AED kopen? Tips en uitleg.

Een AED kopen doet u eens per 10 jaar. Althans dat is de gegarandeerde levensduur van een FDA gecertificeerde AED. Kies daarom altijd voor topkwaliteit. Dit scheelt u kosten en zorgen en hierdoor weet u zeker dat de AED haar werk doet. Dit is gelijk één van de belangrijkste tips. Op deze pagina vindt u alle informatie, en nog meer tips, die u helpen bij het kopen van de juiste AED.

Inhoudsopgave

AED kopen? Prijzen van laag naar hoog

Phillips Heartstart HS1€ 1009
Heartsine 350P€ 1091
Heartsine 360P€ 1128
Zoll Plus€ 1192
Philips FRX € 1195
Defibtech Lifeline€ 1422
Lifepak CR2 USB€ 1510
Defibtech Lifeline View€ 1513
Heartsine 500P€ 1515
Zoll 3€ 1788
Cardiac Science G5€ 1766
Physio Control CR2 3G€ 1949
Lifepak 1000€ 2018
CR2 Wifi AED€ 2065
Lifepak 1000 ECG€ 2614

AED kopen met laagsteprijsgarantie

AEDmaster vindt dat iedereen een kwalitatief hoogwaardige AED moet kunnen kopen. Daarom werken wij met de laagsteprijsgarantie. Dat houdt in dat u bij ons een FDA gecertificeerde AED koopt, voor de laagste prijs van Nederland. Vindt u dezelfde AED ergens goedkoper? Laat het ons dan weten.

Hoe gaat de laagsteprijsgarantie in zijn werk?

In 95% van de gevallen bieden wij al de laagste prijs, maar soms zien wij ook iets over het hoofd. Dus stel u vindt dezelfde AED, maar dan voor een lagere prijs. Dan maakt u dit, per mail, kenbaar, alvorens u het AED apparaat bestelt. Vervolgens geven wij u een extra korting op de nog te bestellen AED. 

Waar is de laagste prijs garantie op van toepassing

De laagste prijs garantie geldt op alle losse AED’s en AED pakketten van AEDmaster. Dus of u nu een Zoll 3 wilt kopen of een compleet buurtpakket. Een ding weet u zeker en dat is dat u bij ons nooit te veel betaald.

Defibrillator kopen? Alle tips op een rij

Een AED kopen doet u niet zomaar. Daarom een aantal tips die u helpen bij de keuze van de juiste AED. Heeft u toch nog vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag. Hieronder staan vijf tips die u helpen bij de keuze van uw toekomstige AED.

Bij AEDmaster koopt u een FDA gecertificeerde AED met laagsteprijsgarantie. Oftewel de hoogste kwaliteit tegen de laagste prijs. Andere voordelen: ✅Standaard 8 jaar garantie ✅AED wordt gebruiksklaar geleverd ✅ Gratis service ✅Achteraf betalen. 

Gaat voor het eerst een AED kopen? Kies dan voor een AED pakket. Wij bieden zeer complete en voordelige  pakketten aan. Deze pakketten zijn opgedeeld in verschillende categorieën. Wij maken onderscheid in; binnen-, buiten-, flexibele, scheepvaart- en buurtpakketten. Staat het gewenste pakket er niet tussen? Stel dan uw eigen pakket samen.  

Een vast onderdeel van de inzet van een AED is het reanimeren. Heeft u geen enkele ervaring met reanimeren? Koop dan een AED met reanimatie feedback. U wordt zowel ondersteunt voor de druk frequentie als de diepte van de borstcompressie. 

Er zijn twee verschillende soorten AED’s op de markt. Namelijk de vol- en halfautomatische AED. Hoe sneller de schok wordt toegediend hoe groter de overlevingskans. Bij een halfautomatische kan dit eerder. Echter moet u dan wel zelf de knop indrukken.

Wonen er veel expats in uw directe omgeving of werkt u in een internationale omgeving? Dan kan u het beste een tweetalige AED kopen. U kan dan eenvoudig schakelen tussen twee verschillende talen. Uit heeft de keuze uit: Defibtech Lifeline View, Cardiac Science G5 of de Lifepak CR2 Wifi.

Werkt u op de kinderopvang, een basisschool of in een pretpark? Kies dan voor een kindvriendelijke AED. Deze AED beschikt over universele elektroden, die zowel geschikt zijn voor kinderen als volwassenen. De AED’s; Zoll 3, Lifepak CR2 USB, philips FRX.

AED pakket
AED pakketCompleet en voordelig
Lees verder
Gaat u voor het eerst een AED kopen? Schaf dan een pakket aan. U bent verzekerd van een compleet product, maar dan voor de laagste prijs.

U heeft de keuze uit een:
  • Binnenpakket
  • Buitenpakket
  • Flexibel pakket
  • Buurtpakket
  • Scheepvaartpakket

AED met
AED metReanimatie Feedback
Lees verder
Bent u een onervaren AED bediener of is de kans groot dat de AED door een omstander wordt ingezet? Dan raden wij het aan om een AED met reanimatie feedback aan te schaffen.

U heeft de keuze uit een:
  • Zoll Plus
  • Heartsine 500P
  • Zoll 3
  • Cardiac Science G5

Previous
Next

Levens redden? AED kopen

Echt waar! Marry heeft dit aan den lijve ondervonden. Ze was boodschappen aan en stortte uit het niets in elkaar. Omstanders hebben 112 gebeld. De meldkamer heeft de melding ”reanimatie” verstuurd en de burgerhulpverlener is direct actie gekomen. In het totaal zijn er 4 schokken aan het slachtoffer toegediend. Door het snelle handelen en met de AED in de buurt, heeft Marry het gered. Wilt u een AED kopen? Controleer dan eerst of er voldoende dekking is. Is dit niet het geval? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een subsidie. Hiermee helpt u niet alleen uzelf, maar ook uw omgeving. 

Voor het eerst een AED kopen? Vraag een offerte op.

U wilt een AED kopen als; bedrijf, buurt, VVE, kerk of als particulier. Alleen u weet niet precies welke AED u het beste kan kiezen. Daarom adviseren wij u om altijd een offerte op te vragen.

Gratis advies

Als u een offerte opvraagt voorzien wij u van het juiste advies. Dit is uiteraard geheel kosteloos. Wij kunnen precies vertellen welke AED het beste bij uw situatie aansluit. 

Beste prijs

Niet geheel onbelangrijk is dat wij ook een scherpe prijs kunnen bieden. Dit is natuurlijk mooi meegenomen, want een defibrillator kopen, blijft een grote uitgave. 

 

AED kopen met FDA keurmerk

Doordat er (nog) geen Nederlandse wet- en regelgeving is omtrent de AED, heeft de overheid ook niet de verplichting om de AED op de kwaliteit en werking te controleren. Daarvoor moet er op Europees niveau worden gekeken. Het enige keurmerk wat wij hier van toepassing is, is de CE-markering. 

CE-markering

De CE-markering bestaat uit een keuring die door de producent zelf wordt uitgevoerd. Een groot risico is dat er geen externe instantie bij is betrokken, waardoor de kwaliteit niet gegarandeerd wordt.

FDA-keurmerk

Het FDA keurmerk daarentegen is, vanuit Amerika, een verplicht keurmerk op alle medische producten. Er worden zeer strenge eisen gesteld en dit wordt door de overheid getoetst. Hierdoor bent u als consument beschermd en weet u zeker dat u een hoogwaardige AED koopt.

Welke AED’s beschikken over het FDA keurmerk?

Alle AED’s die AEDmaster verkoopt beschikken over het FDA keurmerk. Hierdoor weet u zeker dat u bij ons altijd een AED koopt , die aan de hoogste eisen voldoet en niet zomaar uit de markt kan worden genomen.

Waarom een AED kopen met FDA keurmerk

AED met of zonder onderhoudscontract kopen?

Veel van onze collega’s adviseren u, bij de aanschaf van een AED, om ook een servicecontract af te sluiten. De gemiddelde AED kosten voor zo’n servicecontract zijn € 187,50 per jaar. De economische levensduur van een AED is ongeveer 10 jaar (complete berekening AED kosten). Dit komt neer op een totaal van € 1875,00. Bij ons betaalt u niets.

Waarom is onze service gratis?

De voornaamste reden is dat een FDA gekeurde AED nauwelijks onderhoud kent. Het enige wat u kan doen is het vervangen van de elektroden en de batterij. Stel de AED werk niet naar behoren? Dan wordt deze naar de fabrikant gestuurd. Zij zijn de enige die de AED mogen demonteren. Doe dit dus niet zelf. U ontvangt een gratis vervangende AED van ons.

AED met subsidie aanschaffen

Er zijn verschillende gemeentes die de aanschaf van een AED stimuleren. Helaas is er nog geen landelijke regeling. Dat houdt in dat elke gemeente vrij is om wel of geen subsidie beschikbaar te stellen. Dus gaat u een AED kopen? Neem eerst contact op met uw eigen gemeente en bekijk  de lokale regelingen van de overheid. Is er een AED subsidie beschikbaar? Dan stelt de gemeente bepaalde eisen aan de aanschaf van de AED.

Onvoldoende dekking

Het apparaat moet worden geplaatst in een zogenaamd witte/rode vlek. Dus valt uw adres in zo’n vlek, dan wil dat zeggen dat er op die plek onvoldoende dekking is. Check of u ook in zo’n vlek valt

AED locatie

Een andere eis die de gemeente stelt is dat de defibrillator op een openbare plek moet worden geplaatst, zodat deze voor iedereen toegankelijk. Dat houdt dus in dat het apparaat buiten moet worden geplaatst en u dus ook een buitenkast moet aanschaffen.

AED aanmelden

De laatste eis die de gemeente stelt is dat u de defibrillator moet aanmelden bij Hartslagnu. Op deze manier wordt de AED opgenomen in het landelijke netwerk en is deze voor alle burgerhulpverleners toegankelijk.

Hoogte van de AED subsidie   

De gemiddelde subsidie die verleent wordt, als u een AED koopt, is € 1500,- . Voor dit budget kan u bij AEDmaster een compleet AED pakket kopen. Hierdoor hoeft u geen eigen bijdrage te leveren, maar draagt u wel bij aan de landelijke dekking.

 

AED kopen voor thuisgebruik

Er zij steeds meer mensen die een AED voor thuis kopen, maar welke is dan het meest geschikt? Hieronder een drietal apparaten die zeer geschikt zijn voor thuisgebruik.

Philips Heartstart HS1

De bekendste is de Philips Heartstart HS1. Deze AED is eenvoudig in gebruik, compact en zeer betaalbaar. Een nadeel is de lage IP waarde, waardoor de water- en stofbestendigheid minimaal is. 

Heartsine 350P

Een minder bekende is de Heartsine Samaritan 350P. Deze AED beschikt over dezelfde kenmerken als de HS1, echter is de IP waarde (56) vele malen hoger. Hierdoor is het apparaat water en stof bestendig en dus ideaal om mee te nemen op vakanties. 

Zoll Plus AED kopen

De Zoll Plus is de enige, van deze drie, die over reanimatie feedback beschikt. Dat houdt in dat u tijdens de reanimatie zowel ondersteuning krijgt over de frequentie als de diepte van de borstcompressie. Ideaal voor de onervaren gebruiker.

 

Wanneer een tweetalige AED kopen?

Met een 2-talige AED kan u eenvoudig tussen twee talen schakelen. Dit doet u door op een knop te drukken. Dit soort AED’s zijn populair bij; pretparken, sportclubs, campings, vakantieparken, internationale bedrijven en op de scheepvaart. 

Beschikbare talen

De meeste voorkomende talen zijn NE-EN, NE-DU en NE-FR. Wilt u een 2-talige AED kopen, maar staat de juiste taal er niet tussen? Wellicht is het dan een optie om een AED in een andere taal te bestellen. 

Defibtech Lifeline View

De Defibtech Lifeline View AED is een 2-talige AED. Naast de tweetaligheid beschikt het ook over een LCD scherm. Dit is voor (extra) visuele ondersteuning. De beschikbare talen zijn: NL-EN en NL-FR

Lifepak CR2 Wifi van Physio Control

Koopt u de CR2 Wifi AED? Dan heeft u naast de 2-taligheid nog twee andere grote voordelen. De CR2 beschikt over universele elektroden en kan met de Wifi worden verbonden. De beschikbare talen zijn: NL-EN, NL-FR en EN-FR.

Cardiac Science G5 

De Cardiac Science G5 AED biedt, naast een breed scala aan beschikbare talen, ook reanimatie feedback. Hierdoor wordt de AED bediener maximaal ondersteund. Defibrillator kopen in de talen: NL-EN, NL-FR, FR-EN, EN-DU en DU-FR.

 

Wat mag u verwachten als u een AED bij AEDmaster koopt?

AEDmaster staat voor het hartveiliger maken van Nederland. Door onze jarenlange ervaring in de veiligheidsbranche, weten wij als geen ander wat belangrijk is. Het belangrijkste bent u! U bent degene die misschien uw buurman, een collega of familielid kan redden bij een hartstilstand. De enige manier om u echt te helpen is door 100% onafhankelijk te zijn. Althans dat vinden wij.

4,5
beoordeling
4.5 van 5 sterren (op basis van 95 reviews)
Uitstekend60%
Heel goed33%
Gemiddeld5%
Matig2%
Slecht0%

AED (Automatische Externe Defibrillator) tips en uitleg

AED (Automatische Externe Defibrillator) tips en uitleg Een AED, oftewel automatische externe defibrillator, wordt ingezet bij slachtoffers met een hartstilstand. Het is het enige apparaat ter wereld wat in staat is om het hartritme te analyseren en wanneer nodig, middels een elektrische schok, te herstellen. Iedereen kan een AED kan

Lees verder »

AED Kosten

AED kosten Wat kost een AED eigenlijk? De kosten zijn gesplitst in aanschafkosten, gebruikskosten en onderhoudskosten. Door de totale AED kosten te delen door de economische levensduur is het mogelijk om de gemiddelde AED kosten per jaar te berekenen. Dit hebben wij voor u gedaan.  AED kopen Aanschafkosten AED De

Lees verder »

AED Merken

AED merken met FDA keurmerk De AED merken die AEDmaster aanbiedt zijn enkel A merken. Dat houdt in dat ze aan de aan de strengste eisen voldoen, over een FDA en CE keurmerk beschikken en zeer betrouwbaar zijn. Het grootste voordeel van een FDA gecertificeerde AED is dat er niet

Lees verder »

AED in de buurt van VVE, Stad, dorp of kerk

AED in de buurt Een AED in de buurt voor; VVE, vereniging, dorp of kerk? Schaf dan het AED buurtpakket aan en samen maken wij Nederland hartveiliger. Wist u wel dat er dagelijks in Nederland 35 mensen een hartaanval krijgen? En dat als er binnen 6 minuten gestart wordt met

Lees verder »