Wereld Hart Dag – World Restart Heart a Day (2021)

De komende periode zijn er twee dagen waar extra aandacht voor het hart wordt gevraagd. Er wordt op 29 september 2021 gestart met wereld hart dag en op 16 oktober wordt er extra aandacht gevraagd voor World Restart A Heart Day. Beide dagen zijn er om stil te staan bij de gevolgen van een hartstilstand, maar ook om de AED onder de aandacht te brengen. Iedereen kan levens redden. Dus u ook!

Wereld hart dag

Wereld hart dag 29 september 2021

Wereld hart dag wordt jaarlijks op 29 september gevierd, met als doel het bewustzijn van hart- en vaatziekten te vergroten. De internationale feestdag is tot stand gekomen door de World Heart Federation. Hart- en vaatziekten (HVZ) zijn wereldwijd de meest voorkomende doodsoorzaak. Jaarlijks nemen meer dan 90 landen deel aan deze internationale viering. Als gevolg hiervan is Wereld hart dag een effectief middel gebleken om informatie over HVZ te verspreiden. De hoge mate van betrokkenheid van regeringen en organisaties is het belangrijkst voor ontwikkelingslanden, die zwaar door deze ziekten worden getroffen.

World Restart Heart a Day en AEDmaster. Koop AED met kortingWorld Restart A Heart Day

World Restart A Heart Day vraagt op 16 oktober 2021 extra aandacht voor reanimatie en het gebruik van de AED bij een hartstilstand. Bedrijven, instellingen, opleiders en verenigingen sluiten hun handen ineen om dit extra onder de aandacht te brengen. Elk jaar wordt er een onderwerp gekozen. Dit jaar ligt de focus op alle mensen die ervaring hebben met de reanimatie van een slachtoffer met een hartstilstand. Voor de AED bedieners en de EHBO-ers zijn dit zeer ingrijpende gebeurtenissen. Daarom is het zo belangrijk dat de hulpverleners hun verhaal kunnen delen.

AEDmaster geeft 10% korting

AEDmaster steunt beide initiatieven door iedereen 10% korting te geven op elke aankoop in de webshop van AEDmaster. Dus wilt u een AED kopen of heeft u nieuwe elektroden nodig? U ontvangt vanaf 25 september t/m 20 oktober 10% korting op al uw aankopen. Hiervoor gebruikt u de code: Hart2021. Deze kunt u invoeren in uw winkelmand. Samen maken wij Nederland hartveiliger!