HartslagNu registreert uw AED in oproepsysteem.

HartslagNu registreert uw AED in het landelijke oproepsysteem en daarmee helpt u de landelijke dekking te vergroten. Waar de eerste 6 minuten alles bepalend zijn in de alarmering. Aanmelden kan via de site of de HartslagNu app. Op het moment zijn er veel AED’s niet aangemeld. Hierdoor kan de AED niet worden ingezet. AEDmaster helpt HartslagNu om deze landelijke dekking te vergroten. Dus heeft u een AED nodig of wilt u weten of er een AED in de buurt hangt? Wij helpen graag!

Bestuur HartslagNu

HartslagNu is mede opgericht door de Hartstichting en zij zit dan ook in het bestuur. Naast de Hartstichting zitten; Axira Ambulancezorg en het Witte kruis ook in het bestuur. Het is mogelijk om als vereniging en/of stichting u aan te melden. U krijgt de beschikking over AED gerelateerde informatie en toegang tot de locaties, waar de AED’s in uw regio, hangen.

AEDmaster

AEDmaster is opgericht om haar steentje bij te dragen aan de maatschappelijke bewustwording en de landelijke dekking van de AED. Wij bereiken dit op vele manieren. Zoals de sponsoring van evenementen, festivals en buurtfeesten. Onze sponsoring bestaat uit het belangeloos beschikbaar stellen van AED’s, tijdens deze gebeurtenis. Wij zijn daarnaast 100% onafhankelijk, bieden enkel en alleen AED merken die aan de wet- en regelgeving voldoen en informeren u zo goed als wij kunnen.

Daarom steunen wij het initiatief van van harte en proberen en dragen ook hier ons steentje aan bij. Wij doen dit geheel op onze eigen wijze. Wij bieden een ieder die een AED bij ons een AED koopt € 50,- cashback. Het enige wat u moet doen is uw AED aanmelden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wij zijn van mening dat een AED actie enkel en alleen werkt als dit laagdrempelig is. Daarom houden wij het zo simpel mogelijk.

  1. U gaat naar: AED kopen op AEDmaster;
  2. De keuze bestaat uit een losse AED of een AED pakket;
  3. AEDmaster verzendt AED;
  4. U hangt de AED, bij voorkeur buiten, op;
  5. AED aanmelden bij HartslagNu;
  6. De bevestiging van de registratie mailt u naar AEDmaster;
  7. AEDmaster maakt € 50,- naar u over.

Veelgestelde vragen HartslagNu

Hieronder staan de meest gestelde vragen en de werkwijze. Heeft u een vraag die er niet tussen staat, neem dan contact met ons.

1. Alle AED's aanmelden bij Hartslagnu?

Elke AED aanmelden?

U kunt elke AED aanmelden. Wat belangrijk is dat u aangeeft of de AED op een openbare plek hangt of niet. Onze voorkeur heeft een openbare plek, omdat deze AED’s 24/7 toegankelijk zijn. HartslagNu alarmeert enkel burgerhulpverleners voor AED’s die openbaar toegankelijk zijn. Dus ligt uw AED in huis dan wordt deze niet ingezet.

2. Wat moet ik als AED beheerder doen?

Wat moet ik als AED beheerder doen?

De AED beheerder zorgt ervoor dat de AED operationeel blijft. Tevens checkt hij/zij of de AED kast nog functioneert. Tegenwoordig zie je dat de zelftest, van een AED, zich steeds verder ontwikkelt. Kiest u voor een 3e generatie AED dan kunt u de AED op afstand uitlezen. Hierdoor hoeft u niet meer ter plaatse te zijn. De AED beheerder zorgt er ook voor dat de AED, na inzet, weer gebruiksklaar is. Dat houdt in dat hij/zij de accu, de elektroden en de safe-set vervangt. HartslagNu vergoedt deze kosten.

3. Hoe vind ik de AED's in mijn omgeving?

Hoe vind ik de AED’s in mijn omgeving?

Als u burgerhulpverlener bent, kunt u op de site van HartslagNu inloggen. In ‘mijn omgeving’ ziet u alle AED’s die in uw regio zijn aangemeld. Daarnaast is er een app beschikbaar. U ziet enkel de AED’s in uw buurt zien als burgerhulpverlener bent en dus niet als beheerder.

4. Gaat u altijd naar de dichtstbijzijnde AED?

Gaat u altijd naar de dichtstbijzijnde AED?

Nee dat hoeft niet het geval te zijn. Een slachtoffer heeft een hartstilstand en dit wordt gemeld. Met de oproep worden meerdere burgerhulpverleners opgeroepen. De dichtstbijzijnde hulpverlener wordt direct ter plaatste gestuurd om te starten met de levensreddende handelingen. De tweede burgerhulpverlener gaat naar de AED in de buurt van het slachtoffer. Voor de veiligheid worden er meerdere hulpverleners naar verschillende AED’s gestuurd, want het is altijd mogelijk dat er eentje niet werkt.

5. Moet een AED beheerder ook reanimeren?

Moet een AED beheerder ook reanimeren?

Het hangt er vanaf of u als AED beheerder ook wordt opgeroepen bij een hartstilstand in de buurt. Dit heeft er mee te maken of u in het bezit bent van de juiste certificaten en deze ook bekend zijn bij HartslagNu. Aangezien een AED beheerder een vrijwilliger is, kan HartslagNu u hier niet toe verplichten. Wij adviseren elke AED beheerder wel burgerhulpverlener te worden. U bent namelijk altijd dicht in de buurt van een beschikbare AED.

6. Wie is er verantwoordelijk over de AED?

Wie is er verantwoordelijk over de AED?

De kans dat u aansprakelijk wordt gesteld is erg klein. Stel er wordt een onderzoek ingesteld dan wordt er enkel en alleen gekeken of u goed gehandeld hebt, u niet nalatig bent geweest en

geen wetten hebt overschreden. Echter wordt een groot gedeelte van deze zorg door HartslagNu weggehaald. Ze sturen u tijdig een herinnering als elektroden vervangen moeten worden of als de accu aan vervanging toe is.

aed kopen  Korting bij AEDmaster, AED aanmelden bij hartslagnuAED offerte