AED Kennisbank

De AED kennisbank voorziet u van informatie. Alle informatie is AED gerelateerd en is opgesplitst in drie categorieën. De eerste categorie zijn artikelen. De artikelen leggen uit wat het verschil is tussen een half- en volautomatische AED. Als u geen enkele ervaring hebt is het verstandiger om een volautomatische AED aan te schaffen. Als u een BHV-er bent en/of een reanimatiecursus heeft gevolgd, dan is wellicht een halfautomatische AED geschikter. Daarnaast is de locatie, waar de AED, komt te hangen natuurlijk ook belangrijk. Als het een openbare plek is, waar veel mensen komen die geen enkele ervaring hebben met reanimeren, dan is het wellicht handiger om een volautomatische AED te kopen. In andere artikelen wordt er dieper ingegaan op de AED wetgeving, de verschillende merken en de buurt.

Video's in AED kennisbank

De tweede categorie, in de AED kennisbank, bestaat uit video's. Wij hebben deze categorie toegevoegd, omdat er steeds meer productvideo's worden gemaakt. Echter moet u zich er bewust van zijn deze video's nooit als reanimatiecursus dienen. Hiervoor adviseren wij altijd een reanimatiecursus bij een erkende opleider. Wil u meer informatie over een reanimatiecursus ontvangen? Neem dan contact met ons op. Op het moment hebben wij voor elke AED een instructievideo toegevoegd. Deze instructievideo's geven een duidelijk beeld van hoe de AED werkt. Daarnaast zie je ook duidelijk de verschillen tussen de verschillende merken.

AED nieuwsberichten

In de laatste categorie, van de AED kennisbank staan nieuwsberichten. Wij plaatsen hier enkel berichten die bijdragen aan het groter worden van de maatschappelijke bewustwording, betreffende AED's en de noodzaak hiervan. Dit is van belang omdat er nog steeds geen landelijke dekking is. Uiteindelijk is het doel dat elk slachtoffer binnen 6 minuten gereanimeerd kan worden. Dit zijn namelijk de meest cruciale minuten. Na deze 6 minuten beginnen de vitale organen uit te vallen.