Doorzoek de kennisbank

AED cursus tijdens Corona

De richtlijnen omtrent een AED cursus zijn weer verder aangescherpt. Om toch voldoende AED bedieners beschikbaar te houden is het van cruciaal belang dat personeel bij incidenten eerste hulp kan verlenen en kan handelen bij een brand en/of ontruiming. Dit helpt bedrijven om letsel en schade te beperken en zo de bedrijfscontinuïteit te borgen. Ook voldoen ze daarmee aan de wet en aan eisen van verzekeraars.

Scholing burgerhulpverleners

Burgerhulpverleners en willekeurige omstanders vervullen een belangrijke en soms levensreddende rol bij incidenten. BHV-, EHBO- en reanimatiecursussen zijn dan ook noodzakelijk voor de continuering van dagelijkse werkzaamheden binnen instellingen, bedrijven en andere organisaties. Deze groep wordt nu steeds belangrijker aangezien er een steeds meer mensen vanuit huis werken of verplicht thuis zitten. Daarom is het van belang dat deze groep mensen voldoende met een AED trainer kan oefenen en er dus voldoende AED cursussen gegevens worden.

Kwaliteitseisen aan EHBO, BHV en AED cursus

  • De tijdelijke reanimatierichtlijnen maken onderdeel uit van de lesinhoud, maar volgens de adviezen van de NRR moet ook de reguliere reanimatie, inclusief de beademing, worden geoefend.
  • Alle oefenpoppen moeten na gebruik door een cursist adequaat worden gereinigd. Dit geldt ook voor door de pop gedragen kleding. Bij reanimatiepoppen met een longzakje, moet het longzakje na elke cursist vervangen worden.
  • Eerste Hulp handelingen en het aanleggen van verbanden worden niet op elkaar geoefend of op een simulatieslachtoffer (Lotus), maar op speciaal daarvoor geschikte oefenpoppen, slachtofferpoppen, oefenledematen of eigen ledematen. Mensen uit één huishouden die samen deelnemen aan een cursus
    kunnen deze handelingen wel op elkaar oefenen.
  • De inzet van simulatieslachtoffers (Lotus) is met inachtneming van de 1.5 meter afstand wel mogelijk en waardevol voor het oefenen van uitvragen, beeldvorming, hulp op afstand en instructies voor zelfhulp.

Lockdown en lokale maatregelen voor annuleren AED cursus

Indien een stad, regio of anders gedefinieerd gebied door de autoriteiten nadere maatregelen worden aangekondigd die het organiseren van cursussen verbieden (bv. een lockdown) dient de cursusorganisator zich aan de afgekondigde maatregelen te houden en zo nodig de AED cursus te annuleren als niet aan de afgekondigde maatregelen kan worden voldaan.

Hulp nodig bij het kopen van een AED?

U wilt een AED kopen, maar weet niet precies welke? Dan adviseren wij u gebruik te maken van onze speciale offerte tool. Met deze AED offerte tool kunt u, vooraf, eenvoudig kiezen welke weg u wilt bewandelen. Dat houdt in dat als u precies weet welke AED u wilt aanschaffen u binnen 30 seconde klaar bent. Weet u niet precies welke defibrillator u wilt kopen, dan kunt u gebruik maken van de uitgebreidere AED offerte tool. Er wordt een complete situatieschets gemaakt, waardoor wij u de juiste defibrillator of het juiste AED pakket kunnen aanbieden.

Ga snel naar

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

Gerelateerd nieuws

Wetgeving AED

AED wetgeving; hoe zit dit? De AED wetgeving is op 26 mei 2020 gewijzigd. Onze AED’s voldoen aan de vernieuwde MDR wet en beschikken over

» Lees meer

Zoll

ZOLL AED’s: Modellen, Prijzen en Onderhoud Ontdek de wereld van ZOLL AED’s, waarin we de verschillende modellen, prijzen en onderhoud bespreken. Deze informerende pagina helpt

» Lees meer

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel