Doorzoek de kennisbank

AED uniformiteit is een feit!

AED uniformiteit daar pleiten wij voor! Tegenwoordig hoor je steeds vaker iets over AED’s. Ik denk dat wij wel kunnen stellen dat eigenlijk iedereen wel weet wat een AED is. Dit is natuurlijk, ten opzichte van 10 jaar geleden, een enorme vooruitgang. Echter merken wij dat, door deze ontwikkeling, de markt overspoelt wordt met verschillende AED aanbieders.

AED keurmerken

Niet alle AED’s beschikken tegenwoordig over de juiste keurmerken. Een keurmerk waar een AED over moet beschikken is het FDA keurmerk en de CE markering. Beide keurmerken zijn in Nederland geldig. Echter is het FDA keurmerk leidend, want hier worden zeer strenge eisen gesteld, waardoor de eindgebruiker maximaal beschermd is. Als een AED niet over één van deze keurmerken beschikt dan loopt het slachtoffer onnodig risico en zou het kunnen sterven.

AED merken

Elk AED merk heeft haar eigen ”unique sellingpoints”. Dit om onderscheidend te zijn, maar hierdoor ontstaan steeds grotere verschillen tussen de AED’s. Je ziet het terug in de vormgeving, het kleurgebruik en de werking. Door deze punten wordt alles onduidelijker en weet een ongetrainde AED bediener onmogelijk wat hij of zij in een noodsituatie moet doen.

Scholing

Als laatste wat wij onder de aandacht willen brengen is verplichte scholing. Het is al lang bewezen dat de sleutel tot succes, in een crisissituatie, training is. Daarom is het gek dat er geen regels zijn omtrent de training/scholing voor het gebruik van een AED. Niemand is in staat om een AED te bedienen zonder enige instructie. Daarnaast is elke AED zodanig anders dat als je dan toch een AED training hebt gehad de kans klein is dat je in een crisissituatie dezelfde AED gebruikt. Laat staan dat de AED-bediener, zonder enige ervaring, rustig blijft in zo’n situatie. Dit is niet realistisch! Daarom pleiten wij voor AED uniformiteit op de Nederlandse markt.

Oplossing

Elke AED moet aan de richtlijnen van de Nederlandse overheid voldoen. Dit betreft zowel scholing als het AED apparaat zelf. Net zoals de brandblusser, de verplichte vluchtroutes en BHV’ers zijn opgenomen in de ARBO wet. Moeten er ook richtlijnen komen betreffende de herkenbaarheid en de locatie van waar een AED moet hangen.

Een bandblusser is rood en niet paars. Volgens mij heeft dit een reden….

Wij proberen op verschillende manieren dit, bij de overheid, onder de aandacht te brengen. Alleen dit kunnen wij niet alleen…

Daarom zijn wij op zoek naar originele ideeën. Neem contact op met AEDmaster en help ons.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste AED?

Wij, van AEDmaster, begrijpen dat het alsnog moeilijk kan zijn om de juiste AED kast te kiezen. Op zoek naar de beste prijs? Vraag een offerte op. Wilt u een AED kopen? Kijk dan bij onze voordelige AED pakketten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag.

Ga snel naar

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

Gerelateerd nieuws

Wetgeving AED

AED wetgeving; hoe zit dit? De AED wetgeving is op 26 mei 2020 gewijzigd. Onze AED’s voldoen aan de vernieuwde MDR wet en beschikken over

» Lees meer

Samenwerking Studentenkorting

Ontvang 25% korting op de Lifepad AEDmaster gaat een unieke samenwerking aan met studentenkorting. De aanleiding zijn de verschillende nieuwsberichten waarin de veiligheid van studenten

» Lees meer

AED aanschaffen

AED aanschaffen? Praktische tips. U wilt een AED aanschaffen, maar met welke zaken moet u precies rekening mee houden? Om deze vraag te beantwoorden zijn

» Lees meer

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel