Doorzoek de kennisbank

Waarom een AED kopen als bedrijf?

Waarom zou u als bedrijf een AED kopen? Hiervoor liggen verschillende redenen aan ten grondslag. De voornaamste is natuurlijk dat u het beste met uw medewerkers voor heeft en dat u wellicht uw steentje aan de buurt wilt bijdragen. De vraag is of er voor u als bedrijf  ook regels zijn over het gebruik van de AED?

ARBO wet

Als werkgever dien je volgens de ARBO wet zorg te dragen voor de veiligheid van alle werknemers en bezoekers binnen je bedrijf. Dit geldt voor alle organisaties waar arbeid wordt verricht. Dus ook voor verenigingen en stichtingen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hiervoor een lijst gemaakt van algemene verantwoordelijkheden en verplichtingen voor werkgevers en werknemers gemaakt die zijn opgenomen in de Arbowet.

BHV’er

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om de veiligheid binnen je bedrijf te vergroten, is het aanstellen van een bedrijfshulpverlener (BHV’er). Als de nood aan de man is kan deze werknemers en klanten in veiligheid brengen. Een BHV’er kan mensen uit een brandend gebouw begeleiden of eerste hulp verlenen bij een bedrijfsongeval, maar ook reanimeren of een verband aanleggen.

Hartstilstand

In het geval van een hartstilstand telt iedere minuut. De eerste 6 minuten na intrede van een hartstilstand zijn hierbij cruciaal. De zogenaamde “6 minutenzone” is de aanduiding voor de omgeving waar binnen 6 minuten een AED beschikbaar is met iemand die deze kan bedienen. Een BHV’er kan zich ook aanmelden via HartslagNu om een melding te ontvangen bij een calamiteit binnen een straal van 1500 meter. Zo vergroot je de ‘hartveiligheid’ van iedereen in en om je bedrijf.

Hulp bij het kiezen van uw AED?

Wij, van AEDmaster, begrijpen dat het alsnog moeilijk kan zijn om de juiste AED kast te kiezen. Op zoek naar de beste prijs? Vraag een offerte op. Wilt u een AED kopen? Kijk dan bij onze voordelige AED pakketten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag.

Ga snel naar

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

Gerelateerd nieuws

Defibrillator kopen?

Defibrillator kopen Een defibrillator of AED kopen? In Nederland wint de AED (Automatische Externe Defibrillator) nog steeds aan populariteit. Naast ziekenhuizen en andere professionele zorgverleners,

» Lees meer

ROTAID

AED kasten van Rotaid De AED kasten van Rotaid zijn één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er

» Lees meer

Wat is ventrikelfibrilleren?

Wat is ventrikelfibrilleren? Het hart is een spier die, doormiddel van elektrische schokjes, zuurstofrijkbloed door het lichaam pompt. Wanneer dit onregelmatig is, is er sprake

» Lees meer