AED koopadvies; Alle AED informatie overzichtelijk

Ontvang het juiste AED koopadvies, want een AED kopen doet u eens per 10 jaar. Althans dat is de gegarandeerde levensduur van een FDA gecertificeerde AED. Kies daarom altijd voor topkwaliteit. Dit scheelt u kosten en zorgen. Dit is gelijk één van de belangrijkste tips. Op deze pagina vindt u alle informatie waar u op moet letten, en nog meer kooptips, die u helpen bij het kopen van de juiste AED.

Inhoudsopgave

AED kopen? Prijzen van laag naar hoog

Phillips Heartstart HS1€ 1009
Heartsine 350P€ 1091
Heartsine 360P€ 1128
Zoll Plus€ 1192
Philips FRX € 1195
Defibtech Lifeline€ 1422
Lifepak CR2 USB€ 1510
Defibtech Lifeline View€ 1513
Heartsine 500P€ 1515
Zoll 3€ 1788
Cardiac Science G5€ 1766
Physio Control CR2 3G€ 1949
Lifepak 1000€ 2018
CR2 Wifi AED€ 2065
Lifepak 1000 ECG€ 2614

Wilt u een AED kopen? Dit is ons advies.

AED koopadvies voor uw buurt, bedrijf, VVE of misschien voor uw vakantiewoning. Maar waar moet u dan precies opletten bij het kopen van een AED? Wij adviseren u te letten op: prijs, kwaliteit, levensduur batterij, vervangingstermijn elektroden en de beschikbaarheid van onderdelen. Daarnaast moet u de functie van de AED afstemmen met uw omgeving.

Voor wie is de FDA gekeurde AED geschikt? 

Een FDA gekeurde AED kan door iedereen bediend worden. Dus zoekt u een AED voor uw; VVE, buurt, bedrijf, kerkgenootschap of sportvereniging dan zijn deze AED’s de beste keuze. Door de eenvoud in het gebruik, gecombineerd met de verschillende opties en functies kan iedereen een buurtgenoot of collega in nood helpen. Bekijk onze tips onderaan de pagina. Liever advies op maat? Vraag dan een offerte op. Gegarandeerd het beste advies voor de laagste prijs.  

Prijs

De aanschafprijs van een AED ligt tussen € 950 en € 2400. Deze range is enorm. Echter wil het helemaal niet zeggen dat een goedkopere slechter is dan de duurdere. Maar waarom zijn deze prijsverschillen zo groot? Dit heeft vooral te maken met de strategie van de merken, het tekort aan grondstoffen en uiteraard de functionaliteiten van het desbetreffende apparaat. Belangrijk is dat u zich niet laat leiden door de prijs, als u een AED koopt.

Kwaliteit

Er zijn onderlinge verschillen als het gaat om de kwaliteit van een AED. Dus wilt u een AED kopen van topkwaliteit? Dan zijn er twee belangrijke dingen waar u op moet letten. Het FDA keurmerk en de IP waarde. Het FDA keurmerk waarborgt: de kwaliteit, de werking en de beschikbaarheid van onderdelen voor de AED. De IP waarde geeft het beschermingsniveau en water-, stofbestendigheid aan.

Levensduur batterij

De batterij is essentieel voor de werking van de AED, want zonder batterij werkt deze niet. De levensduur van de batterij varieert tussen de 2 – 7 jaar met een prijsrange van € 59,- en € 360,-. Dus hoe korter de levensduur hoe vaker u deze moet vervangen en hoe hoger de kosten. Door de toenemende vraag naar lithium, staan de prijzen en de productie van een AED batterij onder druk. Dit vertaalt zich in beperkte beschikbaarheid en verder stijgende prijzen. Ons AED advies? Koop een AED van een gerenommeerd merk of vraag ons om hulp.

Vervangingstermijn elektroden

Door de speciale gel op de elektroden is de houdbaarheid beperkt. Deze houdbaarheid varieert tussen de 2 en 5 jaar. Elektroden met een langere houdbaarheid zijn duurder in aanschaf, maar hoeven minder vaak vervangen te worden. Daarbij is het zo dat als u de AED inzet, de elektroden vergoed worden door de regionale ambulancedienst. Oftewel is de kans klein dat u de AED inzet? Dan kan u het beste een AED kopen met elektroden die een langere houdbaarheid hebben.

Beschikbaarheid van AED onderdelen

Een AED bestaat uit verschillende onderdelen. De belangrijkste zijn: AED, elektroden en de batterij. Wanneer de productie van één van deze onderdelen onder druk komt te staan, loopt u het risico dat de AED niet meer werkt. Ons advies: Kies een AED met het FDA keurmerk. Vanuit dit keurmerk wordt de fabrikant verplicht voldoende onderdelen ter beschikking te stellen. Hierdoor loopt u dus nooit het risico dat, als een AED uit productie wordt genomen, er geen losse onderdelen te verkrijgen zijn

AED functionaliteiten afstemmen met uw omgeving

Alle AED’s doorlopen hetzelfde protocol, maar toch zijn er onderlinge verschillen in de functionaliteiten. Een aantal verschillende functionaliteiten zijn: meertaligheid, reanimatie feedback, naast auditieve ook visuele ondersteuning, wel of geen aparte kinderelektroden nodig en de wifi verbinding. Om tot de juiste keuze te komen is het belangrijk om eerst deze functionaliteiten af te stemmen met uw omgeving. Dus gaat u een AED kopen? Check eerst de noodzakelijke functionaliteiten. 

Lees deze tips, voordat u een AED koopt

Een AED kopen doet u niet zomaar. Daarom een aantal tips die u helpen bij de keuze van de juiste Defibrillator. Heeft u toch nog vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag. Hieronder staan vijf tips die u helpen bij de keuze van uw toekomstige AED.

Dan bent u bij ons aan het goede  adres. AEDmaster verkoopt FDA gecertificeerde AED’s met laagsteprijsgarantie. Oftewel de hoogste kwaliteit tegen de laagste prijs. Andere voordelen: ✅Standaard 8 jaar garantie ✅AED wordt gebruiksklaar geleverd ✅ Gratis service ✅Achteraf betalen. 

Gaat voor het eerst een AED kopen? Kies dan voor een AED pakket. Wij bieden zeer complete en voordelige  pakketten aan. Deze pakketten zijn opgedeeld in verschillende categorieën. Wij maken onderscheid in; binnen-, buiten-, flexibele, scheepvaart- en buurtpakketten. Staat het gewenste pakket er niet tussen? Stel dan uw eigen pakket samen.

Een vast onderdeel van de inzet van een AED is het reanimeren. Heeft u geen enkele ervaring met reanimeren? Koop dan een AED met reanimatie feedback. U wordt zowel ondersteunt voor de druk frequentie als de diepte van de borstcompressie. 

Er zijn twee verschillende soorten AED’s op de markt. Namelijk de vol- en halfautomatische AED. Hoe sneller de schok wordt toegediend hoe groter de overlevingskans. Bij een halfautomatische kan dit eerder. Echter moet u dan wel zelf de knop indrukken.

Wonen er veel expats in uw directe omgeving of werkt u in een internationale omgeving? Dan kan u het beste een tweetalige AED kopen. U kan dan eenvoudig schakelen tussen twee verschillende talen. Uit heeft de keuze uit: Defibtech Lifeline View, Cardiac Science G5 of de Lifepak CR2 Wifi.

Werkt u op de kinderopvang, een basisschool of in een pretpark? Kies dan voor een kindvriendelijke AED. Deze AED beschikt over universele elektroden, die zowel geschikt zijn voor kinderen als volwassenen. De AED’s; Zoll 3, Lifepak CR2 USB, philips FRX.

AED pakket
AED pakketCompleet en voordelig
Lees verder
Gaat u voor het eerst een AED kopen? Schaf dan een pakket aan. U bent verzekerd van een compleet product, maar dan voor de laagste prijs.

