Doorzoek de kennisbank

De wereldwijde AED markt blijft groeien

Volgens het onderzoek van The Insight Partners werd de wereldwijde AED markt in 2021 geschat op ruim 10 miljard euro en zal deze naar verwachting in 2028 bijna 15 miljard euro bedragen, met een jaarlijks groeipercentage van 5,1% tussen 2021 en 2028.

De factoren die hier aan ten grondslag liggen

De eerste factor is de toename van hart- en vaatziekten. Dit komt doordat mensen steeds ouder, maar ook zwaarden, worden. Daarnaast dragen de opleidings- en bewustmakingsprogramma’s voor cardiopulmonale reanimatie en AED‘s bij aan deze marktgroei.

Belangrijkste oorzaak van sterfte zijn hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten behoren wereldwijd tot de belangrijkste oorzaken van ziekte en sterfte. Volgens de WHO sterven er jaarlijks wereldwijd ongeveer 17,9 miljoen mensen aan een hart- en vaatziekte. Over het algemeen zijn 4 van de 5 sterfgevallen te wijten aan hartaanvallen en beroertes.

Ongezonde leefgewoontes dragen ook bij AED markt

Daarnaast zijn ongezonde levensgewoonten zoals tabaksgebruik, slechte voeding, gebrek aan lichaamsbeweging en overmatig alcoholgebruik ook de oorzaken van hart- en vaatziekten. Dergelijke snel stijgende gevallen vereisen defibrillatoren als een essentieel reanimatie-instrument. Hierdoor wordt de Automatische Externe Defibrillator (AED) steeds populairder. Aangezien dit apparaat patiënten met een plotselinge hartstilstand kan reanimeren.

De belangrijkste spelers op de AED markt

De belangrijkste spelers die een sleutelrol spelen op de wereldwijde AED markt zijn onder andere Medtronic, Abbott, Boston Scientific Corporation, Koninklijke Philips N.V., Biotronik, Inc, Zoll Medical Corporation, Nihon Kohden Corporation, Progetti SRL, CU Medical Systems, Inc, en Shenzhen Mindray Biomedical Electronics Co., Ltd.

De markt is volop in beweging

Bovenstaande partijen zijn volop in beweging om nieuwe producten te ontwikkelen, samenwerkingen aan te gaan en overnames te doen. Dit geeft aan dat de wereldwijde AED markt nog lang niet verzadigd is, maar toch wordt het moeilijk om bovenstaande groei te realiseren. De voornaamste reden zijn de enorme grondstoftekorten, waardoor alle grote spelers productieproblemen hebben.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste AED?

Wij, van AEDmaster, begrijpen dat het alsnog moeilijk kan zijn om de juiste AED kast te kiezen. Op zoek naar de beste prijs? Vraag een offerte op. Wilt u een AED kopen? Kijk dan bij onze voordelige AED pakketten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag.

Ga snel naar

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

Gerelateerd nieuws

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel