Doorzoek de kennisbank

AED servicecontract

Het AED servicecontract lijkt op het eerste gezicht een prima keuze. Zeker voor ons Nederlanders, want wij als Nederlanders zijn vaak bereid om te betalen voor een stukje zekerheid. Ook al is dit misschien wel schijn zekerheid….Wij zijn dan ook niet voor niets één van de best verzekerde landen ter wereld. Ons advies; sluit geen duur onderhoudscontract af, want bij ons is dat gratis!

Standaard servicecontract

 • Software updates
 • Uitlezen data, na gebruik
 • Batterij en elektroden controleren
 • Bijhouden vervangingsdatum
 • Jaarlijkse storing controle
 • Vervangende AED
 • Aanmelden database
 • Installatie AED op locatie

* Wij gaan uit van een gemiddeld AED servicecontract.

Waaruit bestaat een standaard service- onderhoudscontract uit?

Eigenlijk al onze collega’s bieden AED servicecontracten aan. Hieronder staan de meeste onderdelen die onder een ”standaard” onderhoudscontract vallen.

Waarom geen AED servicecontract afsluiten?

De reden is simpel. Een AED is een medisch apparaat en dat houdt in dat, bij een defect, deze niet  geopend mag worden. Oftewel het onderhoud is zeer beperkt en waarom zou je er dan een (hoge) vergoeding voor vragen?

Gratis vervangende AED

Aangezien wij enkel AED’s van de hoogste kwaliteit verkopen is kans op een defect zeer klein, maar stel dat er onverhoopt toch iets aan de hand zou zijn. Dan kan u de AED kosteloos naar ons opsturen en ontvangt u van ons een vervangende AED. Uiteraard betaalt u hier helemaal niets voor.

Batterij en elektroden vervangen

Wij houden voor u bij wanneer de elektroden en batterij aan vervanging toe zijn. Hiervoor ontvangt u van ons een herinnering, met daarbij meteen de optie de elektroden en/of batterij te bestellen. Het vervangen kan u vervolgens eenvoudig zelf.

Overige punten standaard servicecontract

Wij hebben de twee belangrijkste en meest kostbare punten benoemd. De overige punten zijn voor ons een vanzelfsprekendheid en valt onder service. Heb je een vraag of ergens hulp bij nodig? Laat het ons weten, wij staan voor u klaar en helpen u graag!

Hieronder wat cijfers*

 • De gemiddelde aanschafprijs van een AED is € 1200,-;
 • Kosten AED servicecontract: € 187,50 per jaar;
 • Fabrieksgarantie AED: 8 jaar;
 • Vervangingstermijn batterij: 5 jaar;
 • Houdbaarheid elektroden: 3 jaar.

* De AED kosten kunnen per AED merk verschillen.

Conclusie AED servicecontract

De AED is een elektrisch apparaat. Hierdoor zijn de, zelfstandig uit te voeren, werkzaamheden zeer beperkt. Het uit elkaar halen van een AED is geen optie, aangezien dan de garantie vervalt. Dus de handelingen die u wel kan uitvoeren, zoals het vervangen van de elektroden en batterij, kan u prima zelf. Daarnaast voert de AED dagelijks zelftests uit. Is er een storing of defect? Dan valt dit in de meeste gevallen onder de fabrieksgarantie.

Besparing op AED kosten

Door bovenstaande punten zelf op te pakken en op te nemen in het arbobeleid kunt u, in 5 jaar, minimaal € 937,50 besparen. Dat is bijna een nieuwe AED. Daarnaast zijn de kosten voor de vervanging van de batterij en de elektroden vaak niet inbegrepen. Heeft u naar aanleiding nog vragen? Of heeft u net een AED bij ons gekocht, maar u komt niet uit de installatie? Neem dan contact met ons op. Onze service is gratis!

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste AED?

Wij, van AEDmaster, begrijpen dat het alsnog moeilijk kan zijn om de juiste AED kast te kiezen. Op zoek naar de beste prijs? Vraag een offerte op. Wilt u een AED kopen? Kijk dan bij onze voordelige AED pakketten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag.

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

Gerelateerd nieuws

Wetgeving AED

AED wetgeving; hoe zit dit? De AED wetgeving is op 26 mei 2020 gewijzigd. Onze AED’s voldoen aan de vernieuwde MDR wet en beschikken over

» Lees meer

AED aanmelden

AED aanmelden Uw AED aanmelden loont. Doordat u uw AED aanmeldt is de kans op een succesvolle reanimatie, bij u in de buurt, groter. U

» Lees meer

Physio Control

AED merk Physio Control Wat is het AED merk Physio Control en welke AED’s hebben ze? Welke voor-en nadelen heeft het merk? Wij geven hier

» Lees meer

Defibrillator kopen?

Defibrillator kopen Een defibrillator of AED kopen? In Nederland wint de AED (Automatische Externe Defibrillator) nog steeds aan populariteit. Naast ziekenhuizen en andere professionele zorgverleners,

» Lees meer

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel