Defibrillator kopen?

Defibrillator kopen? In Nederland wint de AED (Automatische Externe Defibrillator)  steeds meer aan populariteit. Naast de ziekenhuizen en andere professionele zorgverleners kopen ook steeds meer particulieren een defibrillator kopen. Een goed voorbeeld zijn de defibrillators die per buurt worden aangeschaft. Om voldoende budget te sparen, worden er veelal sponsoracties georganiseerd en maakt men gebruik van crowdfunding. Zo draagt een ieder zijn/haar steentje. Daarnaast zie je op de zakelijke markt ook steeds meer bedrijven die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. De bedrijven schaffen een defibrillator aan om, zowel eerste hulp op de werkvloer als in de directe omgeving te bieden. Wij adviseren bedrijven om goed zichtbaar te zijn, vanaf de openbare weg, dat er defibrillator aanwezig is. Direct naar alle Defibrillators.Defibrillator kopen

De eerste 6 minuten

Een defibrillator redt levens. Per dag krijgen ruim 35 mensen in Nederland een hartaanval. Dus als u een defibrillator gaat kopen met buurt, VVE of als bedrijf de redt  een groot gedeelte van de (hart)patiënten. Zolang de defibrillator op een herkenbare plek hangt, kunnen omstanders eenvoudig de defibrillator gebruiken. Op het moment zijn er ongeveer 20.000 AED’s geregistreerd in Nederland, echter is dit veel te weinig om elk slachtoffer van reanimatie te voorzien. Namelijk; de eerste 6 minuten, nadat iemand een hartaanval krijgt, zijn cruciaal voor de overlevingskansen. Daarom streven wij, als AEDmaster, naar een nog grotere bewustwording onder alle inwoners van Nederland. Om hier ons steent je aan bij te dragen verzorgen wij regelmatig informatieavonden. 

Defibrillator kopen voor buurt

U gaat voor uw bedrijf of als particulier een defibrillator kopen, dan zijn er meerdere mogelijkheden. Een van de mogelijkheden is dat de lokale supermarkt een defibrillator aanschaft. De ondernemer stelt deze vervolgens beschikbaar aan de buurt. Een tweede mogelijkheid is de buurtvereniging of ene sportclub. Bij verzamelgebouwen zoals bijvoorbeeld een appartementencomplex wordt het meestal de Vereniging van Eigenaars (VvE) ingeschakeld. Er bestaan landelijke initiatieven, zoals die van de Nederlandse Hartstichting waarbij het samen met Philips HeartStart wordt gestimuleerd om de buurt waarin je woont veiliger te maken.

Defibrillator kopen met subsidie

Iedereen kan dus een defibrillator kopen of huren. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om voor de aanschaf van een defibrillator, subsidie te ontvangen. Als u als organisatie of bedrijf in het bezit bent van een defibrillator en deze inzet voor je omgeving, dan bieden enkele gemeenten een AED subsidie aan. Een defibrillator kopen is altijd maatwerk, dus zorg ervoor dat u zich goed laat informeren. Daarom helpen wij u graag bij het maken van de juiste keus.

AED kopen met hulp?

U gaat een AED kopen, maar u niet precies welke? Dan adviseren wij u gebruik te maken van onze speciale AED offerte tool. Met deze AED offerte tool kunt u, vooraf, eenvoudig kiezen welke weg u wilt bewandelen. Dat houdt in dat als u precies weet welke AED u wilt aanschaffen u binnen 30 seconde klaar bent. Weet u niet precies welke defibrillator u wilt kopen, dan kunt u gebruik maken van de uitgebreidere AED offerte tool. Er wordt een complete situatieschets gemaakt, waardoor wij u de juiste AED of het juiste AED pakket kunnen aanbieden.

Wij begrijpen dat het alsnog moeilijk kan zijn om de juiste AED te kiezen. Daarom zijn wij op verschillende manieren te bereiken. Heeft u een vraag? Stel deze gerust, want daarom zijn wij er.