AED aanmelden

AED aanmelden loont. Doordat u uw AED aanmeldt is de kans op een succesvolle reanimatie, bij u in de buurt, groter. U helpt niet alleen uzelf, maar ook uw buurtgenoot bij een hartstilstand. Uw AED aanmelden kan via Hartslagnu. Zij hebben een samenwerking met de Hartstichting en u dus kunt u er van op aan dat er vertrouwelijk met uw gegevens wordt om gegaan.

AED aanmelden? Wat heeft u nodig

U gaat uw AED aanmelden hiervoor heeft u een aantal gegevens nodig. Middels deze gegevens weet het centrale meldpunt om wat voor soort AED het gaat. De gegevens staan onder op de AED vermeld. De volgende gegevens moet u bij de hand hebben om de AED aan te melden:

  • merk en typenummer;
  • verloopdatum van de elektroden/pads;
  • verloopdatum van de batterijen;
  • eventueel de toegangscode van uw buitenkast.

Hoe gaat het AED aanmelden in zijn werk?

U ontvangt een oproep om uw AED op te halen en te ondersteunen bij een hartstilstand. Het gaat altijd om een slachtoffer dicht bij u in de buurt, aangezien de eerste 6 minuten cruciaal zijn. Deze samenwerking tussen de hulpverleners en de bewoners is alles bepalend bij het succesvol reanimeren van een slachtoffer.

Alles in t kort op een rijtje:

  1. AED aanmelden als deze bevestigt is op de buitenmuur;
  2. De burgerhulpverlener haalt uw AED op en krijgt de code per sms;
  3. De AED wordt ingezet;
  4. De burgerhulpverlener brengt de AED, na inzet, weer terug;
  5. U vervangt de elektroden en de batterij;
  6. De rekening wordt betaald door de ambulancedienst.

Moet u verder nog iets doen?

Voor de rest hoeft u niets te doen, maar draagt u wel uw maatschappelijke steentje bij. Oftewel AED aanmelden loont! Tevens is het zo dat als u uw AED heeft aangemeld en de datum van de elektroden of de batterij verloopt bijna. Dan krijgt u vooraf een melding. Het enige waar u zich nog voor kan inzetten is het kenbaar maken in de omgeving dat u een AED bezit. Hierdoor helpt u de buurtbewoners bewust worden en zijn zij wellicht bereid om samen een AED cursus te volgen. Aangezien u zelf afhankelijk bent uw buurtbewoners mocht u zelf een hartstilstand hebben.

Aanmelden bij HartslagnuAED kopenAED merkenAED servicecontract