Doorzoek de kennisbank

Halfautomatische AED vs. AED als volautomaat: Wat kiest u?

Het kiezen tussen een volautomatische of halfautomatische AED brengt vragen met zich mee. Wat precies maakt deze twee typen defibrillators verschillend, en waarom bestaat er onderscheid? Voor eenieder die zich in het doolhof van AED-opties bevindt, bieden wij helderheid. Of u nu getraind bent in het gebruik van een AED of nog nooit een defibrillator heeft aangeraakt, wij helpen u bij het maken van de juiste keuze voor uw situatie.

Kernverschillen tussen een half- en volautomaat

Alle AED’s volgen een gestandaardiseerd reanimatieprotocol, ongeacht of ze vol- of halfautomatisch zijn. Echter zijn er ook verschillen.

Schoktoediening

Een volautomatische defibrillator dient zelfstandig een schok toe na een waarschuwing, terwijl bij halfautomatische AED’s de gebruiker actief de schokknop moet indrukken. Dit verschil beïnvloedt de interactie en is relevant voor de keuze, afhankelijk van de gebruikerservaring.

Veiligheidsaspecten van volautomatische AED’s

Bij volautomatische AED’s wordt de schok zelfstandig afgegeven, wat een hogere alertheid vereist om onbedoeld contact te voorkomen. Dit onderstreept het belang van een gedegen training, waarbij afstand houden tijdens de schokafgifte centraal staat. 

Snellere schokafgifte bij gebruik halfautomaat

Halfautomatische AED’s staan bekend om hun vermogen om snel een schok toe te dienen, zonder de noodzaak van extra veiligheidscontroles die bij volautomatische modellen wel vereist zijn. Deze efficiëntie in de schokafgifte kan essentiële seconden besparen, waardoor de kans op overleving in noodsituaties aanzienlijk wordt verhoogd. 

Links: een volautomaat - Rechts: een halfautomaat

Wees verstandig; kies een halfautomatische AED

Gezien de voordelen van snellere schoktoediening, verhoogde controle en betrokkenheid, en het belang van adequate training, is de halfautomatische AED de aanbevolen keuze voor instellingen en individuen die zich uitrusten voor noodgevallen.

Het kiezen voor een halfautomatische AED is kiezen voor een optimale combinatie van snelheid, veiligheid, en effectiviteit in levensreddende interventies.

Philips kiest niet voor niets voor enkel halfautomatische AED’s

Philips is marktleider met hun Philips HeartStart HS1 AED, en kiest bewust voor het produceren van enkel halfautomatische AED’s. Deze strategische keuze benadrukt hun commitment aan gebruiksgemak en directe responsiviteit, essentieel in noodsituaties. Gericht op betrouwbare en toegankelijke technologie voor zowel getrainde als ongetrainde hulpverleners.

AED Defibrillator vragen om keuze te maken

Veelgestelde vragen half- en volautomaten

Wij krijgen regelmatig specifieke vragen over half- en volautomatische AED’s. Om u op weg te helpen staan hieronder de meeste gestelde vragen met hun antwoorden. 

Bij een volautomatische AED wordt de schok automatisch toegediend na een waarschuwing, terwijl bij een halfautomatische AED de gebruiker een knop moet indrukken om de schok te activeren nadat het apparaat aangeeft dat een schok noodzakelijk is.

Getrainde hulpverleners geven mogelijk de voorkeur aan een halfautomatische AED omdat deze hen controle geeft over het exacte moment van schoktoediening, wat belangrijk kan zijn in bepaalde situaties.

Het voornaamste risico van een volautomatische AED is dat het apparaat automatisch een schok toedient nadat het een schokbaar ritme heeft gedetecteerd. Dit betekent dat, indien omstanders of de hulpverlener op dat moment in fysiek contact staan met het slachtoffer, zij onbedoeld een elektrische schok kunnen ontvangen.

Qua technologie en vermogen om levens te redden, is er geen verschil in effectiviteit tussen de twee; het belangrijkste verschil zit in hoe de schok wordt geïnitieerd.

Ja, beide typen AED’s zijn ontworpen om door zowel leken als professionals gebruikt te worden, alhoewel sommige gebruikers een voorkeur kunnen hebben op basis van hun training en ervaring.

Een halfautomatische AED kan in theorie sneller een schok toedienen, omdat het niet een extra beveiligingsprotocol hoeft te doorlopen.

In Nederland zijn er geen specifieke wettelijke of regelgevende verschillen tussen volautomatische en halfautomatische AEDs; beide zijn goedgekeurd voor gebruik.

FDA gekeurde AED topmodellen

Tips voor het kiezen van het juiste type AED

Twijfelt u welke type AED het beste bij u past? Dan staan hieronder een aantal tips die u helpen bij uw keuze.

Laat u adviseren en vraag een offerte op

Een waardevolle tip voor het kiezen van de juiste type AED, met name als je twijfelt tussen een volautomatische en een halfautomatische AED, is het opvragen van een offerte. Dit is een effectieve manier om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt die past bij jouw specifieke behoeften, omgeving, en budget.

Vergroot uw kennis en volg een reanimatiecursus

Hoewel een AED een cruciaal hulpmiddel is bij een hartstilstand, is cardiopulmonale reanimatie (CPR) een essentiële vaardigheid die de overlevingskansen significant kan verhogen. Een CPR-cursus biedt niet alleen kennis over hoe effectief reanimatie uit te voeren, maar leert ook hoe en wanneer een AED correct te gebruiken.

Verkort de reactietijd door een halfautomaat te kiezen

Hoewel de reactietijd tussen vol- en halfautomatische AED’s over het algemeen vergelijkbaar is, vereist een halfautomatische AED een actieve stap om de schok toe te dienen. Dit kan cruciaal zijn in situaties waar elke seconde telt. Evalueer of dit impact kan hebben op de keuze.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Als u meer wilt weten over de verschillende tussen een half- of volautomatische AED of u zit met andere vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Neem vandaag nog actie voor uw hartgezondheid! 

Onthoud:

Een AED in de buurt kan levens redden. Wees voorbereid, wees alert en help ons om hartveiligheid voor iedereen toegankelijk te maken.

Relevante artikelen

AED tips voor Nederland

AED tips voor Nederland Wit u een AED kopen? Hierbij de 5 belangrijkste tips voor Nederland. De aanleiding is de zoveelste storm die Nederland teistert. Algemeen bekend is dat de aanrijdtijd, in dit soort situaties, langer is dan normaal. Waardoor er een beroep op ons, als samenleving, wordt gedaan. Bij

Lees verder »

Gebruiksvriendelijke AED’s – Eenvoudig te gebruiken voor iedereen

Gebruiksvriendelijke AED’s Ontdek de eenvoudig te gebruiken AED’s van AEDmaster die speciaal ontworpen zijn voor mensen zonder medische kennis. Dankzij duidelijke instructies en audiovisuele ondersteuning is het eenvoudig om levens te redden in noodsituaties. Ontdek hier meer over de gebruiksvriendelijkheid van onze AED’s. Zoll Plus AED Philips Heartstart HS1 Heartsine

Lees verder »

ROTAID

AED kasten van Rotaid De AED kasten van Rotaid zijn één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er te verkrijgen? Wat zijn haar plus- en minpunten? Dit zijn de vragen waar wij antwoord op gaan geven. Oftewel gaat u een AED wandkast kopen?

Lees verder »

Het AED pakket van AEDmaster

AED pakket Het AED pakket van Philips, Zoll, Defibtech, Cardiac Science, Heartsine en Physio Control. De reden dat wij deze pakketten aanbieden is om u zoveel mogelijk te ontlasten bij de keuze van een geschikt pakket. Alle pakketten zijn zo samengesteld dat u geen extra AED accessoires hoeft aan te

Lees verder »

AED in de buurt van VVE, Stad, dorp of kerk

Een AED in de buurt; maak je buurt hartveiliger en red levens Welkom op onze informatieve pagina over het cruciale belang van toegang tot een “AED in de buurt.” In situaties waarbij elke seconde telt, kan het verschil maken tussen leven en dood afhangen van de snelheid waarmee een Automatische

Lees verder »

AED kopen als bedrijf

Waarom een AED kopen als bedrijf? Waarom zou u als bedrijf een AED kopen? Hiervoor liggen verschillende redenen aan ten grondslag. De voornaamste is natuurlijk dat u het beste met uw medewerkers voor heeft en dat u wellicht uw steentje aan de buurt wilt bijdragen. De vraag is of er

Lees verder »

Onze aanbiedingen

Oorspronkelijke prijs was: €1.225,00.Huidige prijs is: €999,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €1.295,00.Huidige prijs is: €1.200,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €1.400,00.Huidige prijs is: €1.375,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €150,00.Huidige prijs is: €125,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €625,00.Huidige prijs is: €590,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €1.245,00.Huidige prijs is: €995,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €168,00.Huidige prijs is: €140,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €1.275,00.Huidige prijs is: €1.100,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €1.325,00.Huidige prijs is: €1.060,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €1.475,00.Huidige prijs is: €1.290,00. Incl. BTW

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel