Doorzoek de kennisbank

AED dekkingsgraad Nederland

De AED dekking in Nederland wordt steeds groter. Er is geen ander land in Europa waar zo’n groot AED netwerk is. Nederland is hier een echt een voorbeeld in. Wij zijn als geen ander in staat om in oplossingen te denken en daarom is dit ook zo’n succes. Echter zijn wij er helaas nog niet. Waarom is een AED belangrijk?

AED dekking in kaart

Door de samenwerking tussen de hulpdiensten, Hartslagnu en de Hartstichting is het complete AED netwerk in kaart gebracht. Op deze kaart staat duidelijk aangegeven of er in uw buurt of dorp nog behoefte is aan een AED. Belangrijk om te weten is dat enkel de AED’s die daadwerkelijk zijn aangemeld zijn opgenomen op deze kaart. Dus gaat u een AED kopen? Meld deze dan direct aan.

Werkwijze

 1. Controleer op de kaart of uw locatie in de rode cirkel valt.
 2. Is dit het geval? Neem contact met ons op. U komt wellicht in aanmerking voor een subsidie t.w.v. € 1500.
 3.  Bekijk of er bij uw gemeente nog budget is voor een eenmalige of structurele AED subsidie.
 4. Plaats de bestelling bij AEDmaster en dien de aanvraag in bij uw gemeente.
 5. U ontvangt de AED vergoeding van uw gemeente.

Welke eisen worden gesteld?

Om in aanmerking te komen voor een subsidie is het belangrijk dat u in een zogenaamde ”witte vlek” valt. Zo wordt dit genoemd op de site waar de lokale regelgeving op staat van de overheid. Dit is erg verwarrend, wat bij Hartslagnu noemen ze het de rode vlek. Belangrijkste is dus om eerst te controleren of er al een AED in de buurt hangt. Standaard wordt er gerekend met een straal van 500 meter om de AED.

AED aanmelden

U moet uw AED aanmelden bij Hartslagnu. U kan kiezen om de AED te registreren in het landelijke netwerk, maar u kan zich ook meteen aanmelden voor burgerhulpverlener.

Plaats AED in buitenkast

U moet de AED in een buitenkast plaatsen, zodat deze voor iedereen toegankelijk is bij een noodgeval. Koopt u een AED kast met pincode? Dan is het belangrijk dat u deze ook doorgeeft, zodat de burgerhulpverlener de AED uit de kast kan halen.

AED dekking Provincie Drenthe

Op het moment komt de provincie Drenthe ruim 123 AED’s tekort om een sluitend AED netwerk te hebben.

 • De provincie Drenthe telt 497.000 inwoners.
 • Ruim 53% van de inwoners is ouder dan 45 jaar.
 • Voor kleinere dorpen geldt een tekort van 39 AED’s.
 • De middelgrote plaatsen waar de meeste behoefte aan een AED is, zijn: Emmen, Assen, Hoogeveen, Beilen en Coevorden. 

AED dekking Provincie Friesland

Op het moment komt de provincie Friesland ruim 185 AED’s tekort om een sluitend AED netwerk te hebben.

 • De provincie Friesland telt in het totaal 649.944 inwoners.
 • Ruim 50% van de inwoners is ouder dan 45 jaar.
 • Voor kleinere dorpen geldt dat er een tekort is van 46 AED’s.
 • De middelgrote plaatsen waar de meeste behoefte aan een AED is, zijn: Leeuwarden, Dokkum, Drachten, Heerenveen en Bolsward.
aed dekking provincie friesland

AED dekking provincie Groningen

Op het moment komt de provincie Groningen ruim 250 AED’s tekort om een sluitend AED netwerk te hebben.

 • De provincie Groningen telt 583.990 inwoners.
 • 47% van de inwoners is ouder dan 45 jaar.
 • Voor de kleinere dorpen geldt een tekort is van 50 AED’s.
 • De middelgrote plaatsen waar de meeste behoefte aan een AED is, zijn: Stadskanaal, Winschoten, Veendam, Hoogezand en Delfzijl.

Hulp bij het AED kopen?

U wilt een AED kopen, maar weet niet precies welke? Dan adviseren wij u gebruik te maken van onze speciale offerte tool. Met deze AED offerte tool kunt u, vooraf, eenvoudig kiezen welke weg u wilt bewandelen. Dat houdt in dat als u precies weet welke AED u wilt aanschaffen u binnen 30 seconde klaar bent. Weet u niet precies welke defibrillator u wilt kopen, dan kunt u gebruik maken van de uitgebreidere AED offerte tool. Er wordt een complete situatieschets gemaakt, waardoor wij u de juiste defibrillator of het juiste AED pakket kunnen aanbieden.

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

Gerelateerd nieuws

Wat is ventrikelfibrilleren?

Wat is ventrikelfibrilleren? Het hart is een spier die, doormiddel van elektrische schokjes, zuurstofrijkbloed door het lichaam pompt. Wanneer dit onregelmatig is, is er sprake

» Lees meer

Cardiac Science

AED merk Cardiac Science Het AED merk Cardiac Science is één van de AED merken die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED’s zijn er

» Lees meer

AED servicecontract

AED servicecontract Het AED servicecontract lijkt op het eerste gezicht een prima keuze. Zeker voor ons Nederlanders, want wij als Nederlanders zijn vaak bereid om

» Lees meer

Wetgeving AED

AED wetgeving; hoe zit dit? De AED wetgeving is op 26 mei 2020 gewijzigd. Onze AED’s voldoen aan de vernieuwde MDR wet en beschikken over

» Lees meer