AED kopen

AED Kopen? Koop AED met laagsteprijsgarantie. Wij hebben uiteengezet waar u om moet denken, als u een AED gaat kopen. Weet u al precies waar u naar op zoek bent? Direct naar AED’s.

1.435,78 Excl. BTW
+ Kind
1.711,01 Excl. BTW
Aanbieding!
1.449,54 Excl. BTW
2.614,68 Excl. BTW
1.279,82 Excl. BTW
1.142,20 Excl. BTW
1.077,98 Excl. BTW
Kind
1.279,82 Excl. BTW
+ Kind
1.513,76 Excl. BTW
1.766,06 Excl. BTW
+ Kind
1.697,25 Excl. BTW
1.091,74 Excl. BTW
2.018,35 Excl. BTW
1.142,20 Excl. BTW
+ Kind
1.642,20 Excl. BTW

AED kopen bij AEDmaster, waarom?

Steeds meer AED merken betreden de markt. Deze AED merken prijzen hun eigen AED’s aan, terwijl deze AED’s soms niet bij uw situatie aansluiten. Dit is  niet de bedoeling! Om dit te voorkomen ondersteunen wij u bij het kopen van een AED en hebben wij alle ”must knows” op een rijtje gezet. AEDmaster is 100% onafhankelijk en geeft enkel AED advies, gericht op uw situatie. Wij denken mee, geven advies en u bepaalt zelf welke AED u gaat kopen. Wel zo gemakkelijk!

AED kosten

Er zijn verschillende kosten die bij een AED komen kijken. De AED kosten zijn onder te verdelen in aanschafkosten, onderhoudskosten en gebruikskosten. De aanschafkosten liggen tussen de € 1000 – € 2500. De aanschafprijs zegt echter niets over de kwaliteit van de AED, want de kwaliteit is gewaarborgd met het keurmerk. De onderhoudskosten bestaan uit kosten voor de accu en de elektroden. Accu’s moeten tussen de 4 en 7 jaar vervangen worden. De vervangingstermijn voor elektroden ligt rond de 2-5 jaar. Als laatste zijn er gebruikskosten. Deze kosten maakt u als de AED is in ingezet. Deze kosten zijn vergelijkbaar met de onderhoudskosten. Veelal worden de gebruikskosten vergoed door uw gemeente.

Welke keurmerken zijn er?

U gaat een AED kopen. Er zijn een tweetal AED keurmerken waar u rekening mee moet houden. Dit is het FDA keurmerk en CE markering. Het FDA keurmerk is gericht op producten die op de Amerikaanse markt worden aangeboden. De CE markering is een Europees keurmerk. Nederland heeft, tot op heden, geen eigen AED keurmerk. Daardoor zijn zowel; het FDA keurmerk als de CE markering, rechtsgeldig in Nederland. U kan bij ons enkel AED’s kopen die over beide keurmerken beschikken. 

Het AED keurmerk zegt iets over de kwaliteit van de AED. De AED die u gaat kopen wordt, voordat deze de markt betreedt, op verschillende punten getest. Tijdens deze tests wordt de IP waarde bepaald, de veiligheid van het product, de werking en de materialen waar de AED van is gemaakt. Alles om zeker te weten dat u de juiste AED gaat kopen.

AED keurmerk, aed kopen of aed inruilen

AED kopen: aed merken AED Cardiac Science, AED Defibtech, AED Heartsine, AED Physio Control, AED Philips, AED Zoll

AED kopen, welk merk dan?

U gaat een AED kopen, die zijn de AED merken: Defibtech, Cardiac Science, Zoll, Heartsine, Phillips en Physio Control. Zoals eerder aangegeven beschikken al deze AED merken over de juiste keurmerken. U kunt er dus vanuit gaan dat elke AED goed werkt!

Echter probeert de AED fabrikant onderscheidend te zijn, zodat u bereid bent hun AED merk te kopen, in plaats van die van de concurrent. Dat is in principe een positieve ontwikkeling, want hierdoor ontstaan technische innovaties en wordt de AED steeds betaalbaarder. Wat weer bijdraagt aan een betere AED bezettingsgraad, in Nederland. Door deze bezettingsgraad neemt de kans, op een succesvolle reanimatie bij u in de buurt, toe. Men spreekt niet voor niets over de eerste 6 minuten bij een hartstilstand. Wel is het zeer belangrijk dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Vergeet niet elke fabrikant / importeur haar eigen AED aanprijst.

Er zijn op het moment twee verschillende soorten AED’s, die u op de markt, kan kopen. Dit zijn de tweede en derde generatie AED’s.

2e Generatie AED kopen

Tweede generatie AED kopen? De tweede generatie AED is nog steeds volop te verkrijgen. Deze AED voorziet de AED-bediener van reanimatiefeedback. Dit kan zowel visueel, auditief als beide zijn. Daarnaast wordt de patiëntinformatie in het geheugen opgeslagen en kan deze, na de inzet, worden uitgelezen. Vaak is het mogelijk om, met losse componenten, de AED geschikt te maken voor kinderreanimatie.

AED kopen: Zoll Plus

Defibtech Lifeline view

Philips HeartStart HS1 AED kopen

Cardiac Science G5 aanschaffen? AED is geschikt voor buiten!

