Defibrillator kopen?

Table of Contents

In Nederland wint de Automatische Externe Defibrillator steeds meer aan populariteit. Naast de ziekenhuizen en andere professionele zorgverleners kopen ook steeds meer particulieren een defibrillator kopen. Een goed voorbeeld zijn de defibrillators die per buurt worden aangeschaft. Om voldoende budget te sparen, worden er veelal sponsoracties georganiseerd en maakt men gebruik van crowdfunding. Zo draagt een ieder zijn/haar steentje. Daarnaast zie je op de zakelijke markt ook steeds meer bedrijven die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. De bedrijven schaffen een defibrillator aan om, zowel eerste hulp op de werkvloer als in de directe omgeving te bieden. Wij adviseren bedrijven om goed zichtbaar te zijn, vanaf de openbare weg, dat er defibrillator aanwezig is.

Direct een AED kopen

De eerste 6 minuten

Een defibrillator redt levens. Per dag krijgen ruim 35 mensen in Nederland een hartaanval. Met een defibrillator in de buurt red je een groot gedeelte van de (hart)patiënten gered. Zolang de defibrillator op een herkenbare plek hangt, kunnen omstanders eenvoudig de defibrillator gebruiken. Op het moment zijn er ongeveer 20.000 AED’s geregistreerd in Nederland, echter is dit veel te weinig om elk slachtoffer van reanimatie te voorzien. Namelijk; de eerste 6 minuten, nadat iemand een hartaanval krijgt, zijn cruciaal voor de overlevingskansen. Daarom streven wij, als AEDmaster, naar een nog grotere bewustwording onder alle inwoners van Nederland. Om hier ons steent je aan bij te dragen verzorgen wij regelmatig informatieavonden. 

Defibrillator kopen voor buurt

Als u voor uw bedrijf of als particulier voor in de buurt een AED koopt, zijn er meerdere mogelijkheden. Een van de mogelijkheden is dat de lokale supermarkt een defibrillator aanschaft. De ondernemer stelt deze vervolgens beschikbaar aan de buurt. Een tweede mogelijkheid is de buurtvereniging of ene sportclub. Bij verzamelgebouwen zoals bijvoorbeeld een appartementencomplex wordt het meestal de Vereniging van Eigenaars (VvE) ingeschakeld. Er bestaan landelijke initiatieven, zoals die van de Nederlandse Hartstichting waarbij het samen met Philips HeartStart wordt gestimuleerd om de buurt waarin je woont veiliger te maken.

Defibrillator kopen met subsidie

Iedereen kan dus eigenlijk een defibrillator kopen of huren. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om voor de aanschaf van een defibrillator, subsidie te ontvangen. Als u als organisatie of bedrijf in het bezit bent van een defibrillator en deze inzet voor je omgeving, dan bieden enkele gemeenten een AED subsidie aan. Een defibrillator kopen is altijd maatwerk, dus zorg ervoor dat u zich goed laat informeren. Daarom helpen wij u graag bij het maken van de juiste keus.

Ik heb hulp nodig bij het kiezen van de juiste defibrillator?

Wij, van AEDmaster, begrijpen als geen ander dat het alsnog moeilijk is om de juiste AED te kiezen. Daarom zijn wij op verschillende manieren te bereiken. Heeft u een vraag? Stel deze gerust, want daarom zijn wij er.