U heeft de keuze uit een:
  • Binnenpakket
  • Buitenpakket
  • Flexibel pakket
  • Buurtpakket
  • Scheepvaartpakket

AED met
AED metReanimatie Feedback
Lees verder
Bent u een onervaren AED bediener of is de kans groot dat de AED door een omstander wordt ingezet? Dan raden wij het aan om een AED met reanimatie feedback aan te schaffen.

U heeft de keuze uit een:
  • Zoll Plus
  • Heartsine 500P
  • Zoll 3
  • Cardiac Science G5

Vorige
Volgende

Ons advies: Koop een AED aan en red levens

Echt waar! Marry heeft dit aan den lijve ondervonden. Ze was boodschappen aan het doen en stortte uit het niets in elkaar. Omstanders hebben 112 gebeld. De meldkamer heeft de melding ”reanimatie” verstuurd en de burgerhulpverlener is direct actie gekomen. In het totaal zijn er 4 schokken aan het slachtoffer toegediend. Door het snelle handelen en met de AED in de buurt, heeft Marry het gered. Ons AED koopadvies: Controleer eerst of er voldoende dekking is. Is dit niet het geval? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een subsidie. Hiermee helpt u niet alleen uzelf, maar ook uw omgeving. 

AED koopadvies; schaf AED aan met laagsteprijsgarantie

AEDmaster vindt dat iedereen een kwalitatief hoogwaardige AED moet kunnen kopen. Daarom werken wij met de laagsteprijsgarantie. Dat houdt in dat u bij ons een FDA gecertificeerde AED koopt, voor de laagste prijs van Nederland. Vindt u dezelfde AED ergens goedkoper? Laat het ons dan weten.

Hoe gaat de laagsteprijsgarantie in zijn werk?

In 95% van de gevallen bieden wij al de laagste prijs, maar soms zien wij ook iets over het hoofd. Dus stel u vindt dezelfde AED, maar dan voor een lagere prijs. Dan maakt u dit, per mail, kenbaar, alvorens u het AED apparaat bestelt. Vervolgens geven wij u een extra korting op de nog te bestellen AED. 

Waar is de laagste prijs garantie op van toepassing

De laagste prijs garantie geldt op alle losse AED’s en AED pakketten van AEDmaster. Dus of u nu een Zoll 3 wilt kopen of een compleet buurtpakket. Een ding weet u zeker en dat is dat u bij ons nooit te veel betaald.

Vraag eerst een offerte op, voordat u een AED koopt

U wilt een AED kopen als; bedrijf, buurt, VVE, kerk of als particulier. Alleen u weet niet precies welke AED u het beste kan kiezen. Daarom adviseren wij u om altijd een offerte op te vragen.

Gratis AED advies

Als u een offerte opvraagt voorzien wij u van het juiste advies. Dit is uiteraard geheel kosteloos. Wij kunnen precies vertellen welke AED het beste bij uw situatie aansluit. 

Beste prijs

Niet geheel onbelangrijk is dat wij ook een scherpe prijs kunnen bieden. Dit is natuurlijk mooi meegenomen, want een defibrillator kopen, blijft een grote uitgave. 

 

Voordelen van een AED met FDA keurmerk

Doordat er (nog) geen Nederlandse wet- en regelgeving is omtrent de AED, heeft de overheid ook niet de verplichting om de AED op de kwaliteit en werking te controleren. Daarvoor moet er op Europees niveau worden gekeken. Het enige keurmerk wat wij hier van toepassing is, is de CE-markering. 

CE-markering

De CE-markering bestaat uit een keuring die door de producent zelf wordt uitgevoerd. Een groot risico is dat er geen externe instantie bij is betrokken, waardoor de kwaliteit niet gegarandeerd wordt.

FDA-keurmerk

Het FDA keurmerk daarentegen is, vanuit Amerika, een verplicht keurmerk op alle medische producten. Er worden zeer strenge eisen gesteld en dit wordt door de overheid getoetst. Hierdoor bent u als consument beschermd en weet u zeker dat u een hoogwaardige AED koopt.

Welke AED’s beschikken over het FDA keurmerk?

Alle AED’s die AEDmaster verkoopt beschikken over het FDA keurmerk. Hierdoor weet u zeker dat u bij ons altijd een AED koopt , die aan de hoogste eisen voldoet en niet zomaar uit de markt kan worden genomen.

Waarom is FDA keurmerk beter van CE markering?

AED kopen zonder onderhoudscontract

Veel van onze collega’s adviseren u, bij de aanschaf van een AED, om ook een servicecontract af te sluiten. De gemiddelde AED kosten voor zo’n servicecontract zijn € 187,50 per jaar. De economische levensduur van een AED is ongeveer 10 jaar (complete berekening AED kosten). Dit komt neer op een totaal van € 1875,00. 

Wat voor AED onderhoud kan er worden uitgevoerd?

De voornaamste reden is dat een FDA gekeurde AED nauwelijks onderhoud kent. Het enige wat u kan doen is het vervangen van de elektroden en de batterij. Stel de AED werk niet naar behoren? Dan wordt deze naar de fabrikant gestuurd. Zij zijn de enige die de AED mogen demonteren. Doe dit dus niet zelf. U ontvangt GRATIS een vervangende AED van ons.

Ons AED advies

Sluit geen onderhoudscontract af, want er kan zeer beperkt onderhoud worden uitgevoerd. Dit onderhoud kunt u prima zelf uitvoeren. 

Subsidie voor het kopen van een AED

Er zijn verschillende gemeentes die het kopen van een AED stimuleren. Helaas is er nog geen landelijke regeling. Dat houdt in dat elke gemeente vrij is om wel of geen subsidie beschikbaar te stellen. Gaat u een AED aanschaffen? Dan adviseren wij u contact op te nemen met uw eigen gemeente en/of bekijk de lokale regelingen van de overheid. Is er een AED subsidie beschikbaar? Dan stelt de gemeente bepaalde eisen aan de aanschaf van de AED.

Onvoldoende dekking

Het apparaat moet worden geplaatst in een zogenaamd witte/rode vlek. Dus valt uw adres in zo’n vlek, dan wil dat zeggen dat er op die plek onvoldoende dekking is. Check of u ook in zo’n vlek valt

AED locatie

Een andere eis die de gemeente stelt is dat de defibrillator op een openbare plek moet worden geplaatst, zodat deze voor iedereen toegankelijk. Dat houdt dus in dat het apparaat buiten moet worden geplaatst en u dus ook een buitenkast moet aanschaffen.

AED aanmelden

De laatste eis die de gemeente stelt is dat u de defibrillator moet aanmelden bij Hartslagnu. Op deze manier wordt de AED opgenomen in het landelijke netwerk en is deze voor alle burgerhulpverleners toegankelijk.

Hoogte van de AED subsidie   

De gemiddelde subsidie die verleent wordt, als u een AED koopt, is € 1500,- . Voor dit budget kan u bij AEDmaster een compleet AED pakket kopen. Hierdoor hoeft u geen eigen bijdrage te leveren, maar draagt u wel bij aan de landelijke dekking.

AED koopadvies voor thuis

Een AED aanschaffen voor thuis, is dat een optie? Ja er zijn steeds meer mensen die een AED voor thuis kopen, maar welke is dan het meest geschikt? Hieronder een drietal apparaten die zeer geschikt zijn voor thuisgebruik.

Philips Heartstart HS1

De bekendste is de Philips Heartstart HS1. Deze AED is eenvoudig in gebruik, compact en zeer betaalbaar. Een nadeel is de lage IP waarde, waardoor de water- en stofbestendigheid minimaal is. 

Heartsine 350P

Een minder bekende is de Heartsine Samaritan 350P. Deze AED beschikt over dezelfde kenmerken als de HS1, echter is de IP waarde (56) vele malen hoger. Hierdoor is het apparaat water en stof bestendig en dus ideaal om mee te nemen op vakanties. 

