Doorzoek de kennisbank

AED aanmelden

Uw AED aanmelden loont. Doordat u uw AED aanmeldt is de kans op een succesvolle reanimatie, bij u in de buurt, groter. U helpt niet alleen uzelf, maar ook uw buurtgenoot bij een hartstilstand. Uw AED aanmelden kan via Hartslagnu. Zij hebben een samenwerking met de Hartstichting en u dus kunt u er van op aan dat er vertrouwelijk met uw gegevens wordt om gegaan.

AED aanmelden? Wat heeft u nodig

U gaat uw AED aanmelden hiervoor heeft u een aantal gegevens nodig. Middels deze gegevens weet het centrale meldpunt om wat voor soort AED het gaat. De gegevens staan onder op de AED vermeld. De volgende gegevens moet u bij de hand hebben om de AED aan te melden:

 • Merk en typenummer
 • Verloopdatum elektroden en batterij
 • Eventueel de toegangscode van uw buitenkast.

Hoe gaat het AED aanmelden in zijn werk?

U ontvangt een oproep om uw AED op te halen en te ondersteunen bij een hartstilstand. Het gaat altijd om een slachtoffer dicht bij u in de buurt, aangezien de eerste 6 minuten cruciaal zijn. Deze samenwerking tussen de hulpverleners en de bewoners is alles bepalend bij het succesvol reanimeren van een slachtoffer.

Alles in t kort op een rijtje:

 1. AED aanmelden als deze bevestigt is op de buitenmuur;
 2. De burgerhulpverlener haalt uw AED op en krijgt de code per sms;
 3. De AED wordt ingezet;
 4. De burgerhulpverlener brengt de AED, na inzet, weer terug;
 5. U vervangt de elektroden en de batterij;
 6. De rekening wordt betaald door de ambulancedienst.

Hieronder wat cijfers*

 • De gemiddelde aanschafprijs van een AED is € 1200,-;
 • Kosten AED servicecontract: € 187,50 per jaar;
 • Fabrieksgarantie AED: 8 jaar;
 • Vervangingstermijn batterij: 5 jaar;
 • Houdbaarheid elektroden: 3 jaar.

* De AED kosten kunnen per AED merk verschillen.

Moet u verder nog iets doen?

Voor de rest hoeft u niets te doen, maar draagt u wel uw maatschappelijke steentje bij. Oftewel AED aanmelden loont! Tevens is het zo dat als u uw AED heeft aangemeld en de datum van de elektroden of de batterij verloopt bijna. Dan krijgt u vooraf een melding. Het enige waar u zich nog voor kan inzetten is het kenbaar maken in de omgeving dat u een AED bezit. Hierdoor helpt u de buurtbewoners bewust worden en zijn zij wellicht bereid om samen een AED cursus te volgen. Aangezien u zelf afhankelijk bent uw buurtbewoners mocht u zelf een hartstilstand hebben.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste AED?

Wij, van AEDmaster, begrijpen dat het alsnog moeilijk kan zijn om de juiste AED kast te kiezen. Op zoek naar de beste prijs? Vraag een offerte op. Wilt u een AED kopen? Kijk dan bij onze voordelige AED pakketten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag.

Ga snel naar

Onze voordelen

Advies nodig?

Wat vindt u van ons?

Gerelateerd nieuws

Defibtech

AED merk Defibtech Wat is het AED merk Defibtech en welke AED’s hebben ze? Welke voor-en nadelen heeft het merk? Wij geven hier u graag

» Lees meer

Schiller

AED merk Schiller Het AED merk Schiller is één van de AED merken die wij (nog) niet aanbieden. De reden hiervan is dat de FDA

» Lees meer

Defibrillator kopen?

Defibrillator kopen Een defibrillator of AED kopen? In Nederland wint de AED (Automatische Externe Defibrillator) nog steeds aan populariteit. Naast ziekenhuizen en andere professionele zorgverleners,

» Lees meer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel