Doorzoek de kennisbank

Een AED in de buurt; maak je buurt hartveiliger en red levens

Welkom op onze informatieve pagina over het cruciale belang van toegang tot een “AED in de buurt.” In situaties waarbij elke seconde telt, kan het verschil maken tussen leven en dood afhangen van de snelheid waarmee een Automatische Externe Defibrillator (AED) beschikbaar is. Of u nu meer wilt weten over de “AED in de buurt app,” zoekt naar een “AED apparaat in de buurt,” of benieuwd bent hoe de Hartstichting bijdraagt aan “AED in de buurt,” wij bieden u alle informatie en middelen voor een hartveilige omgeving.

De waarde van toegankelijke AED’s in uw buurt

Toegang tot een “AED-toestel in de buurt” kan essentieel zijn tijdens een hartstilstand. Dankzij technologische vooruitgang, zoals de “AED in de buurt app,” is het nu gemakkelijker dan ooit om de dichtstbijzijnde AED te lokaliseren. Ons “AED buurtpakket” zorgt niet alleen voor een AED binnen handbereik maar biedt ook training en ondersteuning om deze correct te gebruiken.

Wat is “AED in de buurt”?

Een “AED in de buurt” verwijst naar de beschikbaarheid van Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s) binnen handbereik in uw gemeenschap. Dit is van vitaal belang voor het verhogen van de overlevingskansen bij een hartstilstand. Met behulp van apps zoals “Hartslagnu” kunt u snel de dichtstbijzijnde AED vinden in geval van nood.

Het belang van het monitoren van AED-locaties

Het regelmatig controleren van de beschikbaarheid en toegankelijkheid van AED’s in uw buurt is essentieel voor het waarborgen van een hartveilige omgeving. Initiatieven zoals “AED in de buurt app” en samenwerkingen met de Hartstichting dragen bij aan het verbeteren van AED-dekking in de buurt.

De waarde van een “AED buurtpakket”

Investeren in een “AED buurtpakket” kan de hartveiligheid in uw gemeenschap aanzienlijk verbeteren. Zo’n pakket biedt niet alleen een AED maar ook training en ondersteuning voor de buurt, wat essentieel is voor effectief gebruik in noodsituaties.

Risico’s van geen AED in de buurt

Het gebrek aan een toegankelijke AED kan de kans op overleven bij hartstilstanden verminderen. Dit benadrukt de noodzaak voor goed geplaatste AED’s en de verspreiding van kennis over hun locaties.

Waaruit bestaat een AED pakket voor in de buurt minimaal?

  • AED-toestel: Een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk AED-toestel dat geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen
  • Draagtas en een AED buitenkast: Voor een veilige opslag en eenvoudige transporteerbaarheid van de AED
AED Defibrillator vragen om keuze te maken

Veelgestelde vragen AED in de buurt

Er kunnen veel vragen opkomen als je nadenkt over een AED apparaat bij u in de buurt.  Hieronder de meest gestelde vragen met antwoorden

Gebruik “AED in de buurt app” of websites zoals Hartslagnu om de dichtstbijzijnde AED te lokaliseren. Zelf geen burgerhulpverlener? Vraag dan de dichtstbijzijnde locaties bij ons op.

Een pakket dat een AED bevat en vaak training en ondersteuning voor de gemeenschap biedt.

De aanwezigheid van een AED in de buurt kan cruciaal zijn bij een hartstilstand. Snelle defibrillatie, idealiter binnen de eerste 5 minuten, kan de overlevingskansen significant verhogen.

De mogelijkheid om subsidie te krijgen voor een AED-apparaat in uw buurt kan afhangen van uw locatie, de lokale overheidsbeleid en specifieke programma’s die door non-profitorganisaties of gezondheidsinstanties worden aangeboden.

Veel apps die de locaties van AED’s tonen, zoals “Hartslagnu,” zijn gratis te gebruiken. Deze apps worden vaak gefinancierd door gezondheidsorganisaties en donaties, met als doel om gemeenschappen hartveiliger te maken door de toegankelijkheid van AED’s te vergroten.

Na het gebruik van een AED is het belangrijk om het apparaat zo snel mogelijk terug te melden bij de eigenaar of het beheer, zodat de AED opnieuw gebruiksklaar kan worden gemaakt

Een basis AED-buurtpakket bestaat meestal uit het AED-apparaat zelf, elektroden, batterij, safeset en buitenkast. De gemiddelde kosten voor een basispakket liggen tussen de €1.200 en €2.500.

Gebruik de AED in de buurt app

Uw bijdrage aan een hartveilige buurt?

Door te investeren in en het bewustzijn over “AED in de buurt” te vergroten, draagt u bij aan het creëren van een veiligere gemeenschap.

AED Registreren bij HartslagNu

Zodra u een AED heeft, is het belangrijk deze te registreren bij HartslagNu. Hierdoor kunnen vrijwilligers die bij een hartstilstand in de buurt zijn snel worden gealarmeerd en weten ze waar de dichtstbijzijnde AED zich bevindt.

Toegankelijkheid van de AED

Zorg ervoor dat de AED op een toegankelijke plaats wordt geïnstalleerd, idealiter buiten waar deze 24/7 beschikbaar is. Duidelijke bewegwijzering kan mensen helpen de AED snel te vinden in een noodsituatie.

Word Burgerhulpverlener

Registreer uzelf en moedig anderen aan om zich ook te registreren als burgerhulpverlener bij HartslagNu. Zo kunt u opgeroepen worden om te helpen bij een reanimatie in uw buurt.

Promoot AED- en Reanimatietraining

Stimuleer buurtbewoners om deel te nemen aan AED- en reanimatietrainingen. Kennis van reanimatie en het gebruik van een AED vergroot de overlevingskansen aanzienlijk.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Als u meer wilt weten over de verschillende AED pakketten voor in de buurt of u zit met andere vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Neem vandaag nog actie voor uw hartgezondheid! 

Onthoud:

Een AED in de buurt kan levens redden. Wees voorbereid, wees alert en help ons om hartveiligheid voor iedereen toegankelijk te maken.

Relevante artikelen

AED’s worden steeds duurder, is er een alternatief?

AED’s worden steeds duurder Automatische Externe Defibrillatoren worden steeds duurder. Dit kan een reden zijn waardoor mensen minder snel een AED kopen. Een instapmodel kost tussen de € 900 – € 1300, maar er zijn ook AED’s te koop van € 2000. Zoll Plus Binnenpakket Defibtech View Buitenpakket Defibtech Lifeline

Lees verder »

Defibrillator kopen?

Defibrillator kopen Een defibrillator of AED kopen? In Nederland wint de AED (Automatische Externe Defibrillator) nog steeds aan populariteit. Naast ziekenhuizen en andere professionele zorgverleners, komen er steeds meer particuliere initiatieven. Zoals de aanschaf van een defibrillator voor de buurt, vve of kerk. Zoll Plus AED €1.250,00 – €1.300,00 Incl.

Lees verder »

Gebruiksvriendelijke AED’s – Eenvoudig te gebruiken voor iedereen

Gebruiksvriendelijke AED’s Ontdek de eenvoudig te gebruiken AED’s van AEDmaster die speciaal ontworpen zijn voor mensen zonder medische kennis. Dankzij duidelijke instructies en audiovisuele ondersteuning is het eenvoudig om levens te redden in noodsituaties. Ontdek hier meer over de gebruiksvriendelijkheid van onze AED’s. Zoll Plus AED Philips Heartstart HS1 Heartsine

Lees verder »

AED tips voor Nederland

AED tips voor Nederland Wit u een AED kopen? Hierbij de 5 belangrijkste tips voor Nederland. De aanleiding is de zoveelste storm die Nederland teistert. Algemeen bekend is dat de aanrijdtijd, in dit soort situaties, langer is dan normaal. Waardoor er een beroep op ons, als samenleving, wordt gedaan. Bij

Lees verder »

Schiller

AED merk Schiller Het AED merk Schiller is één van de AED merken die wij (nog) niet aanbieden. De reden hiervan is dat de FDA de AED niet heeft goedgekeurd. Wie zijn het? Welke AED’s zijn er te verkrijgen? Wat zijn haar plus- en minpunten? Dit zijn de vragen waar

Lees verder »

Arky

AED kasten van Arky De AED wandkasten van Arky is één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er te verkrijgen? Wat zijn haar plus- en minpunten? Dit zijn de vragen waar wij antwoord op gaan geven. Oftewel gaat u een AED wandkast kopen?

Lees verder »

Onze aanbiedingen

Oorspronkelijke prijs was: €1.225,00.Huidige prijs is: €999,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €1.295,00.Huidige prijs is: €1.200,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €1.400,00.Huidige prijs is: €1.375,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €150,00.Huidige prijs is: €125,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €625,00.Huidige prijs is: €590,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €1.245,00.Huidige prijs is: €995,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €168,00.Huidige prijs is: €140,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €1.275,00.Huidige prijs is: €1.100,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €1.325,00.Huidige prijs is: €1.060,00. Incl. BTW
Oorspronkelijke prijs was: €1.475,00.Huidige prijs is: €1.290,00. Incl. BTW

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel