Doorzoek de kennisbank

AED's worden steeds duurder

Automatische Externe Defibrillatoren worden steeds duurder. Dit kan een reden zijn waardoor mensen minder snel een AED kopen. Een instapmodel kost tussen de € 900 – € 1300, maar er zijn ook AED’s te koop van € 2000.

Waarom zijn AED’s duur?

AED’s zijn heel betaalbaar als je kijkt naar alle geavanceerde functies, de onderzoeks- en ontwikkelingskosten, de productiekosten en de werkelijke eigendomskosten. Er zijn echter nog meer redenen die de prijs van AED’s beïnvloeden. In dit artikel bespreken we de kenmerken en redenen waarom AED’s duurder worden. Bovendien kijken we naar enkele goedkopere alternatieven.

Kosten van onderzoek en ontwikkeling

Ten eerste is het cruciaal om te begrijpen dat onderzoekskosten niet alleen gelden voor AED’s. Alle productie van medische hulpmiddelen valt onder het budget. Toch kost de ontwikkeling van AED’s tientallen miljoenen euro’s omdat ze aan verschillende eisen moeten voldoen, voordat ze op de markt komen:

  • Ontwikkelingskosten; AED’s moeten worden ontworpen met de huidige medische wetenschap die garandeert dat ze de patiënten niet schaden.
  • Testkosten; Uitgebreid testen van AED alvorens registratie FDA keurmerk.
  • Aanverwante artikelen; zoals elektroden en batterijen moeten worden getest in laboratoria.
  • Duurzaamheidstest; AED’s moeten worden getest op trillingen, vallen, waterbestendigheid en andere eigenschappen om de duurzaamheid te garanderen.

Regelgevingskosten voor AED’s

Een Defibrillator is een medisch apparaat. AED’s zijn medische apparatuur en dus moeten ze worden geregistreerd onder FDA (Food and Drug Administration). Als ze ook op de Amerikaanse markt aangeboden worden. De FDA heeft onlangs hard opgetreden tegen niet-geregistreerde defibrillatoren en heeft alle fabrikanten van apparaten opgedragen om een audit in te plannen of hun bedrijf te sluiten. Dit geldt ook voor de AED.

Gemiddelde auditkosten FDA

De kosten van een audit bij de FDA kost start vanaf 235.000 dollar. Wat kan oplopen tot tientallen miljoenen dollars. Bovendien is voor klinische proeven ook nog goedkeuring nodig. Het gaat dus niet enkel en alleen om regelgeving.

Kosten van AED-onderdelen

De afzonderlijke onderdelen kunnen uiterst complex en ingewikkeld worden. Ze kunnen niet in elkaar worden gezet met goedkoop plastic en AA-batterijen omdat ze een belangrijke functie hebben.

Behuizing AED

De behuizingen zijn gemaakt van robuuste, speciaal gevormde thermoplasten zoals ABS en Santorprene. Dit is speciaal ontworpen om schokken op te vangen en water af te stoten. De batterijen moeten uitgebreid worden getest en het reanimatie protocol moet kloppen

De elektroden

Bovendien moeten de pads zijn ontworpen met een bindmiddel dat stevig aan de huid hecht. De software van de AED is veelzijdig en krachtig. De software moet ritmes interpreteren en zelfs ECG-informatie op de datakaart vastleggen.

Dus, wat zijn de werkelijke eigendomskosten?

Als we kijken naar de aanloopkosten van AED’s, wordt u misschien snel ontmoedigd. Maar als we AED’s uitsplitsen in jaarlijkse kosten, lijkt dat in de meeste gevallen betaalbaar. 

Werkelijke AED kosten

Op basis van het uitgebreide onderzoek naar de kosteneffectiviteit van AED’s bedragen de kosten van AED’s 200 euro per jaar. De onderzoekers zeggen dit op basis van de gemiddelde kosten van AED’s (€ 2000) gedeeld door de gemiddelde levensduur van het apparaat (10 jaar).

Welke AED is het goedkoopst?

Wilt u zeker zijn van de laagste eigendomskosten, kijk dan naar het soort garantie dat ze bieden. Veel fabrikanten bieden een garantie van 8 jaar, wat garandeert dat het product meer dan tien jaar betrouwbaar werkt voordat het moet worden vervangen. De bekende HeartSine 350P bijvoorbeeld kan worden gekocht voor slechts € 1.295 en heeft een garantie van 8 jaar. En als we de kosten per jaar uitsplitsen, komen we uit op ongeveer € 162,89.

Conclusie

De conclusie is dat wanneer u merkt dat de kosten van AED’s hoger worden, neem dan deze factoren in overweging en verzeker u van de waarde, want gemoedsrust is veel beter dan een portemonnee.

Nadelen van een AED

  • AED’s zijn draagbaar, maar je kunt ze niet overal mee naartoe nemen, zoals een telefoon in je zak. Er is meer echte mobiliteit nodig.
  • Een AED is duur in aanschaf. Niet iedereen kan dit veroorloven.
  • Ze zijn belastend in onderhoud.

Hoe kiest u de goedkopere AED?

U moet rekening houden met verschillende criteria bij het kiezen van uw AED. Belangrijke punten zijn; gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en prijs.

Als u op zoek bent naar een AED, stellen we hier enkele AED-merken voor waarin u kunt investeren. Al deze merken beschikken over het FDA keurmerk. Dit is voor AEDmaster een must. Dus, laten we gaan!

Cardiac Science

Het AED merk Cardiac Science is sinds 1991 actief als producent van gebruiksvriendelijke en vooruitstrevende AED’s. Er zijn wereldwijd meer dan 500.000 Cardiac Science AED’s in omloop. Zoll heeft Cardiac Science in 2019 overgenomen. U kunt kiezen voor Cardiac Ccience G5.

Defibtech

Defibtech is een toonaangevende ontwikkelaar van betrouwbare en robuuste AED’s. Wereldwijd zijn er meer dan 300.000 AED’s ingezet, waarvan 30.000 in Nederland. U kunt kiezen uit de Defibtech lifeline en de Defibtech lifeline view.

Zoll

Zoll is de leider op het gebied van reanimatie. Ze maakten klinisch bewezen AED’s kits beschikbaar in volledig en semi-automatische machines. Ze maken superhandige AED’s. De beschikbare AED’s zijn de Zoll Plus en de Zoll 3.

Eind conclusie

Koop een AED met uw bedrijf of buurt. Hierdoor houdt u de kosten laag, maar bent u in staat om iemand van een hartstilstand te redden. De AED’s die AEDmaster biedt zijn enkel en alleen AED’s die over het FDA keurmerk beschikken. Hierdoor weet u 100% zeker dat elke AED de hoogst gestelde kwaliteitseisen voldoet. Daarnaast zijn er op het moment nog geen andere apparaten op de markt die over dezelfde functionaliteiten beschikken. Dus er is geen alternatief.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste AED?

Wij, van AEDmaster, begrijpen dat het alsnog moeilijk kan zijn om de juiste AED kast te kiezen. Op zoek naar de beste prijs? Vraag een offerte op. Wilt u een AED kopen? Kijk dan bij onze voordelige AED pakketten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag.

Ga snel naar

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

Gerelateerd nieuws

Arky

AED kasten van Arky De AED wandkasten van Arky is één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er

» Lees meer

AIVIA

AED kasten van Aivia De AED kasten van AIVIA zijn één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er

» Lees meer

Philips

AED merk Philips De Philips AED. Wat is het AED merk en welke AED’s hebben ze? Welke voor-en nadelen heeft het merk? Wij geven hier

» Lees meer

Schiller

AED merk Schiller Het AED merk Schiller is één van de AED merken die wij (nog) niet aanbieden. De reden hiervan is dat de FDA

» Lees meer

SixCase

AED kasten van Sixcase De AED wandkasten van SixCase zijn één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er

» Lees meer

AED servicecontract

AED servicecontract Het AED servicecontract lijkt op het eerste gezicht een prima keuze. Zeker voor ons Nederlanders, want wij als Nederlanders zijn vaak bereid om

» Lees meer

ROTAID

AED kasten van Rotaid De AED kasten van Rotaid zijn één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er

» Lees meer

Cardiac Science

AED merk Cardiac Science Het AED merk Cardiac Science is één van de AED merken die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED’s zijn er

» Lees meer

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel