AED recyclen

AED recyclen, kan dat? Zo ja, hoe gaat dat dan in zijn werk? Deze twee vragen gaan wij voor u in dit artikel beantwoorden. Elk product kent, naast een economische levensduur ook een gebruikslevensduur. Voor een AED ligt de gebruiksduur tussen de 8 en 10 jaar. Na deze periode adviseren wij u uw AED te vervangen. Of u kunt uw oude AED bij ons inruilen.

Levensduur AED

Zoals reeds aangegeven ligt de levensduur van een AED tussen de 8 en 10 jaar. U zou misschien denken dat een elektrisch apparaat langer meegaat.  Dit klopt, in de meeste gevallen. Alleen met een AED ligt het allemaal iets gecompliceerder. U kan zich voorstellen dat een AED altijd haar werk moet doen bij een hartstilstand.  Daarom kan er geen enkel risico genomen worden, want een niet goedwerkende AED heeft enorme gevolgen. Wij volgen de fabrieksgarantie die door de AED fabrikant wordt afgegeven. Hierdoor is de juiste werking van de AED gegarandeerd. Dit meeste AED merken geven een fabrieksgarantie van 8 jaar af. Daarna kan u de AED inruilen, zodat wij voor u de AED recyclen

AED inruilen

Als de AED haar tegen het einde van haar gebruiksduur loopt, dan kunt u deze bij ons de AED inruilen om haar te laten recyclen. Wij accepteren alle soorten AED’s die u bij ons wilt inruilen. Vervolgens krijgt u bij van ons korting bij de aanschaf van een nieuwe AED. Op het moment kunt u enkel korting ontvangen op een AED van het merk Heartsine en Physio Control. Zij zijn op het moment de enige AED merken die meedoen met onze actie en bereid zijn om de AED maatschappelijk verantwoorde manier te recyclen.

AED recyclen

Met AED recyclen bedoelen wij het demonteren van de AED. De bruikbare onderdelen gebruiken ze bij het vervaardigen van andere materialen. Het is dus niet zo ze dat bepaalde onderdelen opnieuw gebruiken. Het gehele proces wordt op een milieuvriendelijke en MVO verantwoorde wijze uitgevoerd.

AED recycle proces

Een AED recyclen, hoe gaat dat in zijn werk? Alle verzamelde AED’s brengen wij naar het Nederlandse e-waste centrum. De apparaten worden, met de hand, gesorteerd. Zij maken onderscheid in; witgoed, ICT, beeldschermen en dus ook AED’s. Alle accu’s worden verwijderd en naar Stibat afgevoerd. Ze halen de condensator eruit en de rest gaat door de shredder. De metalen worden van de niet-metalen gescheiden. De verkregen grondstoffen gebruiken ze om nieuwe producten te vervaardigen.

Uit welke AED’s kan ik kiezen?

De AED merken Heartsine en Physio Control doen mee aan de AED recycle actie. U kunt uw oude AED inruilen voor onderstaande AED’s. De korting op een nieuwe AED varieert. Voor de Heartsine 350P en 360P ontvangt u € 150,- extra korting. Voor de Heartsine 500P en de Lifepak CR2 ontvangt u € 250,- extra korting.

AED inruilvoorwaarden bij AED recyclen

  • U krijgt per ingeruilde AED eenmaal de extra AED korting als u bij ons een AED koopt
  • De AED inruilkorting geldt enkel op de AED’s van Heartsine en Physio Control
  • Inruilkorting is te combineren met aanmeldkorting Hartslagnu
  • Naast losse AED’s ook mogelijk voor pakketten van Heartsine en Physio Control.