Doorzoek de kennisbank

Automatische Externe Defibrillator

AED is een afkorting voor Automatische Externe Defibrillator. De functie van de AED is het herstellen van het hartritme bij een hartstilstand. Dit gebeurt met een draagbaar (extern) apparaat. Dit apparaat wordt zowel bij volwassenen als bij kinderen gebruikt. Om het hartritme succesvol te herstellen is ”tijd” van doorslaggevende betekenis. De ”eerste 6 minuten” zijn cruciaal. Dit is hoe Wikipedia het beschrijft.

Wat doet een Automatische Externe Defibrillator nog meer?

Een Automatische Externe Defibrillator of AED doet meer dan alleen het toedienen van een schok. Namelijk als het hart weer geactiveerd is, blijft het de hartslag registeren. Dit is essentieel voor het ambulancepersoneel, dat vaak als eerste hulpdienst ter plekke is. Deze informatie helpt het slachtoffer en is vergroot de kans op herstel.

Hartritme herstellen, hoe dan?

Als een persoon een hartstilstand heeft, wordt er geen bloed meer door het lichaam gepompt. Dit is essentieel, want het hart pompt zuurstofrijk bloed naar alle belangrijke organen in het lichaam. Als deze organen (te lang) geen zuurstof ontvangen, sterft het lichaam. Of er ontstaat permanente schade aan het lichaam. Door een Automatische Externe Defibrillator, tijdig te gebruiken, kan dit voorkomen worden. Het belangrijkste is dat de AED-instructie nauwkeurig wordt opgevolgd. Meestal bestaat de instructie uit een gesproken bericht. Als alle stappen zijn uitgevoerd, geeft de Automatische Externe Defibrillator een schok aan het hart. Op deze manier wordt het hart op de juiste manier geprikkeld en wordt het hartritme weer hersteld.

Hartritme herstellen, hoe dan?

Als een persoon een hartstilstand heeft, wordt er geen bloed meer door het lichaam gepompt. Dit is essentieel, want het hart pompt zuurstofrijk bloed naar alle belangrijke organen in het lichaam. Als deze organen (te lang) geen zuurstof ontvangen, sterven vitale organen af. Hierdoor ontstaat er permanente schade aan het lichaam. Door een Automatische Externe Defibrillator in te zetten, kan dit voorkomen worden. 

AED instructie

Het belangrijkste is dat de AED-instructie nauwkeurig wordt opgevolgd. De instructies ontvangt u door audio berichten, zodat u zich zelf over het slachtoffer kan ontfermen. Er zijn AED’s op de markt die naast auditieve ook visuele ondersteuning bieden. Als alle stappen zijn uitgevoerd, geeft de Automatische Externe Defibrillator een schok aan het hart. Hierdoor  wordt het hart op de juiste manier geprikkeld en het hartritme weer hersteld.

Hoe werkt een AED?

Waar moet ik opletten bij de aanschaf?

Er zijn veel verschillende AED’s op de markt. Het belangrijkste is dat u een Automatische Externe Defibrillator aanschaft die over een CE-markering beschikt of een FDA keurmerk heeft. Dan weet u zeker dat het aan alle wettelijk gestelde kwaliteitseisen voldoet. Daarnaast is het belangrijk om te weten voor wie de AED geschikt is. Namelijk, niet alle AED’s zijn geschikt voor kinderen. U moet aparte kinderelektroden aanschaffen. De Zoll 3 AED is zowel geschikt voor kinderen als volwassenen. U heeft hier dus geen aparte kinderelektroden voor nodig. Verder is het belangrijk om te weten in welke omgeving de AED gebruikt wordt.

Hulp bij het AED kopen?

U wilt een AED kopen, maar weet niet precies welke? Dan adviseren wij u gebruik te maken van onze speciale offerte tool. Met deze AED offerte tool kunt u, vooraf, eenvoudig kiezen welke weg u wilt bewandelen. Dat houdt in dat als u precies weet welke AED u wilt aanschaffen u binnen 30 seconde klaar bent. Weet u niet precies welke defibrillator u wilt kopen, dan kunt u gebruik maken van de uitgebreidere AED offerte tool. Er wordt een complete situatieschets gemaakt, waardoor wij u de juiste defibrillator of het juiste AED pakket kunnen aanbieden.

Ga snel naar

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

Gerelateerd nieuws

Defibtech

AED merk Defibtech Wat is het AED merk Defibtech en welke AED’s hebben ze? Welke voor-en nadelen heeft het merk? Wij geven hier u graag

» Lees meer

AED aanmelden

AED aanmelden Uw AED aanmelden loont. Doordat u uw AED aanmeldt is de kans op een succesvolle reanimatie, bij u in de buurt, groter. U

» Lees meer

AED aanschaffen

AED aanschaffen? Praktische tips. U wilt een AED aanschaffen, maar met welke zaken moet u precies rekening mee houden? Om deze vraag te beantwoorden zijn

» Lees meer

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel