AED gebruikskosten declareren bij Regionale Ambulancezorg Nederland

Wilt u de gebruikskosten van de AED declareren? Dit kan wanneer de defibrillator ingezet is? Hiervoor komen de elektroden, batterij en het uitlezen van de defibrillator in aanmerking. Voor het ontvangen van bijvoorbeeld gratis elektroden dient u uw declaratie in te bij de Regionale Ambulancevoorziening. Hier wordt uitgelegd welke kosten precies vergoed worden en hoe u deze eenvoudig declareert.

Wat zijn AED gebruikskosten?

Een AED zet u in bij een hartstilstand. Deze sluit u, middels elektroden, aan op het lichaam van het slachtoffer. Vervolgens wordt er vanuit de batterij een schok toegediend. De elektroden en batterij worden AED gebruikskosten genoemd. Deze gebruikskosten declareert u in uw eigen regio en is landelijk georganiseerd vanuit Ambulancezorg Nederland.

Elektroden 

Elektrodepads (of pads) zijn voor eenmalig gebruik en moeten na elke inzet vervangen worden. Deze zijn cruciaal voor de effectiviteit van de reanimatie. 

Batterijen

Batterijvervanging wordt alleen vergoed als de batterij na elke inzet vervangen moet worden of significant verbruik laat zien.

Uitlezen of resetten van AED

Het uitlezen en/of resetten van de AED is een essentiële stap na de inzet. Hierbij worden gegevens over het gebruik en de reactie van de patiënt geanalyseerd en wordt deze weer klaar gemaakt voor een volgende inzet.

Gratis elektroden en batterij na inzet declareren regionale ambulancezorg 1.0

Wij helpen u de gebruikskosten declareren

De gebruikskosten, na inzet van de AED, kunt u bij de regionale ambulancevoorziening declareren. Elke regio heeft haar eigen werkwijze en formulieren. Gebruik onze gebruiksvriendelijke tool en declareer uw kosten.

Te gebruiken, als:

  • De elektroden, batterij e.d. nog vervangen moet worden 
  • U enkel de reeds gemaakte kosten wilt declareren

AED kosten declareren

Gebruikskosten AED declareren

Heeft u uw AED, of die van de buurt, ingezet? Dan is het mogelijk om de gebruikskosten bij de regionale ambulancezorg te declareren. Aangezien elke regio andere eisen stelt, hebben wij dit proces voor u vereenvoudigd. Doorloop een paar simpele stappen en maak uw AED is weer inzetklaar en declareer direct de kosten. Wel zo gemakkelijk.

Belangrijk: U kan de kosten enkel achteraf declareren.

Is de AED alweer gebruiksklaar?
Zorg ervoor dat u onderstaande informatie beschikbaar hebt
Vink alle vakjes aan om door te kunnen gaan

Wat is noodzakelijk om de AED weer inzetklaar te maken? *

Kies de provincie waar inzet heeft plaatsgevonden? *
Waar in Overijssel is uw AED ingezet? *
Waar in Gelderland is uw AED ingezet? *
Waar in Noord Holland is uw AED ingezet? *
Waar in Zuid Holland is uw AED ingezet? *
Waar in Noord Brabant is uw AED ingezet? *
Waar in Limburg is uw AED ingezet? *

Ontvang het declaratieformulier voor uw regio

Vul hieronder uw emailadres en eventueel uw telefoonnummer in, zodat wij u het juiste formulier kunnen toesturen en u de gebruikskosten direct kan declareren.

Let op: De verzendbutton wordt pas getoond na het invullen van uw emailadres.

Vul uw emailadres in om de aanvraag te kunnen versturen.

Hoe nu verder?

  1. Wij stellen een offerte voor u op
  2. Bij akkoord zetten wij de offerte om naar een bestelling
  3. U ontvangt van ons de factuur en het declaratieformulier dat van toepassing is op uw regio
  4. Dien de declaratie in

Let op: De verzendbutton wordt pas getoond na het invullen van uw emailadres.

Vul uw emailadres in om de aanvraag te kunnen versturen.

Gegevens die u paraat moet hebben

De gebruikskosten kunnen enkel worden gedeclareerd bij uw regionale ambulancevoorziening. Voor de aanvraag moet u over onderstaande gegevens beschikken: 

  • NAW gegevens AED-eigenaar
  • Informatie over inzet (datum, tijdstip en plaats)
  • Omschrijving gedeclareerde kosten
  • Kopie factuur
AED inzet bij hartstilstand op schip

FAQ: Gebruikskosten AED declareren?

Een AED inzetten gebeurt niet elke dag. Daarom hieronder de meeste gestelde vragen, met antwoorden. Hoe kan u de gebruikskosten declareren? Waar u moet u aan denken?

Vergoeding is mogelijk wanneer de inzet van de AED direct gekoppeld is aan een reanimatie, waarbij de verbruikte materialen (pads en/of uitlezen van de AED) niet over de datum zijn. Batterijen worden alleen vergoed als hun verbruik direct gerelateerd is aan de reanimatie.

De kosten kunnen gedeclareerd worden bij de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) in de regio waar de AED-inzet heeft plaatsgevonden. De vereiste documentatie omvat meestal details zoals de datum en locatie van gebruik, een omschrijving van de gemaakte kosten, en eventuele nota’s van derden om de AED gebruiksklaar te maken. De patiëntennaam mag niet op de factuur vermeld worden.

Er zijn verschillende RAV’s in Nederland, elk verantwoordelijk voor een specifieke regio. Je kunt via het kaartje op de website van Ambulancezorg Nederland de contactgegevens vinden van de RAV in de regio waar de reanimatie heeft plaatsgevonden om meer informatie te verkrijgen over hoe je jouw verbruikskosten kunt declareren.

