Doorzoek de kennisbank

HartslagNu registreert AED in oproepsysteem.

HartslagNu registreert uw AED in het landelijke oproepsysteem en daarmee helpt u de landelijke dekking te vergroten. Waar de eerste 6 minuten alles bepalend zijn in de alarmering. Aanmelden kan via de site of de HartslagNu app. Op het moment zijn er veel AED’s niet aangemeld. Hierdoor kan de AED niet worden ingezet. AEDmaster helpt HartslagNu om deze landelijke dekking te vergroten. Dus heeft u een AED nodig of wilt u weten of er een AED in de buurt hangt? Wij helpen graag!

Bestuur HartslagNu

HartslagNu is mede opgericht door de Hartstichting en zij zit dan ook in het bestuur. Naast de Hartstichting zitten; Axira Ambulancezorg en het Witte kruis ook in het bestuur. Het is mogelijk om als vereniging en/of stichting u aan te melden. U krijgt de beschikking over AED gerelateerde informatie en toegang tot de locaties, waar de AED’s in uw regio, hangen.

Hoe gaat het AED aanmelden in zijn werk?

U ontvangt een oproep om uw AED op te halen en te ondersteunen bij een hartstilstand. Het gaat altijd om een slachtoffer dicht bij u in de buurt, aangezien de eerste 6 minuten cruciaal zijn. Deze samenwerking tussen de hulpverleners en de bewoners is alles bepalend bij het succesvol reanimeren van een slachtoffer.

Alles in t kort op een rijtje:

 1. AED aanmelden als deze bevestigt is op de buitenmuur;
 2. De burgerhulpverlener haalt uw AED op en krijgt de code per sms;
 3. De AED wordt ingezet;
 4. De burgerhulpverlener brengt de AED, na inzet, weer terug;
 5. U vervangt de elektroden en de batterij;
 6. De rekening wordt betaald door de ambulancedienst.

AEDmaster

AEDmaster is opgericht om haar steentje bij te dragen aan de maatschappelijke bewustwording en de landelijke dekking van de AED. Wij bereiken dit op vele manieren. Zoals de sponsoring van evenementen, festivals en buurtfeesten. Onze sponsoring bestaat uit het belangeloos beschikbaar stellen van AED’s, tijdens deze gebeurtenis. Wij zijn daarnaast 100% onafhankelijk, bieden enkel en alleen AED merken die aan de wet- en regelgeving voldoen en informeren u zo goed als wij kunnen.

AEDmaster moedigt u aan

Daarom steunen wij het initiatief van van harte en proberen en dragen ook hier ons steentje aan bij. Wij doen dit geheel op onze eigen wijze. Wij bieden een ieder die een AED bij ons een AED koopt € 50,- cashback. Het enige wat u moet doen is uw AED aanmelden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wij zijn van mening dat een AED actie enkel en alleen werkt als dit laagdrempelig is. Daarom houden wij het zo simpel mogelijk.

 1. U gaat naar: AED kopen op AEDmaster;
 2. De keuze bestaat uit een losse AED of een AED pakket;
 3. AEDmaster verzendt AED;
 4. U hangt de AED, bij voorkeur buiten, op;
 5. AED aanmelden bij HartslagNu;
 6. De bevestiging van de registratie mailt u naar AEDmaster;
 7. AEDmaster maakt € 50,- naar u over.

Veelgestelde vragen HartslagNu

Hieronder staan de meest gestelde vragen en de werkwijze. Heeft u een vraag die er niet tussen staat, neem dan contact met ons.

U kunt elke AED aanmelden. Wat belangrijk is dat u aangeeft of de AED op een openbare plek hangt of niet. Onze voorkeur heeft een openbare plek, omdat deze AED’s 24/7 toegankelijk zijn. HartslagNu alarmeert enkel burgerhulpverleners voor AED’s die openbaar toegankelijk zijn. Dus ligt uw AED in huis dan wordt deze niet ingezet.

