Doorzoek de kennisbank

AED merk Schiller

Het AED merk Schiller is één van de AED merken die wij (nog) niet aanbieden. De reden hiervan is dat de FDA de AED niet heeft goedgekeurd. Wie zijn het? Welke AED’s zijn er te verkrijgen? Wat zijn haar plus- en minpunten? Dit zijn de vragen waar wij antwoord op gaan geven. Oftewel gaat u een AED kopen? Dan beschikt u in ieder geval over de juiste informatie. Natuurlijk geven wij, aan het einde van het artikel, onze mening.

Het AED merk SCHILLER

In 1974 werd SCHILLER opgericht door Alfred E. Schiller. Hoewel begonnen als eenmanszaak in een vierkamerflat, zijn ze inmiddels uitgegroeid tot een succesvol bedrijf met ongeveer 1000 medewerkers, 30 dochterondernemingen en een mondiaal verkoopnetwerk. Tegenwoordig is SCHILLER een wereldwijd toonaangevende fabrikant en leverancier van apparaten voor hart- en long diagnostiek, defibrillatie en patiëntbewaking. Daarnaast levert ze ook software voor de medische industrie. Bijzonder aan SCHILLER is het ontwerpen en ontwikkelen van unieke producten zoals de FRED easyport, dit is ‘s werelds kleinste defibrillator. Innovatie is een grote prioriteit voor dit Zwitserse bedrijf. Ze zijn erg geïnspireerd en gemotiveerd om hun producten continu te verbeteren. Ondanks de voortdurende groei van het bedrijf, is grootte niet zo belangrijk voor SCHILLER. Het bedrijf steunt en vertrouwt op een gemotiveerd team, creativiteit en openheid voor nieuwe ideeën.

SCHILLER haar AED’s

SCHILLER heeft verschillende soorten externe defibrillatoren op de markt gebracht. De FRED easy maakt reanimatie nog eenvoudiger en effectiever. Het is het perfecte apparaat voor zowel zorgverleners als het grote publiek. FRED easy is verkrijgbaar in volautomatische en halfautomatische variant. Daarnaast kunnen artsen de AED-modus uitschakelen en handmatig beslissen of ze willen defibrilleren of niet. De FRED easy is gemakkelijk te besturen en heeft een snelle oplaadtijd. De AED geeft gedetailleerde gesproken en visuele instructies tijdens reanimatie. Daarnaast heeft SCHILLER de FRED easyport op de markt gebracht. Wat uniek is aan deze defibrillator is dat deze ultralicht is – slechts 490 gram inclusief batterijen – en ultraklein – 133 mm x 126 mm x 35 mm. Daarnaast beschikt de FRED easyport over een LCD met hoge resolutie. Wanneer er kinderelektroden op de AED zijn aangesloten, schakelt de AED automatisch over naar een lager schokniveau.

FRED easyport plus AED

FRED easyport plus is de nieuwste defibrillator van SCHILLER. Het gewicht van slechts 780 gram en het kleine formaat gecombineerd met de beste functionaliteit zijn wereldwijd uniek. Dankzij een 1-2-3 workflow en gedetailleerde informatie op het grote kleurenscherm is de FRED easyport plus erg gebruiksvriendelijk. De AED beschikt over een hoorbare metronoom en wordt er realtime reanimatiefeedback gegeven. Daarnaast geeft de ARGUS LifePoint®-sensor nauwkeurige begeleiding voor effectieve borstcompressies. De helderheid van het grote LCD-kleurenscherm wordt automatisch aangepast waardoor de AED geschikt is voor gebruik in alle omgevingen. Ook is de AED voorzien van een intuïtieve pediatrische modus. Dit wil zeggen dat de AED zelf overschakelt naar een lager schokniveau bij een kinderreanimatie maar met gebruik van dezelfde elektroden als bij volwassenen. Regelmatige zelftests verzekeren de bruikbaarheid van de FRED easyport plus. De AED is operationeel met zowel primaire als oplaadbare batterijen voor nog meer flexibiliteit.

FRED PA-1 (Online) AED

Dan zijn er de FRED PA-1 en FRED PA-1 Online. De FRED PA-1 start direct op wanneer het beschermde deksel wordt opgetild. De hulpverlener wordt stap voor stap begeleid tijdens het gehele reanimatieproces. De FRED PA-1 is verkrijgbaar als halfautomatisch of volautomatisch apparaat. De AED is heel geschikt voor een internationale omgeving omdat deze drietalig is. Ook verleent de FRED PA-1 een assistentie bij borstcompressies in de vorm van een metronoom en feedback over de frequentie van de borstcompressies. Zowel de halfautomatische als volautomatische versie is beschikbaar als de FRED PA-1 Online versie, welke aangesloten is op LifeDataNet G2. FRED PA-1 Online biedt hierdoor de mogelijkheid om de AED te beheren op afstand en zorgt ervoor dat deze altijd klaar is voor gebruik wanneer nodig. De FRED PA-1 beschikt over automatische zelftests, waarbij de FRED PA-1 Online de mogelijkheid heeft om de uitslag te versturen via e-mail.

De meeste defibrillatoren van SCHILLER zijn voorzien van de geavanceerde Multipulse Biowave-technologie. Deze vorm van defibrillatie bestaat uit twee fasen van stroom die in tegengestelde richtingen stromen (bifasisch). Er wordt gepulseerd met een hoge frequentie. Deze technologie zorgt ervoor dat er een effectieve en veilige schok wordt toegediend terwijl schade aan het hart wordt beperkt. 

De plus- en minpunten van het AED merk SCHILLER

Een groot pluspunt wat het merk SCHILLER heeft te bieden zijn de uiterst lichte en kleine AED’s in zakformaat. Het merk heeft zelfs de kleinste AED ter wereld ontworpen, de FRED easyport. Deze is ultracompact en past daardoor in een kleine tas of binnenzak. Hierdoor wordt de reactietijd om een hartstilstand te behandelen drastisch verkort, waardoor slachtoffers een veel betere overlevingskans hebben. Een ander pluspunt is dat de meeste defibrillatoren van SCHILLER voorzien zijn van de Multipulse Biowave-technologie. Met de technologie wordt een optimale schok verzorgt en hartschade beperkt. Een minpunt van het AED merk SCHILLER kan de prijs zijn. Aan de AED’s van het merk SCHILLER hangt een prijskaartje, die gemiddeld iets hoger is dan die van sommige andere AED’s.

Conclusie AEDmaster

SCHILLER is een bekende en toonaangevende Zwitserse fabrikant van medische apparaten. Op het gebied van AED’s biedt het merk veel innovatieve ideeën en technologieën. Het merk is vooral erg bekend vanwege de pocket AED’s met compact ontwerp. Hiermee zijn deze AED’s ideaal voor onderweg en uiterst geschikt voor mobiele artsen, hulpverleners en risicopatiënten. Ook worden de AED’s veel gebruikt door wandelaars, fietsers en andere sporters.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste AED?

Wij, van AEDmaster, begrijpen dat het alsnog moeilijk kan zijn om de juiste AED kast te kiezen. Op zoek naar de beste prijs? Vraag een offerte op. Wilt u een AED kopen? Kijk dan bij onze voordelige AED pakketten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag.

Ga snel naar

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

Gerelateerd nieuws

AIVIA

AED kasten van Aivia De AED kasten van AIVIA zijn één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er

» Lees meer

AED servicecontract

AED servicecontract Het AED servicecontract lijkt op het eerste gezicht een prima keuze. Zeker voor ons Nederlanders, want wij als Nederlanders zijn vaak bereid om

» Lees meer

Defibtech

AED merk Defibtech Wat is het AED merk Defibtech en welke AED’s hebben ze? Welke voor-en nadelen heeft het merk? Wij geven hier u graag

» Lees meer

Physio Control

AED merk Physio Control Wat is het AED merk Physio Control en welke AED’s hebben ze? Welke voor-en nadelen heeft het merk? Wij geven hier

» Lees meer

Arky

AED kasten van Arky De AED wandkasten van Arky is één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er

» Lees meer

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel