Doorzoek de kennisbank

AED tips voor Nederland

Wit u een AED kopen? Hierbij de 5 belangrijkste tips voor Nederland. De aanleiding is de zoveelste storm die Nederland teistert. Algemeen bekend is dat de aanrijdtijd, in dit soort situaties, langer is dan normaal. Waardoor er een beroep op ons, als samenleving, wordt gedaan. Bij het reanimeren geldt, zoals reeds bekend, de 6 minuten regel. Dat houdt in dat de eerste 6 minuten cruciaal zijn bij een reanimatie. Oftewel wij, als samenleving, zijn in dit soort situaties onmisbaar.

Tip 1: De IP waarde

In deze AED tip staat de IP waarde op 1, want de kans dat een AED buiten wordt ingezet is groot. Daarom is het zeer belangrijk om een AED te kopen die tegen het Nederlandse weer bestand is. Elke AED is uitgerust met een zogenaamde IP-waarde. De IP-waarde geeft aan in welke mate elektrische toestellen zoals verlichtingsarmaturen afgeschermd zijn tegen vaste voorwerpen en water. Een IP-waarde bestaat altijd uit twee cijfers. Het eerste cijfer geeft de bescherming aan tegen vaste voorwerpen. Het tweede cijfer geeft aan in welke mate het toestel beschermd is tegen water. De AED met de hoogste IP waarde zijn de Heartsine 350P, Heartsine 360P en de Heartsine 500P.

Tip 2: Elektroden droog houden

In deze AED tip staan de AED elektroden op 2. De elektroden van een AED zijn de connectie tussen het apparaat en het slachtoffer. Als deze elektroden niet op het lichaam blijven plakken, dan kan de AED ook niet succesvol worden ingezet. Het is dus zeer belangrijk om een AED te kopen die, naast een hoge IP waarde, ook elektroden heeft die een hoge plakdichtheid hebben. Daarnaast adviseren wij altijd bij de AED een waterdicht afdekzeil te bewaren. Dit om de AED bediener en het slachtoffer tegen de eventuele regen te beschermen.

Tip 3: Reanimatiecursus

In deze AED tip staat de reanimatiecursus op 3. Wij adviseren een ieder die een AED koopt, ook altijd een reanimatiecursus te volgen. Dit is een extra cursus naast de cursus AED bediener. Op deze manier bent u altijd in staat om de levensreddende handelingen toe te passen. Ook al werkt de AED niet of duurt het lang voor de hulpverleners te plaatse zijn. In de meeste gevallen wordt deze cursus gecombineerd met de BHV en/of EHBO cursus. Wilt u een cursus volgen laat het ons weten. Wij helpen u graag verder.

Tip 4: Robuustheid AED

De 4tip is de robuustheid van de AED. Het is belangrijk dat de defibrillator tegen een stootje kan, want u weet nooit van tevoren waar u terecht komt. Ook reageert een ieder anders in een crisissituatie en bestaat de kans dat de AED valt. Dit komt voor. Houd bij het kopen van een AED rekening met de omgeving. Is de kans groot dat de defibrillator buiten wordt ingezet? Kies dan een die robuust, compact en bestand is tegen het Nederlandse weer.

Tip 5: AED aanmelden

De 5e tip,  is het meldt uw AED aan. Wanneer u een AED koopt doet u er verstandig aan om deze direct aan te melden. Hierdoor is het zowel voor de hulpverleners als de mensen in de buurt inzichtelijk waar een AED hangt. Belangrijk om te weten is dat AED eigenaars hun AED registreren bij een oproepsysteem. Dan is ook uw AED te gebruiken als er bij 112 een melding binnenkomt van een hartstilstand.

Hulp bij het AED kopen?

U wilt een AED kopen, maar weet niet precies welke? Dan adviseren wij u gebruik te maken van onze speciale offerte tool. Met deze AED offerte tool kunt u, vooraf, eenvoudig kiezen welke weg u wilt bewandelen. Dat houdt in dat als u precies weet welke AED u wilt aanschaffen u binnen 30 seconde klaar bent. Weet u niet precies welke defibrillator u wilt kopen, dan kunt u gebruik maken van de uitgebreidere AED offerte tool. Er wordt een complete situatieschets gemaakt, waardoor wij u de juiste defibrillator of het juiste AED pakket kunnen aanbieden.

Ga snel naar

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

Gerelateerd nieuws

AIVIA

AED kasten van Aivia De AED kasten van AIVIA zijn één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er

» Lees meer

AED aanmelden

AED aanmelden Uw AED aanmelden loont. Doordat u uw AED aanmeldt is de kans op een succesvolle reanimatie, bij u in de buurt, groter. U

» Lees meer

AED verzekering

AED verzekering U gaat een AED kopen, maar is deze dan verzekerd? Wanneer u een AED koopt is deze in de meeste gevallen verzekerd. Echter

» Lees meer

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel