AED keuze

AED keuze formulier

Hulp bij keuze AED

Weet u precies waar u naar op zoek bent? Bent u zich aan het oriënteren? Of wilt u de beste prijs? Gebruik dan de AED keuzehulp. Wij kunnen u beter helpen en u weet precies waar u aan toe bent.

Wel zo gemakkelijk en super snel!

Opties voor AED keuze: *
(Verplicht)

Gratis onderhoud

Betalen voor servicecontract? Wij raden dit af. Heeft u een probleem bel ons, want onze service is gratis!

Soort AED

Wordt de AED gebruikt door iemand die geen AED cursus heeft gevolgd? Kies dan een volautomaat.

AED pakket

Schaft u voor het eerst een AED aan? Koop dan een AED pakket. Compleet en voordelig!

Wetgeving AED

Kies AED met FDA & CE keurmerk. Dan voldoet AED aan wetgeving. Onze AED’s voldoen!

Let op IP-waarde

Wordt de AED buiten ingezet? Kies voor een hoge IP waarde, want deze zijn bestand tegen regen.

Alles over AED

Koopt u voor het eerst een AED? Lees alle must knows. Dit helpt u bij uw AED keuze.

De verkeerde AED keuze kost levens

Groningen – Er zijn in Nederland te veel bedrijven met een minder geschikte AED keuze. Bijvoorbeeld een defibrillator of AED kopen zonder keurmerk of een apparaat dat niet goed tegen regenbuien kan. Dat is een kwalijke zaak, want als de AED niet goed werkt, kan de te reanimeren persoon overlijden. Hetzelfde gevaar dreigt als de bediener van de AED niet weet waar het apparaat hangt of hoe deze werkt. Bij animeren zijn de eerste 6 minuten cruciaal voor de overlevingskans. Voorkennis over AED’s is dus zeer belangrijk.

Welke AED is het meest geschikt voor Nederland?

Een geschikte AED heeft een de juiste IP-waarde, bevat elektroden met een hoge plakdichtheid, is robuust en voldoet aan een geldig keurmerk. Het is verstandig om de AED aan te melden bij het landelijke netwerk HartslagNu, zodat omstanders en 112-hulpverleners weten waar een geschikte defibrillator hangt.

Regenbestendigheid

In Nederland regent het veel en de kans dat een AED buiten wordt ingezet, is groot. Daarom is het belangrijk om bij de AED keuze rekening te houden met het regenachtige weer. De waterbestendigheid leid je af uit de IP-waarde, die uit twee cijfers bestaat. Het eerste cijfer staat voor de bescherming tegen vaste voorwerpen en stofdichtheid. Het tweede cijfer geeft aan in hoeverre het toestel beschermd is tegen water. Hoe hoger de IP waarde hoe beter de AED beschermd is.

Hoge plakdichtheid van elektroden

De elektroden van een AED zijn de connectie tussen het apparaat en het slachtoffer. Als deze elektroden niet op het lichaam blijven plakken, kan de AED ook niet succesvol worden ingezet. Het is dus essentieel om een AED te kiezen met goedplakkende elektroden te kopen.

Robuustheid

Bij een reanimatie weet je niet waar je heen moet, dus het is fijn om een handzaam apparaat te hebben. Bovendien moet de AED tegen een stootje kunnen. Iedereen reageert anders bij een noodgeval, en het komt regelmatig voor dat iemand de AED laat vallen, door spanning of door haast. Het zou eeuwig zonde zijn als het apparaat vroegtijdig stukgaat, dus kies bij voorkeur een robuuste Defibrillator.

Kwaliteit

Het is zeer belangrijk dat een AED altijd werkt en aan de verwachting voldoet. Om de kwaliteit te garanderen zijn er twee verschillende keurmerken: het Amerikaanse FDA keurmerk en de Europese CE-markering. Beide keurmerken zijn in Nederland geldig. AEDmaster biedt enkel AED merken aan met beide keurmerken, dus hier hoeft u bij de AED keuze geen rekening te houden. Wel zo gemakkelijk.

Reanimatiecursus

Werkt de aanwezige AED niet goed of duurt het te lang voor de hulpverleners er zijn? In zo’n situatie kan je levens redden door een reanimatiecursus te hebben gevolgd. Na deze cursus ben je gekwalificeerd om levensreddende handelingen toe te passen. Dit is een aanbevolen aanvulling op de cursus tot AED-bediener en wij adviseren uw AED keuze af te laten hangen van de AED waar u reeds mee getraind heeft.