De belangrijkste voorwaarden omvatten dat het verbruik gekoppeld moet zijn aan een daadwerkelijke inzet ten behoeve van een reanimatie, en dat het moet gaan om pads en/of het uitlezen van de AED. Periodiek te vervangen items of items die over datum zijn, komen niet in aanmerking voor vergoeding.

Ja, batterijen worden vergoed indien hun verbruik direct gerelateerd is aan de betreffende reanimatie, zoals wanneer de batterij na elke inzet vervangen moet worden.

Ja, sinds 2018 kunnen ook niet-zorgaanbieders, zoals supermarkten of sportverenigingen, de directe kosten voor AED-inzet vergoed krijgen via de Regionale Ambulancevoorziening.

Hoewel de specifieke tijdlijn kan variëren, wordt in de meeste gevallen het bedrag binnen 30 dagen na ontvangst van de factuur door de RAV op je rekening gestort.

Verbruiksartikelen die over datum zijn komen niet in aanmerking voor vergoeding. Zorg ervoor dat je AED-materialen up-to-date zijn om in aanmerking te komen voor vergoeding na gebruik.

Tips om uw gebruikskosten te declareren

Een AED moet altijd klaar zijn voor een inzet. Dit is cruciaal om levens te redden. Daarom staan hier verschillende tips om uw Defibrillator, na inzet, zo snel mogelijk weer inzetklaar te maken.

Maak gebruik van de declaratietool van AEDmaster

Om gebruik te maken van het juiste declaratieformulier en deze in te dienen bij de betreffende regionale ambulance voorziening adviseren wij gebruik te maken van onze declaratietool. De voordelen: eenvoudig, doeltreffend en gegarandeerde compensatie. 

Houd verbruiksartikelen up to date

Zorg ervoor dat verbruiksartikelen zoals elektroden, pads en batterijen niet over datum zijn op het moment van gebruik. Dit kan namelijk de vergoeding beïnvloeden.

Documenteer de inzet

Verzamel alle relevante documentatie zoals de datum en tijd van gebruik, het adres waar de AED gebruikt is, en de omschrijving van de gemaakte kosten. Deze informatie is cruciaal voor het declaratieproces.

Neem contact op bij onzekerheid

Als u twijfelt over het proces of specifieke voorwaarden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kennen de verschillende RAV’s en kunnen u helpen. Daar zijn wij voor. 

Neem contact met ons op voor meer informatie

Als u meer wilt weten over het declareren van gemaakte AED kosten of u zit met andere vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Neem vandaag nog actie voor uw hartgezondheid! 

Onthoud:

Een AED in de buurt kan levens redden. Wees voorbereid, wees alert en help ons om hartveiligheid voor iedereen toegankelijk te maken.

Relevante artikelen

Wat te doen bij een hartaanval?

Wat wel en niet te doen bij een hartaanval? Stel u of iemand uit de buurt heeft een hartaanval. Hoe weet u dan of u een AED moet gebruiken? Wat moet u precies doen en hoe u een hartaanval herkent? In dit artikel staat alle basisinformatie over een hartaanval of

Lees verder »

Arky

AED kasten van Arky De AED wandkasten van Arky is één van de wandkasten die wij aanbieden. Wie zijn het? Welke AED wandkasten zijn er te verkrijgen? Wat zijn haar plus- en minpunten? Dit zijn de vragen waar wij antwoord op gaan geven. Oftewel gaat u een AED wandkast kopen?

Lees verder »

Wat is ventrikelfibrilleren?

Wat is ventrikelfibrilleren? Het hart is een spier die, doormiddel van elektrische schokjes, zuurstofrijkbloed door het lichaam pompt. Wanneer dit onregelmatig is, is er sprake van een hartritmestoring, wat kan resulteren in een hartaanval. Dit wordt ook een ventrikelfibrilleren genoemd. Zoll Plus Binnenpakket Defibtech View Buitenpakket Defibtech Lifeline Flexibelpakket Heartsine

Lees verder »

Defibtech

AED merk Defibtech Wat is het AED merk Defibtech en welke AED’s hebben ze? Welke voor-en nadelen heeft het merk? Wij geven hier u graag antwoord op. Onze conclusie vindt u aan het einde van dit artikel. Direct naar alle Defibtech artikelen. Defibtech View Buitenpakket Defibtech Lifeline elektroden Defibtech Lifeline Flexibelpakket

Lees verder »

AED in de buurt van VVE, Stad, dorp of kerk

Een AED in de buurt; maak je buurt hartveiliger en red levens Welkom op onze informatieve pagina over het cruciale belang van toegang tot een “AED in de buurt.” In situaties waarbij elke seconde telt, kan het verschil maken tussen leven en dood afhangen van de snelheid waarmee een Automatische

Lees verder »

Onze aanbiedingen

2,00 Incl. BTW
57,50 Incl. BTW
1.365,001.400,00 Incl. BTW
125,00 Incl. BTW
590,00 Incl. BTW
140,00 Incl. BTW
1.150,00 Incl. BTW
1.960,00 Incl. BTW
1.600,00 Incl. BTW
45,00 Incl. BTW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Uw beste prijs claimen

AEDmaster doet er alles aan om u zo goed mogelijk te bedienen, want bij ons staat u centraal. Daarom begrijpen wij als geen ander dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken in AED land. Om u te helpen bieden wij verschillende opties om u als klant te mogen verwelkomen. Dus claim uw beste prijs of kies voor een AED offerte op maat. In alle gevallen helpen wij u graag!

Zo claimt u de beste prijs:

AED offerte op maat?

Weet u niet precies welke AED u zoekt en heeft u hulp nodig, maar wilt u ook de beste prijs? 
» Direct een offerte opvragen

Uw offerte aanvraag heeft nog geen producten.

Terug naar de winkel