Een aed kopen als bedrijf

ARBO wet

Als werkgever dien je volgens de ARBO wet zorg te dragen voor de veiligheid van alle werknemers en bezoekers binnen je bedrijf. Dit geldt voor alle organisaties waar arbeid wordt verricht. Dus ook voor verenigingen en stichtingen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hiervoor een lijst gemaakt van algemene verantwoordelijkheden en verplichtingen voor werkgevers en werknemers gemaakt die zijn opgenomen in de Arbowet.

BHV’er

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om de veiligheid binnen je bedrijf te vergroten, is het aanstellen van een bedrijfshulpverlener (BHV’er). Als de nood aan de man is kan deze werknemers en klanten in veiligheid brengen. Een BHV’er kan mensen uit een brandend gebouw begeleiden of eerste hulp verlenen bij een bedrijfsongeval, maar ook reanimeren of een verband aanleggen.

Hartstilstand

In het geval van een hartstilstand telt iedere minuut. De eerste 6 minuten na intrede van een hartstilstand zijn hierbij cruciaal. De zogenaamde “6 minutenzone” is de aanduiding voor de omgeving waar binnen 6 minuten een AED beschikbaar is met iemand die deze kan bedienen. Een BHV’er kan zich ook aanmelden via HartslagNu om een melding te ontvangen bij een calamiteit binnen een straal van 1500 meter. Zo vergroot je de ‘hartveiligheid’ van iedereen in en om je bedrijf.

Welke AED kopen?

Bij het kopen van een AED is het belangrijk om een AED te kiezen met een FDA- en CE keurmerk. Deze AED’s voldoen aan de meest recent gestelde eisen en wet- en regelgeving. De meeste gerenommeerde AED merken hebben deze keurmerken gewoon. De AED’s van Zoll, Defibtech, Heartsine, Philips en Cardiac Science in ieder geval. Wij adviseren enkel AED’s die over deze keurmerken beschikken. Voor ieder merk hebben wij  AED pakket samengesteld voor binnen, voor buiten of om flexibel te gebruiken. Wij helpen graag bij het kiezen van de juiste bedrijfs-AED.