Zoll Plus

De Zoll Plus is de enige, van deze drie, die over reanimatie feedback beschikt. Dat houdt in dat u tijdens de reanimatie zowel ondersteuning krijgt over de frequentie als de diepte van de borstcompressie. Ideaal voor de onervaren gebruiker.

AED koopadvies voor internationale omgeving

Met een 2-talige AED kan u eenvoudig tussen twee talen schakelen. Dit doet u door op een knop te drukken. Dit soort AED’s zijn populair bij; pretparken, sportclubs, campings, vakantieparken, internationale bedrijven en op de scheepvaart. 

Beschikbare talen

De meeste voorkomende talen zijn NE-EN, NE-DU en NE-FR. Wilt u een 2-talige AED kopen, maar staat de juiste taal er niet tussen? Wellicht is het dan een optie om een AED in een andere taal te bestellen. 

Defibtech Lifeline View

De Defibtech Lifeline View AED is een 2-talige AED. Naast de tweetaligheid beschikt het ook over een LCD scherm. Dit is voor (extra) visuele ondersteuning. De beschikbare talen zijn: NL-EN en NL-FR

Lifepak CR2 Wifi van Physio Control

Koopt u de CR2 Wifi AED? Dan heeft u naast de 2-taligheid nog twee andere grote voordelen. De CR2 beschikt over universele elektroden en kan met de Wifi worden verbonden. De beschikbare talen zijn: NL-EN, NL-FR en EN-FR.

Cardiac Science G5 

De Cardiac Science G5 AED biedt, naast een breed scala aan beschikbare talen, ook reanimatie feedback. Hierdoor wordt de AED bediener maximaal ondersteund. Defibrillator kopen in de talen: NL-EN, NL-FR, FR-EN, EN-DU en DU-FR.

 

Waarom juist een AED kopen bij AEDmaster

AEDmaster staat voor het hartveiliger maken van Nederland. Door onze jarenlange ervaring in de veiligheidsbranche, weten wij als geen ander wat belangrijk is. Het belangrijkste bent u! U bent degene die misschien uw buurman, een collega of familielid kan redden bij een hartstilstand. De enige manier om u echt te helpen is door 100% onafhankelijk te zijn. Althans dat vinden wij.

4,5
4,5 van 5 sterren (op basis van 98 reviews)
Uitstekend61%
Heel goed32%
Gemiddeld5%
Matig2%
Slecht0%

AED in de buurt van VVE, Stad, dorp of kerk

Een AED in de buurt; maak je buurt hartveiliger en red levens Welkom op onze informatieve pagina over het cruciale belang van toegang tot een “AED in de buurt.” In situaties waarbij elke seconde telt, kan het verschil maken tussen leven en dood afhangen van de snelheid waarmee een Automatische

Lees verder »

Alles over AED’s – Automatische Externe Defibrillators

Alles over AED’s – Automatische Externe Defibrillators Kies de expert en BESPAAR op service! De AED (Automatische Externe Defibrillator) is een apparaat dat het hartritme analyseert en herstelt. Dit wordt bereikt middels het toedienen van een schok. Onze AED’s zijn; FDA gekeurd, gaan minimaal 10 jaar en kan iedereen bedienen.

Lees verder »

AED Kosten

AED kosten; Wat kost een FDA gekeurde defibrillator? Wat kost een AED en met welke kosten moet u, de komende 10 jaar, rekening houden? Om het simpel te houden zijn de kosten in 3 categorieën gesplitst, namelijk; aanschafkosten, gebruikskosten en onderhoudskosten. Door de totale AED kosten te delen door de

Lees verder »

AED Merken

AED merken met FDA keurmerk De AED merken die AEDmaster aanbiedt zijn enkel A merken. Dat houdt in dat ze aan de aan de strengste eisen voldoen, over een FDA en CE keurmerk beschikken en zeer betrouwbaar zijn. Het grootste voordeel van een FDA gecertificeerde AED is dat er niet

Lees verder »

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel