Doorzoek de kennisbank

AED kasten van Sixcase

De AED wandkasten van SixCase zijn één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er te verkrijgen? Wat zijn haar plus- en minpunten? Dit zijn de vragen waar wij antwoord op gaan geven. Oftewel gaat u een AED wandkast kopen? Dan beschikt u in ieder geval over de juiste informatie. Natuurlijk geven wij, aan het einde van het artikel, ook onze mening.

Het merk SixCase

SixCase is een Nederlands merk en onderdeel van het bedrijf Global Technics Medicare. Global Technics Medicare bedenkt, ontwerpt en produceert medische producten. Sinds 2009 produceert het bedrijf al wandkasten voor AED’s. In de vertrek- en aankomsthallen van Schiphol hangen deze SixCase wandkasten met strak ontwerp en intuïtieve opening. De filosofie van het bedrijf is om innovatieve en duurzame producten te maken die een bijdrage leveren aan de (werk)omgeving.

De wandkasten van SixCase

Voor binnen heeft SixCase twee type kasten ontworpen, namelijk de simpele SmartCase SC1210 en de design SixCase SC1310. De SmartCase SC1210 is het meest simpele model en is beschikbaar in groen, geel en grijs. Als de kast wordt opengemaakt gaat er een akoestisch alarm af, deze werkt op batterijen. De kast gaat open met een draaiknop. 

Sixcase SC1310

De design SixCase SC1310 is gemaakt van aluminium en wordt geopend door middel van een rode knop. Met het strakke ontwerp is deze wandkast zeer geschikt voor een omgeving waar ook belang wordt gehecht aan het uiterlijk zoals luchthavens, hotels of winkelcentra.

AED buitenkasten Sixcase

Voor buiten zijn er vier verschillende AED wandkasten beschikbaar van SixCase. Alle wandkasten voor buiten zijn uitgevoerd met een elektrisch 24V verwarmingselement en actieve ventilatie. De wandkasten zijn hiermee beschermd tot temperaturen van -20 ℃. Daarnaast is het zichtvenster slagvast en dus bestendig tegen vandalisme. Allereerst is er de SmartCase SC1230, deze wordt geopend met een draaiknop. Na opening wordt een alarm en rode led verlichting ingeschakeld. Deze wandkast komt zonder slot. Een ander simpel model wandkast voor buiten is de SmartCase SC1240, deze wandkast beschikt over dezelfde eigenschappen als de SmartCase SC1230, maar is daarnaast ook voorzien van een mechanisch slot en kan beveiligd worden met een persoonlijke code. Het slot is onafhankelijk van stroomtoevoer en blijft dus altijd werken, ook wanneer de stroom uitvalt.

Sixcase SC1330

Dan is er als derde de SixCase SC1330 gemaakt van aluminium of de SC1430 gemaakt van robuust RVS. Wanneer er op de rode knop gedrukt wordt, zakt de onderbak naar beneden en is de AED snel en gemakkelijk te pakken. Tot slot is de laatste wandkast ook beschikbaar in twee verschillende corrosiebestendige materialen, namelijk de SixCase SC1340 gemaakt van aluminium of de 1440 gemaakt van robuust RVS. Deze wandkast is uitgerust met een elektronisch touchscreen pincodeslot. Na het intoetsen van de code zakt de onderbak naar beneden door de zwaartekracht waardoor de AED gepakt kan worden. Naast het elektronische slot kan de wandkast ook uitgerust worden met mechanisch slot.

De plus- en minpunten van het merk SixCase

Een pluspunt van het merk SixCase is dat de bevestigingsmaterialen mee worden geleverd, waardoor de wandkasten meteen door uzelf kunnen worden bevestigd. Op de website staan uitgebreide instructies voor het bevestigen en installeren van de wandkast met AED. De uitmuntende technische specificatie van de SixCase serie is ongeëvenaard en uitgebreid getest op veel aspecten. De wandkasten bieden bescherming tegen lage en hoge temperaturen zowel als tegen water, stof en impacts. Het openingsmechanisme met het Quick Release slot is erg uniek, het is specifiek voor SixCase want geen een ander merk maakt wandkasten met dit mechanisme. Daarnaast komt het merk ook met de no-nonse wandkasten serie SmartCase, deze zijn een eenvoudiger en voordeliger doch uitstekend alternatief voor de SixCase series.

Conclusie AEDmaster

Wij van AEDmaster zijn zeer te spreken over de AED wandkasten van het merk SixCase. Al meer dan 10 jaar maakt het merk wandkasten en daarmee bewijst het merk zich al lange tijd als een betrouwbare producent op dit gebied. Het specifieke openingsmechanisme dat zo kenmerkend is voor Sixcase, bespaart cruciale tijd en stress in een noodsituatie. Met het unieke ontwerp, combineren de wandkasten een moderne uitstraling met optimale bescherming van de AED. Het merk brengt twee verschillende series op de markt waardoor er voor iedereen een wandkast tussen zit die aan zijn of haar verwachtingen voldoet. Kiest u voor de meer uitgebreide technische specificaties van de SixCase of voor het eenvoudige no-nonse SmartCase model, u zult niet teleurgesteld worden met een wandkast van Sixcase!

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste AED wandkast?

Wij, van AEDmaster, begrijpen dat het alsnog moeilijk kan zijn om de juiste AED kast te kiezen. Op zoek naar de beste prijs? Vraag een offerte op. Wilt u een AED kopen i.c.m. een Sixcase kast? Kijk dan bij onze voordelige AED pakketten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag.

Ga snel naar

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

Gerelateerd nieuws

Zoll

ZOLL AED’s: Modellen, Prijzen en Onderhoud Ontdek de wereld van ZOLL AED’s, waarin we de verschillende modellen, prijzen en onderhoud bespreken. Deze informerende pagina helpt

» Lees meer

Philips

AED merk Philips De Philips AED. Wat is het AED merk en welke AED’s hebben ze? Welke voor-en nadelen heeft het merk? Wij geven hier

» Lees meer

Heartsine

AED merk Heartsine Het AED merk Heartsine is één van de AED merken die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED’s zijn er te verkrijgen?

» Lees meer

Defibtech

AED merk Defibtech Wat is het AED merk Defibtech en welke AED’s hebben ze? Welke voor-en nadelen heeft het merk? Wij geven hier u graag

» Lees meer

AED servicecontract

AED servicecontract Het AED servicecontract lijkt op het eerste gezicht een prima keuze. Zeker voor ons Nederlanders, want wij als Nederlanders zijn vaak bereid om

» Lees meer

Samenwerking Studentenkorting

Ontvang 25% korting op de Lifepad AEDmaster gaat een unieke samenwerking aan met studentenkorting. De aanleiding zijn de verschillende nieuwsberichten waarin de veiligheid van studenten

» Lees meer

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel