AED tips voor Nederland

In de AED tip 5 staan tips voor het Nederlandse weer centraal. Wel zo handig bij het AED kopen. De aanleiding is de zoveelste storm die Nederland teistert. Na Ciara komt storm Dennis en is het komend weekend weer raak. Dit is natuurlijk niks nieuws, echter word je op zo’n moment weer bewust gemaakt van een aantal zaken. Zoals de enorme natuurkrachten en de ravage die het achterlaat. Tevens sta je er dan bij stil dat alle hulpverleners, met gevaar voor eigen leven, weer aan het werk zijn. Of het nu is om de weg vrij te maken, een kelder leeg te pompen of om slachtoffers te redden. Algemeen bekend is dat de aanrijdtijd, in dit soort situaties, langer is dan normaal. Waardoor er een beroep op ons, als samenleving, wordt gedaan. Bij het reanimeren geldt, zoals reeds bekend, de 6 minuten regel. Dat houdt in dat de eerste 6 minuten cruciaal zijn bij een reanimatie. Oftewel wij, als samenleving, zijn in dit soort situaties onmisbaar.

Daarom volgen hieronder AED tips voor Nederland.

AED tip 1: De IP waarde

In deze AED tip staat de IP waarde op 1, want de kans dat een AED buiten wordt ingezet is groot. Daarom is het zeer belangrijk om een AED te kopen die tegen het Nederlandse weer bestand is. Elke AED is uitgerust met een zogenaamde IP-waarde. De IP-waarde geeft aan in welke mate elektrische toestellen zoals verlichtingsarmaturen afgeschermd zijn tegen vaste voorwerpen en water. Een IP-waarde bestaat altijd uit twee cijfers. Het eerste cijfer geeft de bescherming aan tegen vaste voorwerpen. Het tweede cijfer geeft aan in welke mate het toestel beschermd is tegen water. De AED met de hoogste IP waarde zijn de Heartsine 350P, Heartsine 360P en de Heartsine 500P.

AED tip 2: Elektroden

In deze AED tip staan de elektroden op 2. De elektroden van een AED zijn de connectie tussen het apparaat en het slachtoffer. Als deze elektroden niet op het lichaam blijven plakken, dan kan de AED ook niet succesvol worden ingezet. Het is dus zeer belangrijk om een AED te kopen die, naast een hoge IP waarde, ook elektroden heeft die een hoge plakdichtheid hebben. Daarnaast adviseren wij altijd bij de AED een waterdicht afdekzeil te bewaren. Dit om de AED bediener en het slachtoffer tegen de eventuele regen te beschermen.

AED tip 3: Reanimatiecursus

In deze AED tip staat de reanimatiecursus op 3. Wij adviseren een ieder die een AED koopt, ook altijd een reanimatiecursus te volgen. Dit is een extra cursus naast de cursus AED bediener. Op deze manier bent u altijd in staat om de levensreddende handelingen toe te passen. Ook al werkt de AED niet of duurt het lang voor de hulpverleners te plaatse zijn. Er gelden nu strengere eisen voor het volgen van een reanimatie cursus.

AED tip 4: Aanmelden van AED

De 4e AED tip is het aanmelden van de AED. Wanneer u een AED koopt doet u er verstandig aan om deze direct aan te melden. Hierdoor is het zowel voor de hulpverleners als de mensen in de buurt inzichtelijk waar een AED hangt. Belangrijk om te weten is dat AED eigenaars hun AED registreren bij een oproepsysteem. Dan is ook uw AED te gebruiken als er bij 112 een melding binnenkomt van een hartstilstand.

AED tip 5: Robuustheid

De laatste AED tip is de robuustheid van de AED. Het is belangrijk dat de defibrillator tegen een stootje kan, want u weet nooit van tevoren waar u terecht komt. Ook reageert een ieder anders in een crisissituatie en bestaat de kans dat de AED valt. Dit komt voor. Houd bij het kopen van een AED rekening met de omgeving. Is de kans groot dat de defibrillator buiten wordt ingezet? Kies dan een die robuust, compact en bestand is tegen het Nederlandse weer.

Hulp nodig?

Wij, van AEDmaster, begrijpen dat het alsnog moeilijk kan zijn om de juiste AED te kiezen. Daarom zijn wij op verschillende manieren te bereiken. Heeft u een vraag? Stel deze gerust, want daarom zijn wij er.