AED kopen

AED Kopen? Koop dan een AED; voor de laagsteprijs, met minimaal 8 jaar garantie en ook nog gratis service. Waar moet u om denken als u een AED gaat aanschaffen. Weet u al precies naar welke AED u op zoek bent? Ga dan direct naar alle AED’s. Of toch liever een AED pakket kopen? Direct naar alle AED pakketten. Uw AED morgen in huis? Check de actuele AED voorraad.

1.091,74 Excl. BTW
1.032,11 Excl. BTW
Aanbieding!
1.270,64 Excl. BTW
1.513,76 Excl. BTW
Kind
1.307,34 Excl. BTW
Aanbieding!
1.513,76 Excl. BTW
1.128,44 Excl. BTW
+ Kind
1.697,25 Excl. BTW
+ Kind
1.825,69 Excl. BTW
+ Kind
1.513,76 Excl. BTW
1.128,44 Excl. BTW
+ Kind
1.949,54 Excl. BTW
1.766,06 Excl. BTW
2.018,35 Excl. BTW
2.614,68 Excl. BTW

Waarom een AED kopen bij AEDmaster?

AEDmaster staat voor het hartveiliger maken van Nederland. Door onze jarenlange ervaring in de veiligheidsbranche, weten wij als geen ander wat belangrijk is. Het belangrijkste bent u! U bent degene die misschien uw buurman, een collega of familielid kan redden bij een hartstilstand. De enige manier om u echt te helpen is door 100% onafhankelijk te zijn. Althans dat vinden wij.

Alle feiten op een rij:

 • Wij zijn 100% onafhankelijk en dus niet merkafhankelijk.
 • Elke AED wordt gebruiksklaar geleverd, dus u hoeft niks te doen.
 • U ontvangt standaard 8 jaar garantie op elke AED.
 • Alle AED’s beschikken over het FDA en CE keurmerk.
 • Met onze laagsteprijsgarantie betaald u nooit teveel.
 • Achteraf betalen? Geen probleem!
 • Onze service is gratis.
Met de AED keuzehulp koopt u altijd de juiste AED of Pakket

AED kopen? De 5 belangrijkste tips.

Wanneer u AED wilt kopen en u zich hier in gaat verdiepen zult u merken u dat er veel keuze is. Daarom 5 handige tips. Wel zo gemakkelijk!

Vraag een offerte op. Dit loont altijd!

Wanneer u voor het eerst een AED koopt, zult u merken dat er veel keuze is. Elke AED heeft haar eigen specifieke kenmerken en elke situatie vraagt om specifieke eisen. Om er zeker van te zijn dat u de juiste AED gaat kopen, kunnen wij u helpen bij uw keuze. Wij zijn 100% onafhankelijk en kennen onze producten door en door.

AED offerte opvragen

Weet u al precies welke AED of welk AED pakket u wilt aanschaffen? Ook dan loont het om een AED offerte op te vragen. Wij kunnen dan ook beoordelen of de AED daadwerkelijk aansluit bij uw situatie. Hiermee voorkomt u achteraf veel problemen. Een AED is en blijft een kostbare investering en wij helpen u graag.

 3 opties voor aanvragen offerte:
 • Super snel, u weet precies wat u wilt (30 sec).
 • Snel, u weet ongeveer al weet wat u wilt (60 sec).
 • Redelijk snel, er wordt een situatieschets gemaakt (120 sec).
AED kopen Vraag eerst een AED offerte op en koop AED met korting

Verschil tussen half- en volautomaat

Ervan uitgaande dat u niet een professional bent, zoals een ambulancemedewerker of een arts dan heeft u keuze uit twee verschillende soorten AED’s. Namelijk een half- of volautomatische AED. Beide soorten apparaten begeleiden u stap voor stap door het reanimatieproces.

Halfautomaat

Bij de halfautomatische AED moet u, na het plaatsen van de elektroden, zelf de schok toedienen. Het voordeel is dat dit sneller kan. Hoe sneller de schok wordt toegediend, hoe groter de overlevingskans.

Volautomaat

De volautomatische AED geeft, na het plaatsen van de elektroden, zelfstandig de schok. Dit medische apparaat is geschikt voor de onervaren bediener. Daarom is het verstandig om een volautomaat te plaatsen op locaties waar niet standaard een BHV-er aanwezig is. Denk aan openbare ruimten zoals bijvoorbeeld stations, markten en buurten.

Betaal niet extra voor een servicecontract.

Veel van onze collega’s bieden de mogelijkheid om een servicecontract af te sluiten. De gemiddelde kosten voor zo’n servicecontract zijn € 187,50 per jaar. De economische levensduur van een AED is ongeveer 10 jaar (complete berekening AED kosten. De totale kosten zijn € 1875. Voor dit geld koopt u een compleet AED pakket. Bij ons is deze service gratis.

Software updates

De kleinere updates kunt u eenvoudig zelf uitvoeren. Bij de (uitzonderlijk) grotere updates wordt de update door de fabrikant uitgevoerd.

Batterij en elektroden controleren op locatie

De AED geeft zelf de status van de batterij weer. De controle van de elektroden bestaat enkel en alleen uit het controleren van de verpakking.

Bijhouden van vervangingsdatum elektroden

Dit doen wij natuurlijk gratis. Registreert u, uw AED bij HartslagNu, dan ontvangt uzelf ook bericht.

Jaarlijkse storing controle

Onze AED’s voeren zelfstandig controles uit. Dit gebeurt dagelijks i.p.v. jaarlijks.

AED servicecontract gratis als u een AED koopt.

Aanmelden database

Uw AED wordt altijd aangemeld in de database. Dit zijn wij verplicht. Hulp nodig bij HartslagNu of bij Lifelink? Dat kan, maar dit valt bij ons onder standaard service.

Jaarlijkse AED instructie

U en uw medewerkers volgen jaarlijks een BHV cursus. Wij adviseren het gebruik van de AED hier standaard in op te laten nemen. Heeft u geen AED trainer? Neem dan contact met ons op.

Installatie AED op locatie

Al onze AED’s worden, voor verzending, gebruiksklaar gemaakt. U hoeft enkel en alleen de AED op te hangen.

Heeft u nog geen AED? Koop dan een AED pakket.

Als u voor het eerst een AED gaat kopen dan kunt u het beste een AED pakket kiezen. U weet dan zeker dat u een compleet product koopt. Daarnaast is het ook nog eens super voordelig. Wij maken onderscheid in binnen-, buiten-, flexibel, buurt en scheepvaarpakket.

1.165,14 Excl. BTW
1.697,25 Excl. BTW
1.422,02 Excl. BTW
1.178,90 Excl. BTW
1.110,09 Excl. BTW
1.513,76 Excl. BTW
1.123,85 Excl. BTW
1.463,30 Excl. BTW
1.564,22 Excl. BTW
1.651,38 Excl. BTW
1.509,17 Excl. BTW
1.146,79 Excl. BTW
+ Kind
1.743,12 Excl. BTW
+ Kind
2.018,35 Excl. BTW
1.811,93 Excl. BTW
+ Kind
2.197,25 Excl. BTW
+ pakket
+ Kind
1.674,31 Excl. BTW
1.146,79 Excl. BTW

Binnenpakket

Het binnenpakket is geschikt voor binnen gebruik. Het pakket bestaat standaard uit een AED kast voor binnen, een AED (keuze uit half- of volautomaat), een set elektroden, de batterij, een stickerpakket en een safeset.

Buitenpakket

Het buitenpakket is geschikt voor buiten. Het voornaamste verschil zit in de AED kast. Deze buitenkast is uitgerust met een thermosstaat en een ventilator, zodat de defibrillator beschermt is tegen de Nederlandse weersinvloeden. Daarnaast heeft u keuze uit verschillende sluitingen. Zoals; een cijferslot, elektronisch slot of een AEdD kast die op afstand geopend kan worden. Een buitenpakket is ideaal om te gebruiken als buurtpakket.

Flexibelpakket

Een flexibel pakket beschikt niet over een kast, maar over een ophangbeugel. De bijgeleverde tas biedt voldoende bescherming aan de AED en er is extra ruimte om andere artikelen mee te dragen. Dit maakt het flexibele pakket zeer geschikt voor evenementen, werkzaamheden op buitenlocaties en concerten.

Buurtpakket

Het AED buurpakket is samengesteld voor een buurt, VVE of een andere openbare plek. Er is rekening gehouden met de onervaren AED bediener, het onderhoud van de AED en de locatie waar de AED komt te hangen. Dus hangt er nog geen AED in de buurt? Dan is dit pakket de oplossing.

Scheepvaartpakket

Vanaf 2019 is het voor elke passagierschip verplicht om een AED aan boord te hebben. Ook worden de vrachtschepen steeds vaker met een AED uitgerust. Dit is een positieve ontwikkeling, aangezien het langer duurt dat de hulpverlening bij een schip is. Het AED scheepvaartpakket is geschikt voor de binnen- buiten- en zeevaart.

Welke AED keurmerken zijn er?

FDA en CE keurmerk voor AED

Er zijn verschillende keurmerken om de kwaliteit van de AED te waarborgen. De officiële keurmerken zijn het FDA keurmerk en de CE markering. Er zijn ook alternatieve keurmerken op de markt, zoals het AED keurmerk.

Het officiële FDA keurmerk en de CE markering

Beide lijken in de basis veel op elkaar, echter zijn er grote onderlinge verschillen.

De belangrijkste verschillen tussen het FDA en CE keurmerk:

 • Het FDA keurmerk is oorspronkelijk voor Amerikaanse markt, terwijl CE markering gericht is op de Europese markt.
 • De CE is enkel een markering. De FDA is een keurmerk, wat verplicht is voor medische producten in Amerika.
 • De eisen die gesteld worden aan het FDA keurmerk zijn veel strenger, dan de CE markering.
 • De CE keuring wordt uitgevoerd door fabrikant zelf. Bij het FDA keurmerk wordt dit door de overheid uitgevoerd.

Aangezien de FDA veel strengere kwaliteitseisen heeft, is dit keurmerk voor ons leidend. Daarom verkopen wij enkel AED’s die over beide keurmerken beschikken. 

Het niet officiële AED keurmerk

Dit keurmerk, genaamd AED keurmerk is opgericht om de kwaliteit van de AED’s te waarborgen. Er zijn hier enkele commerciële partijen aan verbonden, waardoor er vraagtekens bij de onafhankelijkheid kunnen worden gezet. Wij streven er naar dat de AED wordt opgenomen in de Arbowet, zodat de kwaliteit gewaarborgd wordt en de eindcontrole bij de juiste partijen ligt.

Welke AED merk kan u het beste kopen?

Alle AED merken die wij verkopen voldoen aan de strengste wet- en regelgeving. Dus als het gaat om de betrouwbaarheid, de service en de garantie dan zijn de onderlinge verschillen miniem en kunt u elke AED kopen. U kunt er vanuit gaan dat elke AED goed werkt!

AED merk Defibtech (lifeline en Lifeline view kopen)
AED merken (Cardiac Science)
AED merk Philips kopen
AED merk Heartsine (350P, 360P en 500P aed kopen)
AED merk Zoll (plus en 3 kopen)
AED merk Physio Control (Liefpak CR1000, CR2 Wifi 3G en USB kopen)

Koop een AED die aansluit bij uw situatie

Wij adviseren u een AED te kopen die aansluit bij u en uw omgeving. Daar zitten dan ook de grootste onderlinge verschillen van de merken. De belangrijkste verschillen zijn; soort AED, soort elektroden, IP waarde, gebruiksvriendelijkheid en tot slot de prijs. Om voor u de keuze te vereenvoudigen maken wij onderscheid in 2e en 3e generatie AED’s.

Tweede generatie AED

Tweede generatie AED kopen? De tweede generatie AED is nog steeds volop te verkrijgen. Deze AED voorziet de AED-bediener van reanimatiefeedback. Dit kan zowel visueel, auditief als beide zijn. Daarnaast wordt de patiëntinformatie in het geheugen opgeslagen en kan deze, na de inzet, worden uitgelezen. Vaak is het mogelijk om, met losse componenten, de AED geschikt te maken voor kinderreanimatie.

   Omschrijving 3e generatie.
Elektroden ook geschikt voor kinderreanimatie

Wifi en/of 4G verbinding

ECG-ritmeanalyse

Draadloze verbinding met hulpverlener

Verbinding met Lifelink Central

+ Kind
1.697,25 Excl. BTW
+ Kind
1.513,76 Excl. BTW

Derde generatie AED

Een derde generatie AED kopen? De derde generatie AED betreedt nu de markt. Er zijn geen aparte kinderelektroden meer nodig zijn. Dit maakt de AED veel breder inzetbaar en er hoeven geen onnodige uitgaven meer worden gedaan. Daarnaast bepaalt de AED zelf de sterkte van de schok en heeft de hulpverlener, middels Wifi/3G verbinding, toegang tot de AED. Tevens wordt hierdoor de patiënten informatie beter verwerkt. Met de Wifi verbinding wordt  de AED op afstand uitgelezen. Ook is de AED hierdoor beschermt tegen diefstal. Dit is de AED van de toekomst.

AED video’s

Hieronder staat een greep uit onze AED gerelateerde video’s. Voordat u een AED gaat aanschaffen kunt u deze video’s bekijken. Heeft u toch nog vragen of wilt u graag meer uitleg voordat u een keuze maakt. Laat het ons weten, want wij helpen u graag verder.

Tot slot

Heeft u nog een oude AED (automatische externe defibrillator)? Dan houden wij ons aanbevolen, want wij kunnen uw AED recyclen. U ontvangt dan een extra korting bij de aanschaf van een AED. Oftewel een win-win situatie. Wilt u met ons sparren of zit u met een vraag? Neem dan contact met ons, want wij zijn er voor u!