Doorzoek de kennisbank

AED subsidie, is dat mogelijk?

Subsidieregeling AED; wat houdt het precies in en kan u gratis een AED krijgen? U kan subsidie bij uw gemeente aanvragen als u een AED koopt en deze in de zogenaamde ”witte vlek valt. Er zijn twee verschillende soorten subsidies. De eenmalige en de structurele subsidie. Voor de eenmalige subsidie ontvangt u € 1500 voor de aanschaf van de AED of het AED pakket. De structurele subsidie is € 75 per jaar en is voor het onderhoud van de AED.

Voorwaarden eenmalige subsidie 

Per gemeente verschillen de voorwaarden die gesteld worden om in aanmerking te komen voor een subsidie. Deze voorwaarden worden gesteld aan; de AED, de buitenkast waar de AED in geplaatst wordt en het jaarlijkse onderhoud. Vraag dit na bij uw eigen gemeente. Belangrijk is dat uw regio in een zogenaamde figuurlijke ”witte vlek” valt. Op de kaart, bij Hartslagnu, wordt deze met een rode stip aangeduid. Is er onvoldoende dekking? Dan komt de aanvrager in aanmerking voor een eenmalige subsidie van € 1000. Controleer direct of u in aanmerking komt voor AED subsidie.

AED dekking in Nederland

Voorwaarden subsidie AED

 • De AED en de reanimatie-hulpverleners zijn aangemeld bij HartslagNu.
 • AED wordt conform voorschrift tijdig voorzien van nieuwe elektroden en batterijen.

Voorwaarden subsidie op AED kast

Schaft u een AED buitenkast aan dan komt de aanvrager in aanmerking voor een eenmalige subsidie van € 500

 • De AED wordt buiten, op een openbaar toegankelijke plek, geplaatst en is 24/7 toegankelijk.
 • Binnen een straal van 750 meter is geen andere AED, op een openbare plek, beschikbaar.

Structurele subsidieregeling AED

De structurele subsidieregeling voor de AED is voor het periodieke onderhoud en het gebruiksklaar houden van de AED. De aanvrager komt jaarlijks in aanmerking voor een subsidie van € 75. Naast de structurele subsidie regeling voor het onderhoud van de AED is er ook nog een tegemoetkoming in de trainingskosten. Dit is speciaal voor het stimuleren van deelname aan AED trainingen / cursussen voor reanimatie hulpverleners hiervoor kan u een bedrag van € 5 per deelnemer ontvangen.

Voorwaarden voor subsidie AED training

 • Het initiatief tot het doen volgen van de training / cursus berust bij de aanvrager.
 • De deelnemers zijn aangemeld bij HartslagNu.
 • De training / cursus is gevolgd bij een erkende NRR-instructeur

Aanvraagprocedure subsidieregeling

 • De aanvraag wordt ingediend door het bestuur van een rechtspersoonlijkheid bezittend dorps- of wijkbelang.
 • Voor de aanvraag maakt de aanvrager gebruik van het aanvraagformulier subsidie AED.
 • Aanvraag voor incidentele subsidie kan worden ingediend tot 6 weken voordat de AED of buitenkast wordt geplaatst.
 • Een aanvraag voor structurele subsidie wordt achteraf ingediend, en wel binnen 6 weken nadat het onderhoud is uitgevoerd resp. de training of cursus is gevolgd.
 • Aanvragen voor subsidie worden behandeld op volgorde van binnenkomst van een volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier, inclusief benodigde bijlagen.

Beschikbaar budget van lokale overheid voor eenmalige subsidie AED

 • Het beschikbare budget van € 16.000 voor aanschaf AED’s
 • Er is een budget van € 12.500 voor aanschaf buitenkasten
 • Het jaarlijks beschikbare budget voor de structurele subsidie is € 9.935

Geschikte AED buurtpakketten

Er zijn verschillende AED buurtpakketten samengesteld die speciaal zijn afgestemd op bovenstaande subsidieregeling. Heeft u vragen bij kopen van een AED of AED pakket? Of wilt u weten of uw buurt in een ”witte vlek” valt? Neem contact met ons op en wij helpen u met de aanvraag.

Ga snel naar

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

Gerelateerd nieuws

ROTAID

AED kasten van Rotaid De AED kasten van Rotaid zijn één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er

» Lees meer

AIVIA

AED kasten van Aivia De AED kasten van AIVIA zijn één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er

» Lees meer

Zoll

ZOLL AED’s: Modellen, Prijzen en Onderhoud Ontdek de wereld van ZOLL AED’s, waarin we de verschillende modellen, prijzen en onderhoud bespreken. Deze informerende pagina helpt

» Lees meer

Defibrillator kopen?

Defibrillator kopen Een defibrillator of AED kopen? In Nederland wint de AED (Automatische Externe Defibrillator) nog steeds aan populariteit. Naast ziekenhuizen en andere professionele zorgverleners,

» Lees meer

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel