Doorzoek de kennisbank

AED kasten van Aivia

De AED kasten van AIVIA zijn één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er te verkrijgen? Wat zijn haar plus- en minpunten? Dit zijn de vragen waar wij antwoord op gaan geven. Oftewel gaat u een AED wandkast kopen? Dan beschikt u in ieder geval over de juiste informatie. Natuurlijk geven wij, aan het einde van het artikel, ook onze mening.

Het merk AIVIA

Het merk AIVIA levert een breed assortiment aan wandkasten voor AED’s. De kasten zijn ontwikkeld door het franse bedrijf Pyrescom, die begonnen is 1984. Pyrescom brengt innovatieve oplossingen op de markt op het gebied van ontwerp, hardware en software. Sinds 2005 wordt het assortiment ontworpen en ontwikkeld, dit was zelfs nog voor AED’s beschikbaar waren voor het grote publiek. Hun doel is om toegang tot AED’s te vergemakkelijken en juist gebruik en bescherming van de AED te garanderen. Wereldwijd zijn er al meer dan 160.000 wandkasten geïnstalleerd.

De wandkasten van AIVIA

Het AIVIA bescherming-assortiment bestaat uit 6 kasten: AIVIA S,100, 200, 210, 220 en 230. De kasten zijn ontworpen zodat elke AED er in past. Alle modellen (behalve de AIVIA S) hebben automatische dag/nacht verlichting die zich aanpast aan het lichtniveau. Verder zijn de wandkasten voorzien van akoestische en visuele alarmen die afgaan wanneer hij wordt geopend. De materialen die gebruikt worden om de kasten te maken (ABS en polycarbonaat) zijn algemeen bekend in de industriële sector vanwege de uitstekende sterke en duurzame eigenschappen. De S is een basiseenheid die aan de wand gemonteerd dient te worden en beschikt niet over elektronica. Deze AED wandkast is geschikt voor binnen.

Aivia binnenkast

De AIVIA 100 werkt op batterijen (vier LR20) en ook deze kast is uitsluitend ontworpen voor binnen gebruik. Echter de 200, 210, 220 en 230 werken op 24V netvoeding. De AED kast AIVIA 200 beschikt over gereguleerde verwarming en ventilatie en is bedoeld voor buiten gebruik.

Aivia buitenkast

De AIVIA 210, 220 en 230 beschikken alledrie over optionele gereguleerde verwarming en ventilatie en zijn daarom geschikt voor zowel buiten als binnen gebruik. Daarnaast beschikken de AIVIA AED kast 210 en 230 over een elektromechanisch slot dat gebruikt maakt van een 4-cijferige numerieke code. De AIVIA 220 en 230 beschikken allebei over een handsfree deurtelefoon. 

AIVIA assistance range

Deze modellen zijn gekoppeld aan de AIVIAnet Cloud service die bewaking op afstand mogelijk maakt. Naast het controleren van de werking van de AED, wordt ook alle informatie met betrekking tot de omgeving van de AED doorgegeven. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld opening van AIVIA wandkast, verwijdering van de AED, afwijkende temperaturen en verlopen verbruiksartikelen. De foto-check is een optie die beschikbaar is op alle modellen uit deze serie. Wanneer de behuizing wordt geopend en de AED wordt verwijderd, wordt er een foto gemaakt met infrarood lens en deze wordt automatisch verzonden. De kasten beschikken over 24V netvoeding (ELV) en zijn uitgerust met optionele gereguleerde verwarming en ventilatie. Hierdoor kunnen ze zowel binnen als buiten worden gebruikt.

De verschillende soorten

Er zijn 4 soorten beschikbaar: AIVIA 300, 310, 320 en 330. De AIVIA 300 is het instapmodel. De AIVIA 310, 320 en 330 hebben een mechanisch beveiligd openingsmechanisme dat gebruik maakt van een numerieke code (4 cijfers) of een RFID-badge. Een gesproken alarm voor de hulpdiensten kan worden geactiveerd en geautomatiseerd via de handsfree deurtelefoon die is geïnstalleerd in de AIVIA 320 en AIVIA 330. In het bijzonder is het met de AIVIA 330 ook mogelijk om met VoIP (Voice over Internet Protocol) te bellen.

