AED kopen

AED Kopen? Koop dan een AED; voor de laagsteprijs, met minimaal 8 jaar garantie en ook nog gratis service. Waar moet u om denken als u een AED gaat aanschaffen. Weet u al precies naar welke AED u op zoek bent? Ga dan direct naar alle AED’s. Of toch liever een AED pakket kopen? Direct naar alle AED pakketten. Uw AED morgen in huis? Check de actuele AED voorraad.

1.192,66 Excl. BTW
1.032,11 Excl. BTW
1.261,47 Excl. BTW
1.142,20 Excl. BTW
Aanbieding!
Kind
1.330,28 Excl. BTW
1.513,76 Excl. BTW
Aanbieding!
1.513,76 Excl. BTW
+ Kind
1.697,25 Excl. BTW
+ Kind
2.064,22 Excl. BTW
+ Kind
1.513,76 Excl. BTW
Kind
1.307,34 Excl. BTW
1.128,44 Excl. BTW
+ Kind
1.949,54 Excl. BTW
1.766,06 Excl. BTW
2.018,35 Excl. BTW
2.614,68 Excl. BTW

Inhoudsopgave

Waarom een AED kopen bij AEDmaster?

AEDmaster staat voor het hartveiliger maken van Nederland. Door onze jarenlange ervaring in de veiligheidsbranche, weten wij als geen ander wat belangrijk is. Het belangrijkste bent u! U bent degene die misschien uw buurman, een collega of familielid kan redden bij een hartstilstand. De enige manier om u echt te helpen is door 100% onafhankelijk te zijn. Althans dat vinden wij.

Alle feiten op een rij:

 • Wij zijn 100% onafhankelijk en dus niet merkafhankelijk.
 • Elke AED wordt gebruiksklaar geleverd, dus u hoeft niks te doen.
 • U ontvangt standaard 8 jaar garantie op elke AED.
 • Alle AED’s beschikken over het FDA en CE keurmerk.
 • Met onze laagsteprijsgarantie betaald u nooit teveel.
 • Achteraf betalen? Geen probleem!
 • Onze service is gratis.
Met de AED keuzehulp koopt u altijd de juiste AED of Pakket

AED kopen? De 5 belangrijkste tips.

Wanneer u AED wilt kopen en u zich hier in gaat verdiepen zult u merken u dat er veel keuze is. Daarom 5 handige tips. Wel zo gemakkelijk!

1. Vraag een offerte op. Dit loont altijd!

Wanneer u voor het eerst een AED koopt, zult u merken dat er veel keuze is. Elke AED heeft haar eigen specifieke kenmerken en elke situatie vraagt om specifieke eisen. Om er zeker van te zijn dat u de juiste AED gaat kopen, kunnen wij u helpen bij uw keuze. Wij zijn 100% onafhankelijk en kennen onze producten door en door.

AED offerte opvragen, voordat u een AED koopt

Weet u al precies welke AED of welk AED pakket u wilt aanschaffen? Ook dan loont het om een AED offerte op te vragen. Wij kunnen dan ook beoordelen of de AED daadwerkelijk aansluit bij uw situatie. Hiermee voorkomt u achteraf veel problemen. Een AED is en blijft een kostbare investering en wij helpen u graag.

 3 opties voor aanvragen offerte:
 • Super snel, u weet precies wat u wilt (30 sec).
 • Snel, u weet ongeveer al weet wat u wilt (60 sec).
 • Redelijk snel, er wordt een situatieschets gemaakt (120 sec).
AED kopen Vraag eerst een AED offerte op en koop AED met korting

2. Check of u in aanmerking komt voor AED subsidie

Wanneer u met uw bedrijf, buurt, winkel of kerk in een zogenaamde ”witte vlek” valt, dan komt u wellicht in aanmerking voor AED Subsidie. Er is vanuit de overheid een lokale subsidieregeling actief. Dat houdt in dat als een AED met buitenkast aanschaft u € 1500,- aan subsidie ontvangt. Dit betreft een eenmalige subsidie.

Voorwaarden subsidieregeling AED + buitenkast:

 1. U moet in een zogenaamde ”witte vlek” vallen.
 2. De AED en buitenkast moeten openbaar toegankelijk zijn.
 3. U moet de AED aanmelden bij Hartslagnu.

Terugkerende subsidie regeling

Er is tevens een jaarlijks terugkerende subsidieregeling. U ontvangt per jaar € 75,- voor de onderhoud van uw AED en u ontvangt een tegemoetkoming van € 5,- per persoon voor een jaarlijkse reanimatie training.

AED dekking in Nederland

3. Betaal niet extra voor een servicecontract.

Veel van onze collega’s bieden de mogelijkheid om een servicecontract af te sluiten. De gemiddelde kosten voor zo’n servicecontract zijn € 187,50 per jaar. De economische levensduur van een AED is ongeveer 10 jaar (complete berekening AED kosten). De totale kosten zijn € 1875. Voor dit geld koopt u een compleet AED pakket. Bij ons is deze service gratis.

Welke service is gratis bij AEDmaster?

De kleinere updates kunt u eenvoudig zelf uitvoeren. Bij de (uitzonderlijk) grotere updates wordt de update door de fabrikant uitgevoerd.

De AED geeft zelf de status van de batterij weer. De controle van de elektroden bestaat enkel en alleen uit het controleren van de verpakking.

Dit doen wij natuurlijk gratis. Registreert u, uw AED bij HartslagNu, dan ontvangt uzelf ook bericht.

Onze AED’s voeren zelfstandig controles uit. Dit gebeurt dagelijks i.p.v. jaarlijks. Dus waarom extra betalen voor een controle die volledig geautomatiseerd wordt uitgevoerd. Is er een storing? Neem dan contact met ons en wij lossen het voor u op.

Uw AED wordt altijd aangemeld in de database. Dit zijn wij verplicht. Hulp nodig bij HartslagNu of bij Lifelink? Dat kan, maar dit valt bij ons onder standaard service.

Al onze AED’s worden, voor verzending, gebruiksklaar gemaakt. U hoeft enkel en alleen de AED op te hangen.

AED servicecontract gratis als u een AED koopt.

4. Koopt u voor het eerst een AED? Kies een AED pakket

Als u voor het eerst een AED gaat kopen dan kunt u het beste een AED pakket kiezen. U weet dan zeker dat u een compleet product koopt. Daarnaast is het ook nog eens super voordelig. Wij maken onderscheid in binnen-, buiten-, flexibel, buurt en scheepvaarpakket.

Het binnenpakket is geschikt voor binnen gebruik. Het pakket bestaat standaard uit een AED kast voor binnen, een AED (keuze uit half- of volautomaat), een set elektroden, de batterij, een stickerpakket en een safeset.

Het buitenpakket is geschikt voor buiten. Het voornaamste verschil zit in de AED kast. Deze buitenkast is uitgerust met een thermosstaat en een ventilator, zodat de defibrillator beschermt is tegen de Nederlandse weersinvloeden. Daarnaast heeft u keuze uit verschillende sluitingen. Zoals; een cijferslot, elektronisch slot of een AEdD kast die op afstand geopend kan worden. Een buitenpakket is ideaal om te gebruiken als buurtpakket.

Een flexibel pakket beschikt niet over een kast, maar over een ophangbeugel. De bijgeleverde tas biedt voldoende bescherming aan de AED en er is extra ruimte om andere artikelen mee te dragen. Dit maakt het flexibele pakket zeer geschikt voor evenementen, werkzaamheden op buitenlocaties en concerten.

Het AED buurpakket is samengesteld voor een buurt, VVE of een andere openbare plek. Er is rekening gehouden met de onervaren AED bediener, het onderhoud van de AED en de locatie waar de AED komt te hangen. Dus hangt er nog geen AED in de buurt? Dan is dit pakket de oplossing.

Vanaf 2019 is het voor elke passagierschip verplicht om een AED aan boord te hebben. Ook worden de vrachtschepen steeds vaker met een AED uitgerust. Dit is een positieve ontwikkeling, aangezien het langer duurt dat de hulpverlening bij een schip is. Het AED scheepvaartpakket is geschikt voor de binnen- buiten- en zeevaart.

Defibtech Lifeline View AED Binnenpakket

5. Koop een halfautomatische AED als u getraind bent.

Ervan uitgaande dat u niet een professional bent, zoals een ambulancemedewerker of een arts dan heeft u keuze uit twee verschillende soorten AED’s. Namelijk een half- of volautomatische AED. Beide soorten apparaten begeleiden u stap voor stap door het reanimatieproces.

Halfautomaat

Bij de halfautomatische AED moet u, na het plaatsen van de elektroden, zelf de schok toedienen. Het voordeel is dat dit sneller kan. Hoe sneller de schok wordt toegediend, hoe groter de overlevingskans.