3e Generatie AED kopen

Derde generatie AED kopen? De derde generatie AED betreedt nu de markt. Er zijn geen aparte kinderelektroden meer nodig zijn. Dit maakt de AED veel breder inzetbaar en er hoeven geen onnodige uitgaven meer worden gedaan. Daarnaast bepaalt de AED zelf de sterkte van de schok en heeft de hulpverlener, middels Wifi/3G verbinding, toegang tot de AED. Tevens wordt hierdoor de patiënten informatie beter verwerkt. Met de Wifi verbinding wordt  de AED op afstand uitgelezen. Ook is de AED hierdoor beschermt tegen diefstal. Dit is de AED van de toekomst.

AED kopen: Lifepack CR2 3e generatie

 Heartsine samaritan 500P

Zoll 3 defibrillator

AED kopen? 8 must knows:

1. Vraag offerte aan. Dit loont altijd!

U gaat een AED kopen, om bij een hartstilstand, een schok toe te dienen. Wat dat betreft doet elke AED haar werk. Echter zijn de onderlinge verschillen groot. Hier staan vragen die beantwoord moeten worden om de AED op uw situatie aan te laten sluiten:

 1. Is de AED geschikt voor kinderen?
 2. Wie gaat de AED bedienen?
 3. Op wat voor locatie komt de AED te hangen?
 4. Moet de AED bestand zijn tegen het Nederlandse weer?
 5. Beschikt de AED over de juiste keurmerken?
 6. Wat valt er onder garantie?
 7. Heeft de AED ook onderhoud nodig?
 8. Hoeveel AED’s moet ik, per locatie, kopen?
 9. Moet de AED beveiligd worden?
 10. Wat is het voordeel van een AED met wifi/3G?

Bovenstaande vragen zijn een greep uit de zaken waar u rekening mee moet houden bij het AED kopen.  Daarom is het verstandig op u wensen, aan ons door te geven middels:

AED offerte: Er wordt een situatieschets gemaakt (120 sec).
2 Betaal niet extra voor servicecontract.

U gaat een AED kopen en dit is een grote uitgave. Vervolgens biedt de AED verkoper u de mogelijkheid om een servicecontract af te sluiten. U heeft weinig kennis over het product en bent geneigd om zo’n servicecontract af te sluiten. Wat logisch is, want wij Nederlanders zijn gewend om ons overal tegen te verzekeren. Wij raden dit af.

meer over AED servicecontract
3. Meld uw AED aan.

AED kopen & Aanmelden

U gaat een AED kopen en er verstandig aan om deze meteen bij het reanimatie oproepsysteem aan te melden. Dit oproepsysteem is rechtstreeks verbonden met de 112-alarmcentrale en een initiatief van de Hartstichting. Hierdoor maakt u het mogelijk dat burgerhulpverleners, in een noodsituatie, gebruik kunnen maken van uw AED. U krijgt de kosten vergoed.

aanmelden AED
Volg een cursus.

Zorg er voor dat u jaarlijks met de AED trainer oefent. Wij adviseren om dit op te nemen in het onderdeel ”levensreddende handelingen”, tijdens de jaarlijkse BHV cursus.

5. Koop AED met FDA en/of CE keurmerk.

U gaat een AED kopen. Zorg ervoor dat de AED over het juiste keurmerk beschikt en aan de wet- en regelgeving voldoet.

meer over AED wet- en regelgeving
6. Verschil tussen een half- en volautomaat.

Een half- of volautomatische AED kopen?

Er zijn op het moment twee verschillende soorten AED’s op de markt. De AED die u het beste kan kopen is afhankelijk van uw eigen situatie. Deze twee soorten zijn de half-automatische AED en de vol-automatische AED.

Grootste verschillen

 • De half automatische AED onderscheidt zich, doordat de AED bediener de uiteindelijke schok zelf toedient aan het slachtoffer.
 • Bij een volautomatische AED wordt de schok automatisch toegediend, nadat de elektroden juist zijn geplaatst.
meer over vol- of halfautomatische AED
7. AED recylcen

AED recyclen

Recyclen, kan dat? Zo ja, hoe gaat dat dan in zijn werk? Deze twee vragen gaan wij voor u in dit artikel beantwoorden. Elk product kent, naast een economische levensduur ook een gebruikslevensduur. Voor een AED ligt de gebruiksduur tussen de 8 en 10 jaar. Na deze periode adviseren wij u uw AED te vervangen. Dus gaat u een nieuwe AED kopen? Ruil de oude dan in. Dit loont!

meer over AED Recyclen
8. Wat ontvangt u standaard?

Wat wordt er standaard geleverd als u een AED gaat aanschaffen? Hieronder staat in het kort wat de standaard uitrusting is. Er wordt onderscheid gemaakt in een losse defibrillator en een pakket. Met onze AED weet u zeker dat de automatische externe defibrillator compleet wordt geleverd. Alle AED’s maken wij voor u gebruiksklaar.

Safeset bestaat uit:

 • beademingsmasker
 • foliedeken
 • schaar
 • wegwerphandschoenen
 • scheermesje
 • afdroogdoekje)

Losse AED bestaat uit:

 • AED (half- of volautomaat)
 • Elektroden voor volwassenen
 • Safeset is veiliheidsset
 • Draagtas
 • Stickers
 • Accu
 • Safeset

Pakket bestaat uit:

 • Safeset
 • Losse AED
 • AED kast* of een rugtas

* De AED kast kan zowel een binnen- als buitenkast zijn. Het grootste verschil in de AED kast zit in de beveiliging, de bescherming tegen weersinvloeden. Dus gaat u een AED kast kopen? Houdt dan rekening met waar hij de AED geplaatst wordt.