AIVIA IoT

AIVIA IoT modellen maken gebruik gebruik van de LRWA-technologie (Long Range Wild Area, draadloze frequenties) om gegevens over de monitoring te verzenden. Deze innovatieve technologie garandeert communicatie over lange afstand met een zeer laag energieverbruik. Er zijn twee soorten verkrijgbaar in deze serie: AIVIA 100W en 200W. De 100W biedt bewaking op afstand voor de AED. Deze wandkast communiceert namelijk veilig met de AIVIAnet server en controleert op deze manier de status van de AED. De wandkast wordt geleverd met vier LR20 batterijen die voldoende stroom garanderen voor minimaal drie jaar. Deze AED wandkast kan binnen en buiten geïnstalleerd worden. Daarnaast is er de 200W, deze is ontworpen voor buiten en beschikt over gereguleerde ventilatie en verwarming. Ook met dit model kan de AED op afstand worden bewaakt. Mocht de stroomtoevoer wordt onderbroken, dan garandeert een back-up drie dagen doorlopende communicatie.

De plus- en minpunten van het merk AIVIA

De wandkasten van AIVIA bezitten allemaal over de huidige keurmerken (EU en VS) en ondergaan strenge kwaliteitscontroles. Een groot voordeel is dat het merk erg veel opties op de markt brengt. Van enigszins simpele instapmodellen tot aan vele specificaties zoals de foto-check, deurtelefoon en bewaking op afstand. Hierdoor zit er voor iedereen een wandkast tussen die aan zijn of haar specifieke verwachtingen voldoet. Verder kan het ontwerp van de kast aan de buitenkant ook aangepast worden naar eigen smaak. De prijzen van de verschillende wandkasten zijn zeer uiteenlopend.

Conclusie AEDmaster

Pyrescom is een betrouwbaar bedrijf die al jarenlang vele wandkasten op de merk heeft gebracht. Het merk is een leider op het gebied van productie van AED wandkasten. Met innovatieve ideeën op het gebied van ontwerp, hardware en software brengt het merk erg veel verschillende wandkasten op de markt. Hierdoor zal het merk vast en zeker een wandkast hebben die aan uw specifieke wensen voldoet.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste AED wandkast?

Wij, van AEDmaster, begrijpen dat het alsnog moeilijk kan zijn om de juiste AED kast te kiezen. Op zoek naar de beste prijs? Vraag een offerte op. Wilt u een AED kopen i.c.m. een Aivia kast? Kijk dan bij onze voordelige AED pakketen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag.

Ga snel naar

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

Gerelateerd nieuws

Samenwerking Studentenkorting

Ontvang 25% korting op de Lifepad AEDmaster gaat een unieke samenwerking aan met studentenkorting. De aanleiding zijn de verschillende nieuwsberichten waarin de veiligheid van studenten

» Lees meer

Physio Control

AED merk Physio Control Wat is het AED merk Physio Control en welke AED’s hebben ze? Welke voor-en nadelen heeft het merk? Wij geven hier

» Lees meer

Heartsine

AED merk Heartsine Het AED merk Heartsine is één van de AED merken die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED’s zijn er te verkrijgen?

» Lees meer

AED recyclen

AED recyclen? Ontvang korting op nieuwe AED AED recyclen, kan dat? Zo ja, hoe gaat dat dan in zijn werk? Deze twee vragen gaan wij

» Lees meer

SixCase

AED kasten van Sixcase De AED wandkasten van SixCase zijn één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er

» Lees meer

ROTAID

AED kasten van Rotaid De AED kasten van Rotaid zijn één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er

» Lees meer

Zoll

ZOLL AED’s: Modellen, Prijzen en Onderhoud Ontdek de wereld van ZOLL AED’s, waarin we de verschillende modellen, prijzen en onderhoud bespreken. Deze informerende pagina helpt

» Lees meer

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel