Doorzoek de kennisbank

AED verzekering

U gaat een AED kopen, maar is deze dan verzekerd? Wanneer u een AED koopt is deze in de meeste gevallen verzekerd. Echter is de locatie waar u de AED bepalend voor het soort verzekering dat de AED dekt. Er wordt onderscheid gemaakt in de; inboedel- en opstal verzekering.

Inboedelverzekering

Een Inboedelverzekering dekt schade aan spullen in je huis door bijvoorbeeld diefstal, lekkage of brand. Onder inboedel verstaan we alle spullen in huis die niet vastzitten. Ze zijn dus te verhuizen. De keuken valt bijvoorbeeld niet onder een Inboedelverzekering, maar het keukengerei wel.

AED uit huis gestolen

Wanneer u een AED in huis heeft en deze wordt gestolen, dan is de AED standaard verzekerd. Dit gebeurt steeds vaker. Belangrijk is dat er sporen zijn van inbraak. Daarnaast is het handig om uw bon of een andere aankoopbewijs te bewaren. Een mail volstaat in de meeste gevallen

Diefstal uit de auto ook gedeeltelijk door inboedel gedekt

De inboedelverzekering vergoedt in de meeste gevallen losse voorwerpen die uit de kofferbak van uw auto zijn gestolen. Bijvoorbeeld een AED. Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet bijvoorbeeld aan de buitenkant van de auto worden ingebroken en je spullen moeten goed zijn opgeborgen. Ook is er vaak een maximumbedrag voor de dekking en geldt de dekking alleen in Nederland. Bij de meeste inboedelverzekeraars geldt voor diefstal van inboedel uit de auto een maximale vergoeding van € 250. Dit is natuurlijk niet voldoende om een nieuwe AED aan te schaffen. Informeer daarom bij uw eigen verzekeraar naar de mogelijkheden.

Opstalverzekering

Een opstalverzekering dekt schade aan je huis. De opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd. Je bent met een opstalverzekering verzekerd als je huis beschadigd raakt door iets waar je zelf niets aan kunt doen. Zoals schade door brand, water, storm of vandalisme. Je bent ook verzekerd als iemand met zijn auto tegen je gevel aanrijdt. Helaas worden er steeds vaker AED’s gestolen.

Wanneer valt een AED onder de opstal verzekering?

Een AED valt onder de opstalverzekering als deze aan een aantal eisen voldoet. Een van de belangrijkste eisen is dat de AED aan de muur vastzit. Oftewel de kast, waar de AED in zit, moet vast zitten aan de buitenmuur en moet op slot kunnen. Deze AED kast moet voldoen aan de eisen die de verzekeraar stelt. Dit kan per verzekeraar verschillen en daarom is het verstandig om, voor aanschaf van de AED, contact op te nemen met de verzekeraar.

AED verzekeringen van derden

Steeds meer aanbieders van AED’s bieden ook een zogenaamde AED verzekering aan. Dit lijkt een zeer goed alternatief, echter adviseren wij hier geen gebruik van te maken. De voornaamste reden is dat er in het verleden te vaak gevallen zijn voorgekomen, waarin de schade niet of niet juist wordt afgehandeld. Daarnaast zijn deze bedrijven niet aangesloten bij het verbond van verzekeraars, waardoor er geen enkele controle is af garanties zijn bij bijvoorbeeld een faillissement.

 

Wat kan AEDmaster voor u betekenen?

AEDmaster kan u ondersteunen bij dit proces. Door onze jaren ervaring hebben wij bijna elke verzekeraar contact gehad om er voor te zorgen dat ons assortiment aansluit bij de eisen die de verzekeraar stelt. Daarnaast hebben wij regelmatig klanten van een vervangende AED voorzien, toen deze gestolen was.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste AED?

Wij, van AEDmaster, begrijpen dat het alsnog moeilijk kan zijn om de juiste AED kast te kiezen. Op zoek naar de beste prijs? Vraag een offerte op. Wilt u een AED kopen? Kijk dan bij onze voordelige AED pakketten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag.

Ga snel naar

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

Gerelateerd nieuws

Cardiac Science

AED merk Cardiac Science Het AED merk Cardiac Science is één van de AED merken die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED’s zijn er

» Lees meer

Defibrillator kopen?

Defibrillator kopen Een defibrillator of AED kopen? In Nederland wint de AED (Automatische Externe Defibrillator) nog steeds aan populariteit. Naast ziekenhuizen en andere professionele zorgverleners,

» Lees meer

ROTAID

AED kasten van Rotaid De AED kasten van Rotaid zijn één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er

» Lees meer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel