HartslagNu

Table of Contents

HartslagNu is in het leven geroepen om de toegang tot de AED’s, die verspreid over Nederland hangen, te optimaliseren. Het is namelijk zonde dat AED’s wel beschikbaar zijn, maar er geen beroep op wordt gedaan.

Bestuur HartslagNu

HartslagNu is mede opgericht door de Hartstichting en zij zit dan ook in het bestuur. Naast de Hartstichting zitten; Axira Ambulancezorg en het Witte kruis ook in het bestuur. Het is mogelijk om als vereniging en/of stichting u aan te melden bij Hartslagnu. U krijgt de beschikking over AED gerelateerde informatie en toegang tot de locaties, waar de AED’s in uw regio, hangen.

HartslagNu en AEDmaster

AEDmaster is opgericht om haar steentje bij te dragen aan de maatschappelijke bewustwording van de AED en het gebruik hiervan. Wij bereiken dit op vele manieren. Zoals de sponsoring van evenementen, festivals en buurtfeesten. Onze sponsoring bestaat uit het belangeloos beschikbaar stellen van AED’s, tijdens deze gebeurtenis. Wij zijn daarnaast 100% onafhankelijk, bieden enkel en alleen AED merken die aan de wet- en regelgeving voldoen en informeren u zo goed als wij kunnen.

Daarom steunen wij het initiatief van HartslagNu van harte en proberen en dragen ook hier ons steentje aan bij. Wij doen dit geheel op onze eigen wijze. Wij bieden een ieder die een AED bij ons een AED koopt € 50,- cashback. Het enige wat u moet doen is uw AED aanmelden bij HartslagNu.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wij zijn van mening dat een AED actie enkel en alleen werkt als dit laagdrempelig is. Daarom houden wij het zo simpel mogelijk.

  1. U gaat naar: AED kopen op AEDmaster;
  2. De keuze bestaat uit een losse AED of een AED pakket;
  3. De AED bestelling wordt naar uw huis verzonden;
  4. U hangt de AED, bij voorkeur buiten, op;
  5. U meldt de AED aan bij HartslagNu;
  6. De bevestiging van de registratie mailt u naar AEDmaster;
  7. AEDmaster maakt € 50,- naar u over.

Veelgestelde vragen HartslagNu

Hieronder staan de meest gestelde vragen betreffende HartslagNu en de werkwijze. Heeft u een vraag die er niet tussen staat, neem dan contact met ons, zodat wij de lijst met veelgestelde vragen kunnen bijwerken.

1. Kan elke AED aangemeld worden bij Hartslagnu?

Kan elke AED aangemeld worden bij HartslagNu?

Alle AED’s kunnen worden toegevoegd aan HartslagNu. Wat belangrijk is dat u aangeeft of de AED op een openbare plek hangt of niet. Onze voorkeur heeft een openbare plek, omdat deze AED’s 24/7 toegankelijk zijn. HartslagNu alarmeert enkel burgerhulpverleners voor AED’s die openbaar toegankelijk zijn. Iemand met een AED die in huis of in een auto ligt, kan zelf wel worden gealarmeerd, maar de burgerhulpverleners ontvangen dan geen oproep om de AED op te halen.

2. Wat moet ik als AED beheerder doen?

Wat moet ik als AED beheerder doen?

De voornaamste taak van u, als AED beheerder, is er voor zorgen dat de AED regelmatig gecontroleerd wordt. Tevens moet er gecheckt worden of de kast nog functioneert. Tegenwoordig zie je dat de zelftest, van een AED, zich steeds verder ontwikkelt. Kiest u voor een 3e generatie AED dan kunt u de AED op afstand uitlezen. Hierdoor hoeft u niet meer ter plaatse te zijn. Daarnaast moet u er voor zorgen dat de AED, na inzet, weer gebruiksklaar wordt gemaakt. De kosten hiervoor worden vergoed.

3. Hoe vind ik de AED's in mijn omgeving?

Hoe vind ik de AED’s in mijn omgeving?

Als u burgerhulpverlener bent, kunt u op de site van HartslagNu inloggen. Vervolgens kiest u voor ‘mijn omgeving’ en alle AED’s, bij u in de regio, worden getoond. Daarnaast is er ook een app beschikbaar. Met deze app ziet u ook alle AED’s in de buurt. Dit kunt u enkel zien als u AED burgerhulpverlener bent en niet als AED beheerder.

4. Wordt ik altijd naar de dichtstbijzijnde AED gestuurd?

Wordt ik altijd naar de dichtstbijzijnde AED gestuurd?

Nee dat hoeft niet het geval te zijn. Wanneer een slachtoffer een hartstilstand heeft en de melding wordt gemaakt, dan worden altijd meerdere burgerhulpverleners opgeroepen. De dichtstbijzijnde hulpverlener wordt direct ter plaatste gestuurd om te starten met de levensreddende handelingen. De tweede burgerhulpverlener wordt naar de dichtstbijzijnde AED gestuurd. Daarnaast worden er altijd meerdere hulpverleners naar een AED gestuurd, want het is altijd mogelijk dat er eentje niet werkt.

5. Moet een AED beheerder ook reanimeren?

Moet een AED beheerder ook reanimeren?

Het hangt er vanaf of u als AED beheerder ook wordt opgeroepen bij een hartstilstand in de buurt. Dit heeft er mee te maken of u in het bezit bent van de juiste certificaten en deze ook bekend zijn bij HartslagNu. Aangezien een AED beheerder een vrijwilliger is, kan HartslagNu u hier niet toe verplichten. Wij adviseren elke AED beheerder wel burgerhulpverlener te worden. U bent namelijk altijd dicht in de buurt van een beschikbare AED.

6. Wie is er verantwoordelijk over de AED?

Wie is er verantwoordelijk over de AED?

De kans dat u aansprakelijk wordt gesteld is erg klein. Stel er wordt een onderzoek ingesteld dan wordt er enkel en alleen gekeken of u goed gehandeld hebt, u niet nalatig bent geweest en

geen wetten hebt overschreden. Echter wordt een groot gedeelte van deze zorg door HartslagNu weggehaald. Ze sturen u tijdig een herinnering als elektroden vervangen moeten worden of als de accu aan vervanging toe is.

aed kopen  Korting bij AEDmaster, AED aanmelden bij hartslagnuAED offerte