Volautomaat

De volautomatische AED geeft, na het plaatsen van de elektroden, zelfstandig de schok. Dit medische apparaat is geschikt voor de onervaren bediener. Daarom is het verstandig om een volautomaat te plaatsen op locaties waar niet standaard een BHV-er aanwezig is. Denk aan openbare ruimten zoals bijvoorbeeld stations, markten en buurten.

Welke AED keurmerken zijn er?

FDA en CE keurmerk voor AED

Er zijn verschillende keurmerken om de kwaliteit van de AED te waarborgen. De officiële keurmerken zijn het FDA keurmerk en de CE markering. Er zijn ook alternatieve keurmerken op de markt, zoals het AED keurmerk.

Het officiële FDA keurmerk en de CE markering

Beide lijken in de basis veel op elkaar, echter zijn er grote onderlinge verschillen.

De belangrijkste verschillen tussen het FDA en CE keurmerk:

 • Het FDA keurmerk is oorspronkelijk voor Amerikaanse markt, terwijl CE markering gericht is op de Europese markt.
 • De CE is enkel een markering. De FDA is een keurmerk, wat verplicht is voor medische producten in Amerika.
 • De eisen die gesteld worden aan het FDA keurmerk zijn veel strenger, dan de CE markering.
 • De CE keuring wordt uitgevoerd door fabrikant zelf. Bij het FDA keurmerk wordt dit door de overheid uitgevoerd.

Aangezien de FDA veel strengere kwaliteitseisen heeft, is dit keurmerk voor ons leidend. Daarom verkopen wij enkel AED’s die over beide keurmerken beschikken. 

Het niet officiële AED keurmerk

Dit keurmerk, genaamd AED keurmerk is opgericht om de kwaliteit van de AED’s te waarborgen. Er zijn hier enkele commerciële partijen aan verbonden, waardoor er vraagtekens bij de onafhankelijkheid kunnen worden gezet. Wij streven er naar dat de AED wordt opgenomen in de Arbowet, zodat de kwaliteit gewaarborgd wordt en de eindcontrole bij de juiste partijen ligt.

Welke AED merk kan u het beste kopen?

Alle AED merken die wij verkopen voldoen aan de strengste wet- en regelgeving. Dus als het gaat om de betrouwbaarheid, de service en de garantie dan zijn de onderlinge verschillen miniem en kunt u elke AED kopen. U kunt er vanuit gaan dat elke AED goed werkt!

AED merk Defibtech (lifeline en Lifeline view kopen)
AED merken (Cardiac Science)
AED merk Philips kopen
AED merk Heartsine (350P, 360P en 500P aed kopen)
AED merk Zoll (plus en 3 kopen)
AED merk Physio Control (Liefpak CR1000, CR2 Wifi 3G en USB kopen)

Koop een AED die aansluit bij uw situatie

Wij adviseren u een AED te kopen die aansluit bij u en uw omgeving. Daar zitten dan ook de grootste onderlinge verschillen van de merken. De belangrijkste verschillen zijn; soort AED, soort elektroden, IP waarde, gebruiksvriendelijkheid en tot slot de prijs. Om voor u de keuze te vereenvoudigen maken wij onderscheid in 2e en 3e generatie AED’s.

Tweede generatie AED

Tweede generatie AED kopen? De tweede generatie AED is nog steeds volop te verkrijgen. Deze AED voorziet de AED-bediener van reanimatiefeedback. Dit kan zowel visueel, auditief als beide zijn. Daarnaast wordt de patiëntinformatie in het geheugen opgeslagen en kan deze, na de inzet, worden uitgelezen. Vaak is het mogelijk om, met losse componenten, de AED geschikt te maken voor kinderreanimatie.

   Omschrijving 3e generatie.
Elektroden ook geschikt voor kinderreanimatie

Wifi en/of 4G verbinding

ECG-ritmeanalyse

Draadloze verbinding met hulpverlener

Verbinding met Lifelink Central

+ Kind
1.697,25 Excl. BTW
+ Kind
1.513,76 Excl. BTW

Derde generatie AED

Een derde generatie AED kopen? De derde generatie AED betreedt nu de markt. Er zijn geen aparte kinderelektroden meer nodig zijn. Dit maakt de AED veel breder inzetbaar en er hoeven geen onnodige uitgaven meer worden gedaan. Daarnaast bepaalt de AED zelf de sterkte van de schok en heeft de hulpverlener, middels Wifi/3G verbinding, toegang tot de AED. Tevens wordt hierdoor de patiënten informatie beter verwerkt. Met de Wifi verbinding wordt  de AED op afstand uitgelezen. Ook is de AED hierdoor beschermt tegen diefstal. Dit is de AED van de toekomst.

AED met reanimatie feedback kopen

Er zijn een aantal AED’s op de markt die de AED bediener van reanimatie feedback voorziet. Dat houdt in dat de AED u informatie geeft over de snelheid en de diepte van de hartmassage. Hiermee is eenvoudiger om de juiste hartmassage te geven. Hierdoor neemt de overlevingskans van het slachtoffer toe. Echter moet er direct met de hartmassage worden gestart, alvorens de AED op loacatie is en daarom adviseren wij de Lifepad te gebruiken. De Lifepad hartmassage ondersteuner biedt de hulpverlener een handvat bij het geven van hartmassage en is te gebruiken in combinatie met de AED.

AED video’s

Hieronder staat een greep uit onze AED gerelateerde video’s. Voordat u een AED gaat aanschaffen kunt u deze video’s bekijken. Heeft u toch nog vragen of wilt u graag meer uitleg voordat u een keuze maakt. Laat het ons weten, want wij helpen u graag verder.

FAQ bij het kopen van een AED

Door de jaren heen krijgen wij vaak dezelfde vragen. Daarom staan hieronder de meest gestelde vragen. Staat het gewenste antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag verder.

Welke AED is het goedkoopst?

Een AED (met FDA keurmerk) koopt u binnen een prijsrange van € 900 - € 1800. De goedkoopste AED Op het moment is de Heartine 350P AED de goedkoopste op de markt.

Moet ik een AED kopen met het FDA keurmerk?

Wij van AEDmaster adviseren dat. De voornaamste reden is dat u dan verzekerd bent van een AED die aan de strengste eisen voldoet en over de hoogste servicegraad beschikt. Geschikte AED: Defibtech Lifeline AED en de Zoll Plus AED.

Welke AED moet ik voor de kinderopvang kopen?

U kan het beste een AED voor de kinderopvang kopen die direct geschikt is voor kinderreanimatie. U heeft dan geen aparte kinderelektroden nodig en kan dan de AED voor zowel volwassenen als kinderen gebruiken. Geschikte AED: Philips Heartstart FRX AED met kindsleutel, Lifepak CR2 AED en de Zoll 3 AED

Waarom worden AED’s steeds duurder?

Door de extreme grondstof- en chiptekorten stijgen deze prijzen. Daarnaast is er een hoge inflatie en staat de dollar hoog. Hierdoor staat de productie onder druk en worden de AED’s duurder. Fabrikanten moeten kiezen welke type AED ze blijven produceren en hierdoor zijn sommige AED’s zeer schaars. Bijvoorbeeld de Cardiac Science G5 AED en de Lifepak CR2 USB.

Welke AED moet ik als hulverlener kopen?

Als hulpverlener, EHBO-er of vrijwilliger bij het Rode Kruis adviseren wij u altijd een halfautomatische AED te kopen die over reanimatie feedback beschikt. Geschikte AED: Zoll Plus AED en de Heartsine 500P AED.

Krijg ik ook subsidie als ik een AED koop?

U ontvangt een eenmalige AED subsidie voor het kopen van een AED als deze in een zogenaamde ‘’witte vlek’’ valt. De hoogte is € 1000 voor een AED en u ontvangt € 500 subsidie op een buitenkast. Daarnaast kan u structurele subsidie van € 75 per jaar ontvangen voor het onderhoud.

Waar kan ik de goedkoopste AED kopen?

U kan de goedkoopste AED kopen bij AEDmaster. Het gaat hier enkel om AED’s met een FDA keurmerk. AEDmaster werkt met de laagsteprijs garantie.

Hoe kan ik een AED kopen die op voorraad is?

Door de enorme schaarste kunt u het beste kiezen om een AED te kopen die direct uit voorraad leverbaar is. Hierdoor bent u verzekerd van een snelle levering en loopt u niet het risico dat u geen AED geleverd krijgt of zelfs in sommige gevallen uw geld.

Tot slot

Heeft u nog een oude AED (automatische externe defibrillator)? Dan houden wij ons aanbevolen, want wij kunnen uw AED recyclen. U ontvangt dan een extra korting bij de aanschaf van een AED. Oftewel een win-win situatie. Wilt u met ons sparren of zit u met een vraag? Neem dan contact met ons, want wij zijn er voor u!