoals het vervangen van; de elektroden, de accu en het aanvullen van de safeset. Deze uitgaven variëren van € 175 tot € 475. De onderlinge verschillen, van deze kosten, zijn behoorlijk groot. Gelukkig worden deze gebruikskosten vergoed door de Regionale Ambulancevoorziening, in uw eigen gemeente. Informeer bij uw gemeente of neem contact op met AEDmaster. Wij helpen u graag.

Kosten die (meestal) worden vergoed

 • De elektroden, deze kunnen maar eenmaal gebruikt worden.
 • Het aanvullen of vernieuwen van de safeset.
 • De accu van de AED.

Onderhoudskosten AED

De onderhoudskosten van een AED variëren van € 220 tot € 650 (per 10 jaar). Uitgaande dat de economische levensduur, van een AED, 10 jaar is. Deze kosten bestaan uit het vervangen van de accu en de elektroden. Daarnaast moet een AED weer gebruiksklaar worden gemaakt na inzet. Veel collegae bieden servicecontracten aan. Deze kosten zijn veelal overbodig. Daarom biedt AEDmaster deze service gratis aan.

Vervangingstermijn accu en elektroden

 • De vervangingstermijn van een accu ligt tussen de 2 – 5 jaar. Onze AED’s, , beschikken over een zelftest. Hierdoor geeft de AED zelf aan als de accu aan vervanging toe is.
 • Elektroden moeten ook tussen de 2 – 5 jaar worden vervangen. AEDmaster houdt dit voor u bij en wij informeren u tijdig. Wel zo gemakkelijk.

Gemiddelde AED kosten per jaar

Om tot gemiddelde AED kosten per jaar te berekenen, gaan wij uit van een economische levensduur van 10 jaar. Na 10 jaar adviseren wij de AED te vervangen. De AED top 4:

 1. Zoll plus (€ 150 per jaar)
 2. Heartine 350P (€ 152 per jaar)
 3. Philips Heartstart HS1 (€ 181 per jaar)
 4. Defibtech Lifeline (€ 185 per jaar)

Toelichting prijsberekening 

Met de berekening hebben wij rekening gehouden met de vervangingstermijn van de elektroden en de accu. Eventuele service- en gebruikskosten worden buiten beschouwing gelaten. Alle prijzen zijn excl. BTW. 

Wat mag u van ons verwachten?

AEDmaster staat voor het hartveiliger maken van Nederland. Door onze jarenlange ervaring in de veiligheidsbranche, weten wij als geen ander wat belangrijk is. Het belangrijkste bent u! U bent degene die misschien uw buurman, een collega of familielid kan redden bij een hartstilstand. De enige manier om u echt te helpen is door 100% onafhankelijk te zijn. Althans dat vinden wij.

AED Kosten

AED kosten Wat kost een AED eigenlijk? De kosten zijn gesplitst in aanschafkosten, gebruikskosten en onderhoudskosten. Door de totale AED kosten te delen door de economische levensduur is het mogelijk om de gemiddelde AED kosten per jaar te berekenen. Dit hebben wij voor u gedaan.  AED kopen Aanschafkosten AED De

Lees verder »

AED Merken

AED merken met FDA keurmerk De AED merken die AEDmaster aanbiedt zijn enkel A merken. Dat houdt in dat ze aan de aan de strengste eisen voldoen, over een FDA en CE keurmerk beschikken en zeer betrouwbaar zijn. Het grootste voordeel van een FDA gecertificeerde AED is dat er niet

Lees verder »

AED in de buurt van VVE, Stad, dorp of kerk

AED in de buurt Een AED in de buurt voor; VVE, vereniging, dorp of kerk? Schaf dan het AED buurtpakket aan en samen maken wij Nederland hartveiliger. Wist u wel dat er dagelijks in Nederland 35 mensen een hartaanval krijgen? En dat als er binnen 6 minuten gestart wordt met

Lees verder »