De AED beheerder zorgt ervoor dat de AED operationeel blijft. Tevens checkt hij/zij of de AED kast nog functioneert. Tegenwoordig zie je dat de zelftest, van een AED, zich steeds verder ontwikkelt. Kiest u voor een 3e generatie AED dan kunt u de AED op afstand uitlezen. Hierdoor hoeft u niet meer ter plaatse te zijn. De AED beheerder zorgt er ook voor dat de AED, na inzet, weer gebruiksklaar is. Dat houdt in dat hij/zij de accu, de elektroden en de safe-set vervangt. HartslagNu vergoedt deze kosten.

Als u burgerhulpverlener bent, kunt u op de site van HartslagNu inloggen. In ‘mijn omgeving’ ziet u alle AED’s die in uw regio zijn aangemeld. Daarnaast is er een app beschikbaar. U ziet enkel de AED’s in uw buurt zien als burgerhulpverlener bent en dus niet als beheerder.

Nee dat hoeft niet het geval te zijn. Een slachtoffer heeft een hartstilstand en dit wordt gemeld. Met de oproep worden meerdere burgerhulpverleners opgeroepen. De dichtstbijzijnde hulpverlener wordt direct ter plaatste gestuurd om te starten met de levensreddende handelingen. De tweede burgerhulpverlener gaat naar de AED in de buurt van het slachtoffer. Voor de veiligheid worden er meerdere hulpverleners naar verschillende AED’s gestuurd, want het is altijd mogelijk dat er eentje niet werkt.

Het hangt er vanaf of u als AED beheerder ook wordt opgeroepen bij een hartstilstand in de buurt. Dit heeft er mee te maken of u in het bezit bent van de juiste certificaten en deze ook bekend zijn bij HartslagNu. Aangezien een AED beheerder een vrijwilliger is, kan HartslagNu u hier niet toe verplichten. Wij adviseren elke AED beheerder wel burgerhulpverlener te worden. U bent namelijk altijd dicht in de buurt van een beschikbare AED.

De kans dat u aansprakelijk wordt gesteld is erg klein. Stel er wordt een onderzoek ingesteld dan wordt er enkel en alleen gekeken of u goed gehandeld hebt, u niet nalatig bent geweest en geen wetten hebt overschreden. Echter wordt een groot gedeelte van deze zorg door HartslagNu weggehaald. Ze sturen u tijdig een herinnering als elektroden vervangen moeten worden of als de accu aan vervanging toe is.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste AED?

Wij, van AEDmaster, begrijpen dat het alsnog moeilijk kan zijn om de juiste AED kast te kiezen. Op zoek naar de beste prijs? Vraag een offerte op. Wilt u een AED kopen? Kijk dan bij onze voordelige AED pakketten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag.

Ga snel naar

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

Gerelateerd nieuws

Arky

AED kasten van Arky De AED wandkasten van Arky is één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er

» Lees meer

Defibtech

AED merk Defibtech Wat is het AED merk Defibtech en welke AED’s hebben ze? Welke voor-en nadelen heeft het merk? Wij geven hier u graag

» Lees meer

AED kopen als bedrijf

Waarom een AED kopen als bedrijf? Waarom zou u als bedrijf een AED kopen? Hiervoor liggen verschillende redenen aan ten grondslag. De voornaamste is natuurlijk

» Lees meer

Physio Control

AED merk Physio Control Wat is het AED merk Physio Control en welke AED’s hebben ze? Welke voor-en nadelen heeft het merk? Wij geven hier

» Lees meer

AIVIA

AED kasten van Aivia De AED kasten van AIVIA zijn één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er

» Lees meer

Wetgeving AED

AED wetgeving; hoe zit dit? De AED wetgeving is op 26 mei 2020 gewijzigd. Onze AED’s voldoen aan de vernieuwde MDR wet en beschikken over

» Lees meer

AED servicecontract

AED servicecontract Het AED servicecontract lijkt op het eerste gezicht een prima keuze. Zeker voor ons Nederlanders, want wij als Nederlanders zijn vaak bereid om

» Lees meer

SixCase

AED kasten van Sixcase De AED wandkasten van SixCase zijn één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er

» Lees meer

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel